Stránka 1 z 1

Artefakty R9 280

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2015 14:25
od Zwolf
Ahojte, taktoval jsem svoji AMD MSI r9 280 gaming v MSI Afterburner (ovladače Omega 14.12)
nejdříve jsem dal power limit na max a pak jsem začal přidávat takty jádra dostal jsem se až na 1120 Mhz a asi hodinu a půl testoval v crysis 3 , shadow of mordor a far cry 4 . Poté jsem se pustil do taktování pamětí , zvedl jsem je z 1250 na 1350 a pak zase otestoval a ještě pak zahrál crysis 3
asi tak hodinu a něco a nezpozoroval jsem žádné artefakty nebo tak podobně , vše běželo v pořádku ( teploty kolem 69 - 70 stupnu ) , poté jsem vyzkoušel shadow of Mordor a asi po 45 minutach mě začali blikat textury ..... když jsem stáhl takt pamětí na 1250 (tedy původní hodnotu) , tak bylo vše ok .... A teď má otázka . Jak je možné že v Crysis 3 to bylo stabilní a to na vytížení grafiky na 98-99 % a pak zapnu SoH a tam blikají textury jak blázen ..... Čím to může být ? ... Udělal jsem něco špatně ? .... nebo jsou to nestabilní ovladače ? ... Potřeboval bych stabilní přetaktování .... a nevím jestli když je to v těch hrách ok a v shadow of mordor ne , jestli je to dostatečně stabilní a je to jen chyba jedné hry ... Poradte prosím .... díky

Re: Artefakty R9 280

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2015 14:49
od satikcz
Protože každá hra zatěžuje grafickou kartu jiným způsobem.
Může to platit i u jedné hry a různých lokací - že třeba v jedné to bliká a v druhé ne.
Blikání je obvykle způsobené příliš vysokým taktem pamětí, tak je trochu sniž, na výkon stejně nemají takový vliv, jako jádro.

Re: Artefakty R9 280

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2015 14:50
od Dollface
Otazka mimo, Tobe se teploty drzi na 69-70°C? Na kolik procent mas nastaveny otacky u ventilatoru? To uz musi byt slusne hlucne co?

Re: Artefakty R9 280

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2015 14:55
od Zwolf
Ok , tak paměti nechám na výchozích ;)
otáčky mám na auto ....

-- 22. 1. 2015 14:56 --

No abych pravdu řekl mám celkově dost hlučný komp , ale vůbec mi to nevadí protože mám sluchátka a odhlučnění Pc nebo tak jsem nedělal ...

-- 22. 1. 2015 14:58 --

asi to je i tou bednou mám corsair R 300 takže chlazení super , ale tím že je tak otevřená to celkem hlučí

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 1. 2015 16:44
od polda
:oops:

Re: Artefakty R9 280

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2015 08:11
od Oggi09
Zwolf: Původní radeon HD7950 bez boost měl jen 810MHz, tahle 280 má už v základu i s boostem 1GHz. Nemůžeš se divit, že když tam bez změny napětí nahodíš 1120MHz, tak dělá neplechu.

Re: Artefakty R9 280

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2015 16:48
od Zwolf
Já ale z jádrem problémy nemám .... to je stabilní na 1120 ve všem .... ty paměti mě blbnou , ale jen u SoM .... :/

-- 23. 1. 2015 16:50 --

i 1140 bylo ok ..... ale pro jistotu jsem nechal 1120

-- 23. 1. 2015 16:58 --

jinak dnes Crysis 3 , hrál jsem 2 hodiny , jádro na 1140 a paměti 1350 a naprosto bez problémů .... teploty 71 - 73 stupnu ....