Stránka 1 z 1

Suse Linux server a zabudnute heslo

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2007 13:49
od ravenman
Zdravim vas, kamarat ma doma 5 rokov pocitac ako router kde je Novell Linux ako router , chce ho zrusit a v nom ma automaticky aj nastavenu IP do internetu a nemoze napisat prikaz na jej zistenie ked sa neprihlasi , ale on zabudol heslo aj meno , je moznost sa do toho dako dostat ? ked to nastartuje tak ihned nabehne LOGIN ved to poznate , keby vedel tu IP tak sa to preinstaluje ale nevie , za tipy dakujem

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2007 14:04
od duBeN
nabootuj z live cd, mountni particiu s linuxom , chroot, passwd a zmen si heslo

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2007 15:01
od ravenman
myslis chroot (pismeno mountnutej particie) UZIVATEL passwd NOVE HESLO ?

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2007 15:06
od duBeN
nie to su dva kroky - v prvom sa chrootnes do systemu a v druhom zmenis root heslo

#chroot /mnt/suse /bin/bash
#passwd

ale mozno by to slo aj v jednom kroku #chroot /mnt/suse passwd - treba vyskusat

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2007 15:22
od miho
Nejsnadnejsi bude nabootovat do single user mode. V zavislosti od toho zda tam je lilo nebo grub tak se to dela trochu jinal ale je to snadno googlovatelne, nebo hledej googlem init=/bin/bash :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2007 15:31
od duBeN
no ja mam skusenosti so single user mode take ze po nabootovani si vypyta root heslo

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2007 15:33
od duBeN
tak az teraz som si to poriadne precital :) a zistil ze vlastne len chces zistit tu ip tak to ti staci po chrootnuti dat ifconfig a mozes si odpisat tu ip

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2007 16:50
od ravenman
co je to vlastne chroot ? nejak som to zabudol

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2007 22:02
od Wiskas
chroot je od CHange ROOT
chroot cesta program
spustí program tak, že za svůj root / považuje zadanou cestu.

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 9. 2007 13:12
od ravenman
dakujem chlapi poskusam to

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 10. 2007 06:19
od ravenman
som tam bol a zistil ze tam nieje cdrom , takze bez nabootovania do livecd je to v riti , asi ci este sa daco da,?

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 10. 2007 06:39
od MadMatt
co udelat live cd boot z usb ?