Stránka 1 z 4

OC Gigabyte-gap35-ds3 a pameti A data EE 800MHZ

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2007 17:14
od matkonator
xcel by som taktovat tuto dosku plus pamete znacky A- Data extreme edition 2x1GB....poprosim nejaky navody ako to urobit a za prispevky dakujem...dalsie veci ako procak-intel core 2 duo E6750+momentalne box chladic....

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2007 17:16
od Lukáš V.
http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=7412&Itemid=57

Stačí trochu hledat, je to hned v důležitých odkazech.

Re: OC Gigabyte-gap35-ds3 a pameti A data EE 800MHZ

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2007 17:36
od LucaBrazza
matkonator píše:xcel by som taktovat tuto dosku plus pamete znacky A- Data extreme edition 2x1GB....poprosim nejaky navody ako to urobit a za prispevky dakujem...dalsie veci ako procak-intel core 2 duo E6750+momentalne box chladic....


S tym procesorom ziadne zazraky necakaj,ale o daco to pojde.
Zbytocne drahy. Na OC su vhodne napr. E4400,E2160 a pod.
Lacne a v pohode ich vytiahnes na uroven E6750 a viac.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2007 18:50
od matkonator
hm..ja som zase pocul ze tento prcak je v pohode taktovatelny a este o daco lepsie je E6850 ktory je na taktenie priam vhodny no ale to je asi len tvoj osobny nazor podla toho lebo vela ldui hovori ine...a potrebujem rady na taktovanie najme...

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2007 19:28
od Lukáš V.
To si počul špatně ;-). E6850 už zas tak nahoru nepůjde, je to nejsilnější dual core. Nejde ani o to na jakou max. frekvenci se dostaneš, a o kolik % přetaktuješ. Takový e2140 je v základu docela obyčejný kousek, ale jak ho přetaktuješ na 3GHz (asi o 90%) tak je to dělo. Navíc ušetříš slušnou sumu peněz.

E6850 si kupují ti, co potřebují max. výkon a taktovat nechtějí.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2007 19:38
od matkonator
lukas a vies mi poradti ako ho mam aj ten moj procak taktnut na 3 GHZ?stou doskou co je hore uvedena mam ja ramky ta poprosim ked mi vies poradit?

Pro Lukáš V.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2007 19:49
od emca
Možná E6850 moc nahoru nepůjde a poměr cena výkon není ideální, ale bez velkých obtíží mi šlape na GA-P35DS3P na 4,0 GHz při 1,40 V, paměti Geil časování 5-5-5-18/2,1V.Tam určitě nedosáhne E6750.Jsem rád, že jsem si koupil.Déle jsem na něj šetřil, ale vyplatilo se.Při defaultním napětí běhá na 3,6 GHz.Mi ten cenový rozdíl prostě nevadil.Každý svého štěstí strůjcem jest!

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2007 21:14
od matkonator
no to je dobre dik.. ale potrebujem poradit co a ako mam taktovat....kde co nastavit na doske a tak

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2007 21:43
od LucaBrazza
V tom clanku to mas podrobne popisane,sedi to aj na dosku GB. Co viac Ti treba ?
Zvys FSB,zniz delicku,kontroluj teplotu,daj pozor na frekvenciu pamati.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2007 23:49
od Tonda-B
matkonator píše:no to je dobre dik.. ale potrebujem poradit co a ako mam taktovat....kde co nastavit na doske a tak


Nejlepší soft na taktování je BIOS tvojí desky.

Napřed si ale stáhni CPU-Z 1.41, ať si můžeš zkontrolovat nastavení pamětí - frekvenci a časování.

Pak vlez do BIOSu a na jeho hlavní straně použij dvojhmat Ctrl+F1.

Tím se ti v jednotlivých kapitolách zpřístupní nastavení, která budeš potřebovat a která bys jinak neviděl.

Pro jistotu si napřed v kapitole Advanced BIOS Features dej Disabled Virtualizaci, C1E a EIST.

Zbytek je v M.I.T:
CPU Host Clock Control dej Enabled, CIA2 Disabled, Performance Enhance dej Standard, System Voltage Control dej Manual a všechna napětí nech Normal, kromě DDR2, kde dej +0,25V.
Jo a System Memory Multiplier dej 2 - dotaktuješ si ty paměti až skončíš s procesorem.

Časování jim nastav 5-5-5-15.

Pokud jsi před vstupem do MIT správně použil ten dvojhmat, měl bys mít pod řádkem High Speed DRAM DLL Settings další řádky.

DRAM Timing Selectable nastav Manual a v dalších 4 řádcích nastav uvedené časování.

No a můžeš taktovat.

CPU Host Frequency zvedni z 333 tak na 390 (nejlépe pomocí klávesy + vpravo od čísel na klávesnici. Pokud hodnoty nechceš zadávat hexadecimálně).

To by standartní napětí a chlazení mělo v klidu unést.
Anebo to nastav podle toho, co chceš.
To je na tobě.

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 10. 2007 01:32
od matkonator
dik moc tondo toto som potrebovval som si vypocital ze pokial je multiplikator 8 co je umna tak ked zdvyhnem fsb z 333 na 375 budem mat frekv.procaku 3 GHZ co mi uplne staci..dakujem este raz

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 10. 2007 06:50
od emca
Já mám nastaveno u E6850 na DS3Ptoto:
1/cpu FSB 400, 1,35V(tj. default), c1E a EIST mám enable
2/ paměti dělička 2,4, napětí 2,1V, časování 5-5-5-18(15, GEIL UDC) zvýšila se propustnost pamětí, jinak může být 5-5-5-15/1,8V, dělička 2,0
3/virtual technology disable
4/ostatní hodnoty default anebo auto
Funguje zcela stabilně a teplota v TAT při chladiči Infinnity 1000 a vent. Noctua NF-S12/600-1200 ot. nepřesáhne 56°C, otáčky nastaveny legacy -regulace napětím, skříň ELITE 330.
5/když cpu FSB444 (tj. 4,0GHz), tak 1,40V
6/dělička pamětí nastavena na 2,0/2,1V, časování 5-5-5-15 (18)
vše ostaní jako u 3,6GHz
snad to bude stačit

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 10. 2007 09:58
od Tonda-B
matkonator píše:...som si vypocital ze pokial je multiplikator 8 co je umna tak ked zdvyhnem fsb z 333 na 375 budem mat frekv.procaku 3 GHZ co mi uplne staci..


No tak to můžeš C1E i EIST klidně zapnout ale měl bys měl ten násobič pamětí zvednout.

Když dáš 2,40 - budeš na frekvenci pamětí 900 MHz.
To by mohlo vyjít, když necháš časování 5-5-5-15 a napětí vyzkoušíš od +0,25 do +0,40V.

Tak to dotáhni do konce.

No a pak si ještě přetaktuj grafiku, když už jsi v tom, ne?

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 10. 2007 10:40
od matkonator
jojo chlapci grafiku uz mam taktnutu.. grafuki mam BFG Geforce 8800GTX OC 768 MB

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 10. 2007 10:46
od matkonator
ale ako sa vola v biose nasobic pameti vas poprosim....