Stránka 1 z 1

Přenos Kubuntu do nové sestavy

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 4. 2015 22:09
od staki
Ahoj,

chtěl bych současnou instalaci Kubuntu, kterou mám na HDD, klonovat na SSD a přesunout do nové sestavy.

Klonování je vcelku v poho, otázkou je ale, jak si systém poradí s novou sestavou - co za problémy můžu čekat?

Windows to jakž takž skousne, ale u Linuxu čekám trable :D

Díky

Re: Přenos Kubuntu do nové sestavy

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2015 02:28
od Juwa2
Udělej čistou instalaci a programy + nastavení přeneseš pomocí Aptik. Jde to jako po másle a ušetří spustu času.
Na rozdíl od klonování 100% funkčnost zaručena.

Re: Přenos Kubuntu do nové sestavy

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2015 07:54
od PeterKE
Vzhladom na to ze linux detekuje HW pri kazdom boote, tak vo vseobecnosti by to malo fungovat - a sam s tym mam v celku dobre skusenosti. Ale napriklad debian mi vytvoril sietove rozhranie eth1 miesto eth0, kedze identifikacia sietovky sa zmenila - v principe ziaden problem. Taktiez ked mas specificky obsah xorg.conf moze to robit problemy. Alebo aj ine drobnosti.

Ale v zasade pre cloveka zbehleho v linuxe a osobitne ak nema problem pouzit zivecd linuxu a mountnut root particiu alebo dokonca chrootnut sa do systemu je to preferovany sposobm prenosu.

Ja by som ti odporucal ist do toho....

Re: Přenos Kubuntu do nové sestavy

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2015 18:07
od staki
Juwa2 píše:Udělej čistou instalaci a programy + nastavení přeneseš pomocí Aptik. Jde to jako po másle a ušetří spustu času.
Na rozdíl od klonování 100% funkčnost zaručena.


Jde o pracovni PC a potřeboval bych co nejrychlejší přechod. Ideálně přehodit disk a jet. Takhle bych asi nepřenes konfiguráky Apache apod.

Juwa2 píše:Ja by som ti odporucal ist do toho....


Takze bys doporucoval naklonovat, zkusit spustit a pripadne pak resit problemy?

Re: Přenos Kubuntu do nové sestavy

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2015 18:49
od soban
Linux nejsou windows a přenos normálně zvládají pokud ten hardware linux zná.