Stránka 1 z 2

problem s compiz

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 11. 2007 22:04
od holoubek2
zdar lidi, mam fedoru core 7 s jadrem 2.6.23 a mam nainstalovanej compiz. vlneni oken, krychle atd mi funguje, akorat mam vpravo takovej hodne divnej pruh, kterej mi ubira asi tak jednu ctvrtinu obrazovky. Nevi nekdo cim by to mohlo byt a co s tim mam udelat, aby se mi to zobrazovalo normalne na celou obrazovku???

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 11. 2007 22:40
od soban
Co to znamená divnej pruh ?

Nastav si správně monitor :-) Nastav správné frekvence co monitor zvládá...

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 11. 2007 22:47
od holoubek2
divnej pruh: prazdne misto ktere se tahne od prave strany monitoru do 1\4 monitoru. frekvence je nastavena na 60 Hz, jedina frekvence k vyberu

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 11. 2007 23:24
od soban
Zase jsme se nic nedozvěděly.....

A to prázdné místo je bílé, černé ? Obrázek končí u toho prázdného místa a nebo se jakoby vyskytuje i v tom prázdném místě.

No a pokud nemáš LCD tak 60Hz je špatně nastav více podle toho co monotor zvládá.

Pokud to nejde budeš si muset pohrát s nastavením X serveru (modeline a pod....) a nebo máš špatně nainstalované ovladače pro 3D OpenGL - přeinstalovat nastavit.

Fakt bez podrobnějšího popisu se nehneme - pokud nebudeš používat 3D desktop funguje to OK ?

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 11. 2007 00:07
od holoubek2
mam notebook IBM R40, takze CRT opravdu nemam. Graficka karta: ATI radeon 7500 Kdyz neni zapnuty 3D tak to bezi v porradku. Kdyz to ale zapnu tak se tam zobrazi ten pruh. Barvu ma podle toho, jaka je nastavena barva v dalce za krychli. Okna prez nej jdou ovsem normalne polozit. Jeste detail, jako graficke prostredi pouzivam GNOME[/img]

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 11. 2007 14:28
od soban
No to vypadá na problém kolem ovladačů té grafiky asi, v tomdle ti neporadím používám NVIDIu, takže buď nepoužívej 3D desktop, nebo někde musíš zjistit jak správně nastavit tu ATI - vím že s ATI byly problémy s rozchozením 3D a ovladači, ale nějak jsem to neřešil, od začátku používám NVIDIe takže nemám potuchy kde u ATI začít hledat.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 11. 2007 14:32
od FreeBSD_Radikal
Mam t41, myslim ze ma stejnou grafiku co ten tvuj. Beryl me funguje v pohode s ovladacema co se dodavaj s xorg.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 11. 2007 17:40
od holoubek2
mno to mi moc nepomuze, ze tobe to funguje, ale dik za reakci :D Nevi tu teda nekdo, co s tim mam delat??? Pokud chcete jeste nejaky info, tak si reknete.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 11. 2007 19:25
od FreeBSD_Radikal
nepomuze? Napsal sem ti tam minimalne 2 docela cenny informace:
1/ S jakym driverem to beha
2/ A ze mas zkusit Beryl misto Compizu.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 11. 2007 23:17
od crocjirka
ehm, mozna by bylo lepsi, kdyby mocny radikal s berylem poskytl navod ;)

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 11. 2007 23:39
od holoubek2
ovladac: AIGLX
beryla jsem zkousel, ten projistotu nejede vubec, nejake rady??? :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 11. 2007 00:11
od FreeBSD_Radikal
crocjirka píše:ehm, mozna by bylo lepsi, kdyby mocny radikal s berylem poskytl navod ;)
Och, ano to me dela dobre, pokracuj! ;-)

vycuc z xorg.conf:


Section "Device"
Identifier "Card0"
Driver "radeon"
VendorName "ATI Technologies Inc"
BoardName "Radeon Mobility M7 LW [Radeon Mobility 7500]"
BusID "PCI:1:0:0"
Option "XAANoOffscreenPixmaps"
Option "DRI" "true"
Option "AGPSize" "32"
EndSection

EndSection
Section "DRI"
Group 0
Mode 0666
EndSection
Section "Extensions"
Option "Composite"
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "X.org Configured"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
Option "AIGLX" "true"
EndSection

A timto megahaxorskym scriptem to spoustim:
#!/bin/sh
beryl&
emerald&

zadnejch jinejch uprav si nejsem vedom.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 11. 2007 00:46
od holoubek2
# Xorg configuration created by system-config-display

Section "ServerLayout"
Identifier "single head configuration"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Synaptics" "CorePointer"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "AIGLX" "on"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us,cz"
Option "XkbOptions" "grp:shifts_toggle,grp_led:scroll"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Synaptics"
Driver "synaptics"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "auto-dev"
Option "Emulate3Buttons" "yes"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
ModelName "LCD Panel 1400x1050"
HorizSync 31.5 - 90.0
VertRefresh 59.0 - 75.0
Option "dpms"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "radeon"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection

tohle tam mam ja

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 11. 2007 00:50
od holoubek2
xp mam taky a s linuxem jsem maximalne zpokojen. akorat bych chtel tu 3D, ale kdyz to nepujde, tak co se da delat, ale na linuxy nedam dopustit

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 11. 2007 01:17
od FreeBSD_Radikal
zkus tam misto "radeon" dat jako driver "ati" mel by taky myslim zvladat aiglx.