Stránka 1 z 1

Fedora na virtualnim pc

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2006 10:15
od netak
Nevim jestli to sem patři ,ale snažim se rozjet Fedoru na virtuálnim pc po nahráni a zadani grafickeho režimu se dostane přes zvoleni jazyku a klavesnice k rozdelení disku ,ale Fedora delá že tam žadný disk neni nebo že disk nebyl určen.Ten virtualni pc je na VMware kdyby nekdo už mel zkušenost nebo věděl tak děkuji za každou odpověd :D

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2006 10:25
od JIV
ehm, a mas tam nejaky virtualny hdd nakonfigurovany?

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2006 10:39
od netak
jj mám tam hdd o 8GB na Red hat linux protže fedora vychazni z nej :shock:

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2006 10:51
od guco
mozno si spravil chybu pri vytvarani VM, takze skus este raz podla tohto postupu:

1. File / New / Virtual Machine
2. Virtual machine configuration - typical
3. Guest operating system - Linux; Version - Other Linux (pokial tam nie je presne ta distribucia - ja tam napr. Fedoru nemam)
4. Virtual Machine name a Location si urci sam
5. Network connection - najskor asi chces pouzit bridged
6. Disk capacity - daj kolko chces, tie dva checkboxy nechaj prazdne (cize allocate disk space now a split into 2GB files)
7. Finish

ked si teraz das summary view (kde vidis hardware patriaci danemu VM) tak tam musi byt aj Hard disk.
Podla tohto postupu by ti to malo ist bez problemov, ked nie tak pis, vymyslime nieco dalsie...

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2006 10:57
od netak
jj zkusim to znovu a napišu jak sem dopadl :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2006 11:00
od Petr_S
Pokud jsem to dobře pochopil, tak tady jsou už hotové instalace:

http://www.vmware.com/vmtn/appliances/directory/cat/45

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2006 11:04
od netak
Tak jsem to zkusil a furt to same ,Kolonka: "Vybrat disk(y), ktere budou použite pro tuto instalaci:" je pořad prazdna a žadne disky tam nejsou,když nezvolim žadny disk a dám dále tak mi vyhodí hlášeni :"Nastala chyba ,nenalezeny žádne jednotky" :) tak nevim jestli je to mýma rukama :D nebo neco delá blbe soft :D

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2006 11:05
od netak
Petr_S : diky taky to zkusim ,ale ted nemužu má FUP a zpomalení takže byh to stahoval snad 2 tydny :D

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2006 13:17
od guco
netak> ok, skus este spravit taku vec, ze cez edit properties (pri vypnutej VM) mu pridas dalsi disk. Cize:

1. Edit properties
2. zalozka Hardware, dole kliknut na Add
3. pridat Harddisk
4. Create new virtual disk
5. skus mu dat typ IDE, aj ked to nie je doporucene, za pokus to stoji
6. Az mu urcis velkost, tak skus zaskrnut aj Allocate all disk space now

no a daj vediet co a ako. A mas dost miesta na disku? Mas pravo zapisovat do adresara kam sa to snazis ukladat? Mas doma nejake ine CD (alebo image) Linuxu alebo Windowsu, ze by si vyskusal ci vidia disk? (ci je chyba vo Fedore alebo vo VMW)

EDIT:
este ma tak napadlo, aj ked som Fedoru nikdy nevidel, nejedna sa pri tej otazke o vyber instalacnych medii? Tak to mal napr. Mandrake, ze mu musis urcit ktore CD/DVD mas aby vedel ake baliky ti ma ponuknut...

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2006 14:49
od netak
az top najdu vsechno a zkusim tak napisu :D ,ne test cd nebo dvd to delalo už před tim to dělá jako prvni todle bylo rozdeleni disku