[EXCEL] - jak vyresit priklad c. 4???

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Xman 7. 11. 2006 17:51

Jak v tomhle prikladu udelat prilad c. 4?
http://ksvi.mff.cuni.cz/~lucka/priro/Excel/edu4.xls
Me napada hrozne dlouha funkce.... a nevim, jestli to pojede.
Ma nekdo nejaky napad? diky... :)
Xman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AnOOb!S 7. 11. 2006 23:31

souhrny ....... ?
Satellite M70-192

Im Atra Anima forever......
AnOOb!S
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Xman 8. 11. 2006 00:05

Muzes to nejak upresnit?
Xman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod yaroslaf 8. 11. 2006 11:31

Píšeš, že tě napadá nějaká hrozně dlouhá funkce. Nechceš ji sem dát, ať ti můžem poradit?
yaroslaf
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Saenik 8. 11. 2006 11:48

Ale no tak vážení neblázněte. Tohle je přece klasická kontingeční tabulka. Tedy pokud se bavíme o stejném úkolu.
Takže jediné, co tam musíš dostat je to stáří auta.
Saenik
Junior

Odeslat příspěvekod Saenik 8. 11. 2006 11:51

Saenik píše:Ale no tak vážení neblázněte. Tohle je přece klasická kontingeční tabulka. Tedy pokud se bavíme o stejném úkolu.
Takže jediné, co tam musíš dostat je to stáří auta.e/quote]


Aha, tak sorry, koukám, že úkol je opravdu vtipně zadán. Něco jako že k úkolu čtyři je tabulka pět, to je super :-)
Saenik
Junior

Odeslat příspěvekod Saenik 8. 11. 2006 11:57

Tak jinak, napadá mě buď řešení pomocí makra (nevím, jestli můžete použít) nebo pomocí poměrně jednoduché podmínky, ovšem použité pro každý řádek.
Saenik
Junior

Odeslat příspěvekod Xman 8. 11. 2006 17:50

no my sme to uz delali, ta 4 je jediny co sem nedal... (teda jako vsichni :D ) a zajimalo by me jak na to.
Jinak co me napada, je ke kazdymu radku funkci
Kód: Vybrat vše
=if(and(pole="auto1"; pole2="cervena");"auto1cervena";if(and(pole="auto1"; pole2="bezova");"auto1bezova"......

a do kazdy bunky ve vysledny tabulce dat countif auto prislusneho radku + barva prislusneho sloupce...
Ale to by fakt bylo na hooodne dlouho, to to nejde jednoduseji????
Naposledy upravil Xman dne 8. 11. 2006 18:00, celkově upraveno 2
Xman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod WarCZ 8. 11. 2006 17:57

asi bych to udělal babarsky... do daneho pole to znamena třeba pole AUDI 2000 - bežova bych napsal =když(B2:BX="AUDI2000");=když... tohle nepujde pomoci když :o) makra už jsem dlouho nedělal ale chtělo by to někoho kdo umi ve Visual Basicu :o( musiš pro každe pole najit současně splněne obě podminky :o(

edit: sorry nevšiml jsem si že už tady je přispěvek s IF, to bych jinak tuhle slataninu nepsal...
WarCZ
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Saenik 9. 11. 2006 09:38

Pomocí Visual Basicu je to dost primitivní, jen cyklus a podmínka.
Saenik
Junior

Odeslat příspěvekod Laco 10. 11. 2006 09:56

urcite je to kontingencni tabulka
Laco
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Saenik 10. 11. 2006 12:16

Má pravdu předseda. Je to mnohme primitivnější, než by se čekalo. Je to skutečně kontigenční tabulka. Jediné, co se musí udělat, je hodit tam jeden sloupec navíc (Nazveme ho třeba Interval) a do něj dát tu podmínku If. Tím si to rozhodíš na jednotlivé úseky. Ta podmínka je trochu delší (přeci jen máš tři intervaly), ale napsat ji trvá tak čtvrt minuty.
Pak si uděláš kontigenční tabulku, kam do sloupce vrazíš ten Interval (nic jiného v tabulce označovat nemusíš). Pak do řádku dáš to samé (ani nic jiného na výběr nemáš). No a ve vlastnostech pole kontigečnmí tabulky nastavíš pro ty řádky možnost Show data as % of Total (mám anglickou verzi, do češtiny si to snad přeložíš). No a je hotovo.
A bych nezapomněl, pro řádky samozřejmě nastavíš, že se zobrazuje Count a ne Sumu.
Celéí mi to trvalo tak dvě minuty.
Saenik
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků