od Příjmení a jméno 6. 8. 2005 10:04
Netaktuji. Ne, že by to zvolené komponenty nesnesly, nebo, že bych to neuměl, ale zatím mi vždy současné sestavy bohatě stačily na to, co dělám. A když už nestačí, tak popohnat o 10-20% nic nevyřeší. To už řeším novou komponentu a výkon mám jinde (třeba jsem vyměnil Radeon 9600 za 9800 Pro a to je ve hrách hodně propastný rozdíl, podstatně větší, než kdybych tu 9600 taktoval a musel řešit přídavné chlazení). Chci maximální stabilitu a životnost. A to zatím mám. Nehodlám se dívat, jak větráky nestíhají a součástky se hřejí. Myslím si, že vyvážená sestava je lepší, něž nějaká součástka nataktovaná, zatímco to zbytek brzdí. Vycházím z toho, že upgrade musí být alespoň o 100% výkonnější, aby to mělo smysl. Uznávám, že to někoho baví, rád se srovnává s jinými a také to, že při koupi něčeho levnějšího se taktováním může dostat na dražší model (např některé GeForce 6600 na 6600GT). Pokud to rozumně uchladí a nebude se blbě ptát, proč už na nějaké frekvenci má los artefaktos.
To téma tady asi rádoby vtipně hodil nějaký moderátor, protože moudře (dle svého názoru) usoudil, že se asi už někde moc odchýlilo od původního tématu.
Check your six!
Linux je nejlepší operační systém. Za ty peníze.