Stránka 1 z 1

WiFi D-Link DWL 520+ a Mandrake 10.1

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 7. 2005 17:51
od x-father
Tak ji porad nejak neumim rozchodit. Je to chipset acx100 a v tomhle Linuxu je podpora tohohle chipsetu.

Nastavuji to rucne a davam debug treba 0xb, nebo treba 0 - tam by to melo byt snad jedno.

Nazev zarizeni wlan0

a cestu k firmware pisu tu kde je mem - zkousel sem to jako file:/home nebo /home neho rovnou home... nevim jak presne to tam ma byt a stejne nic. Kdyz se kouknu pres iwfonfig, tak to zarizeni wlan0 nezna...... pritom by tahle karta pod tim bezet mela... Ten firmware sem tam nakopiroval 4 soubory z ovladace win tak jak sem nasel na webu. Ma to nekdo odzkousene?

Takhle sem nucen porad se drzet widli...... :-(

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 7. 2005 17:58
od hua_piskot
:cry: ja mam pcmcia WiFi od Gigabyte a ovladace nemuzu sehnat, teda spis do linuxu ani nejdou a tudiz taky pouzivam kvuli wifi vindousy :lol:

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 7. 2005 18:20
od x-father
Nekde sem cet nazory, ze ten acx100 co uz v jadre je moc nefunguje... Je tu nekdo komu tahle kombinace bezi? Diky.

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 7. 2005 20:13
od esondra
Co se týká Linuxu a wifi seznam spousty karet a driverů je tady http://linux-wless.passys.nl/linux_wless.html

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 7. 2005 21:34
od x-father
No jasne. Vsude je odkaz na driver acx100... ale ten je v jadru 2.6 uz zakompilovanej a ja kdyz v systemu zadam jak se ma zarizeni jmenovat a kde je firmware, tak jako by probehne zavedeni a zadnej error to nehodi, ale pres iwconfig me to tvrdi, ze to zarizeni v systemu neni. Zkousel sem nabootovat z menu stare jadro 2.4 a tam me to pri stejnem pokusu tvrdi ze nelze zavest, ale na 2.6 se to tvari jako ze je vsechno OK...... ja sem v linuxu uplnej zacatecnik a nedokazu si zakompilovat acx100 do jadra znova.....

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 7. 2005 13:01
od Ford
tenhle ovladac je na *****. Pouzij NDISwrapper !!!

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 7. 2005 21:10
od x-father
No.. vsude gde sem cet tak se zminuji o tom, ze to nebeha zcela OK. Ten NDiSwraper tusim "nejak" rozjede kartu pres emulaci s win ovladacema ne? Nevis teda nekde o nejakym navodu? Pripominam ze sem linuxova lama.

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 7. 2005 08:53
od x-father
Tak uz me jede. Ten modul co je v mandrake 10.1 funguje. Jen se musi rucne spustit a zadat konfigurace. Vlestne se jen nastavuje debug - treba na 0xb a cestak kde je firmware, couz sou 4 soubory z win ovl. a pak nazev a tam sem delal chybu. Psal sem tam wlan0 a ono to chce zadat jen to cislo a pak se to objevuje v systemu samo jako wlan0.....

Jeste musim zjistit kam to dat aby se to poustelo a konfigurovalo samo po startu....