Wine - spuštění exe

Linux, Unix, BSD systémy, distribuce, open source

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod topboss 11. 3. 2008 09:00

Potřeboval bych v linuxu spustit program pro windows ale když napíši:

Kód: Vybrat vše
wine program.exe


Vyhodi mi to hlasku:

Kód: Vybrat vše
err:win:CreateWindowExA bad class name "wbMainWnd"

Fatal error: wb_create_window(): Error creating window in GUI/form.inc.php on line 1


Nevite nekdo co s tim? Program se neinstaluje ale ma 3 pridavne knihovny, ktere jsem nahral do system32 a v konfiguraci wine jsem je přidal mezi knihovny.
.... neporadil ani Google :(
topboss
Junior

Odeslat příspěvekod hunter21 11. 3. 2008 10:53

Kniznice si nahral do folderu uzivatela z ktoreho spustas program.exe?
napr.
/home/franta/.wine/drive_c
hunter21
Pokročilý

Odeslat příspěvekod duch 11. 3. 2008 11:03

No otazka aky je to program.exe co je to teda za win aplikaciu, druha vec, mne to vyzera dost cudne

Fatal error: wb_create_window(): Error creating window in GUI/form.inc.php on line 1

pretoze Wine nepozuiva inc s php, ani stand. win aplikacie nemaju co docinenia s php, ake je to program ktory ma volat na serveri nejaky php script, tak potom musi ficat apache a php....

err:win:CreateWindowExA bad class name "wbMainWnd"

toto mi vyzera na nejaky visual basic kod nespustas nejaku net aplickaciu napr. net2.0?
duch
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nargon 11. 3. 2008 14:54

Jo to je celkem divne. PHP fakt normalne neni potreba.

A co se tyka moznosti .NET aplikace, tak nainstaluj MONO, sice to neni plnohodnotny .NET Framework, takze by stejne vsechno nemuselo fungovat, ale umi toho dost a klasicke aplikace dokaze spustit.

http://www.mono-project.com/Main_Page
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod topboss 11. 3. 2008 17:41

Diky, zkusim ten MONO, no je to program kterej se řekněme přihlašuje přes php na stranku na internetu, takže něco s tim php tam asi bude. Zkusim mono a dam vedet jak jsem dopadl.

Jo ještě, jsem přihlášenej jako root a knihovny jsem nahral do root/.wine/drive_c/windows/system32
topboss
Junior

Odeslat příspěvekod Nargon 11. 3. 2008 18:03

To ze se prihlasuje na nejakou web stranku stale nevysvetluje proc pouziva PHP. Protoze to co ten program dostane z toho serveru bude stejne html+css+javascript. Stejne se k tomu PHP kodu nemuze dostat, tak to postrada smysl proc to tam ten programator dal.

A co se tyce knihoven, zkus je nahrat primo do adresare toho programu, do stejnyho adresare jako je ten exac.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod topboss 11. 3. 2008 18:15

Ve stejnym adresari jako je ten exe soubor je mam taky. Zkousel jsem to spustit přes ten mono. napsal jsem:

Kód: Vybrat vše
mono program.exe


ale vyhodilo to chybu:

Kód: Vybrat vše
cannot open assembly program.exe


Toz co s tim php errorem? Nenapada vás něco?
:-/ please ...
topboss
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků