Dobrý den..
Nemohu se rozhodnout pro výběr distra?!
Zkušenosti s linuxem jsou takřka 0% (jen jsem párkrát dělal v Mandrake 10.1)
Jsem běžný uživatel - poradíte klady a zápory těchto verzí??
Moderátor: Moderátoři Živě.cz
epidem píše:Zkus SUSE je opravdu pěkné a pro začátečníka vhodné. Já mám Mandrivu a jsem spokojen.s/quote]
Všimněte si prosím, že nikde netvrdím, že Mandriva, SUSE, Fedora či jiné distribuce nejsou vhodné (pro začátečníky). Rozdíl je v tom, že někdo doporučí Mandrivu, druhý SUSE, třetí Ubuntu, čtvrtý Fedoru a pátý úplně něco jiného. Každý se přitom snaží na původní doatz odpovědět jak nejlépe umí (= doporučit na základě svých zkušensotí nějakou distribuci).
dquote="epidem"]Jinak diskutovat s P. Tomešem nemá smysl, má to moc naučené - zná minulost, přítomnost i budoucnost ubuntu asi opravdu dobře, ale řekl bych, že je škoda, že tímhle svým zápalem nažene spoustu lidí k ubuntu, které podle mého názoru tový zázrak zase není. Spíš distro aby člověk mohl říct "zkoušel jsem ten linux."Naposledy upravil Petr Tomeš dne 4. 4. 2006 19:09, celkově upraveno 1
LubosD píše:Osobně mám radši Mandrivu.
Proč píšu, že osobně? Protože se to obtížně objektivně posuzuje. Doporučuju si prostě vyzkoušet obojí.y/quote]
Bejbe01 píše:aj tak si myslim ze najlepsie popisanu instalaciu ma gentoo vo svojom handbook![]()
je to tam pekne popisane a clovek sa uz pri instalacii nieco nauci, nie ako pri widlach, nainstalujem a ***** o tom viem![]()
pri klikacich blbuvzdornych distribuciach je nevyhoda to ze vela ludi zlenivie a zvykne si na ten "komfort" cim sa ale nic nenauci, co je len na jeho skodu
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků