Steam - přenášení her po místní síti

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Martinus (novy) 3. 2. 2025 16:00

Ahoj,
potřeboval bych poradit se Steamem. Mám dva počítače, na obou mám Steam a jsem tam přihlášený na svůj účet. Na jednom PC mám hru staženou a nainstalovanou, na druhou ji nemám. Chci ji přenést po místní síti, na obou PC je to v nastavení povolené. Na tom PC co tu hru nemám, tak ale u té hry vidím jen možnost Streamovat a nejde se toho nijak zbavit. Dokonce to nejde ani klasicky stáhnout ze Steamu, musím napřed fyzicky vypnout ten druhý počítač, na kterém je ta hra naistalovaná. Kde dělám chybu? 8-) 8-D
Díky za radu
Martinus (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 3. 2. 2025 16:21

Nejde o chybu - jde o vlastnost; nemůžeš být přihlášen na dvou jiných zařízeních zároveň a mít stejné instalace. Minimálně na jednom z těch zařízení musíš mít Steam v režimu offline.

Alternativou by pak byla instalace tzv. Steam Cache - viz https://lancache.net/
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod meda2016 3. 2. 2025 20:28

Podle názvu chceš "přenášet". Přenášet obraz a zvuk znamená přijímat stream.
Pokud si měl na mysli hrát v jednom čase na dvou PC stejnou hru, jak píše kolega, není to umožněno.
Instalovat ale postupně na více PC pod stejným účtem to jde.

Pak má Steam takovou vychytávku, můžeš ze svého účtu do jiného "zapůjčit" obsah her. V posledním půlroce ale nastavili pravidla, že jen všechny najednou; jako balík.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Martinus (novy) 4. 2. 2025 06:13

Díky za rady. Špatně jsem to nazval - chci soubory té hry zkopírovat po místní síti na ten druhý počítač. Hrát obě najednou samozřejmě ne. Minule jsem to řešil funkcí Steamu, udělat zálohu hry a pak ji obnovit na tom druhém PC. Funguje to, ale je to zdlouhavé...
Martinus (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 4. 2. 2025 08:25

Ale tu funkci přes Steam klienta má - na druhém PC instalovaná stejná hra se "synchronizuje". Například American Truck Simulator 2 .... Možná toto nepodporuje každá hra, to je možné. Projdi si nastavení klienta.

Řekl bych, že si věc komplikuješ hledáním jiné metody, než je podporovaná. Instalace ze Steamu mozná chvíli trvá ale do dneška mohla být hotová. ....pokud to není MFS...
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Martinus (novy) 4. 2. 2025 09:14

Diky, podívám se na to. Dělám to z toho důvodu, že na jednom počítači nám ta hra nešla ze Steamu stáhnout, hlásilo to při stahování Obsah je uzamceny... Když se to stalo potřetí, tak jsem to zkusil přenést na flashce a tam šlo nainstalovat normálně. Když jsem zkoušel jinou hru, tak šla stahovat ze Steamu normálně. Proto jsem pátral po tom, jestli to dokážu pomocí Steamu prekopirovat z jednoho PC na druhý, ale nepřišel jsem na to...
Martinus (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 4. 2. 2025 09:34

Kdyby ses přihlásil pomocí jiného účtu, tak potom ano, instalaci budeš stahovat skrze místní síť z instalačky na prvním PC.

To funguje, ověřeno.

Za situace, kdy ale používáš stejný účet na obou zařízeních - bohužel; jedinou alternativou je zmíněná LAN Cache.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod r34ktor 6. 2. 2025 00:24

Těžko říci. Mě to funguje normálně. Přihlášen stejný účet na ntb a PC.

Vedle tlačítka Streamovat je šipka, kterou se přepíná mezi streamovaním ze vzdáleného PC a instalací/hraním z lokálního. Pokud je k dispozici steamování, tak instalace automaticky proběhne přenosem z druhého stroje. Podmínkou pro korektní funkčnost je stejná verze klienta na obou stranách (když jsem to zkoušel s různými, tak to zlobilo) a další věci zmíněné zde: https://help.steampowered.com/en/faqs/v ... -B012-CE43.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod meda2016 6. 2. 2025 10:03

Martinus (novy) píše:...na jednom počítači nám ta hra nešla ze Steamu stáhnout, ... Když jsem zkoušel jinou hru, tak šla stahovat ze Steamu normálně. Proto jsem pátral po tom, jestli to dokážu pomocí Steamu prekopirovat z jednoho PC na druhý, ale nepřišel jsem na to...

Já dotaz chápu tak, že ti jde o instalaci a hraní ...a to právě "na jednom počítači" nešlo.
Jsou oba počítače Windows se stejnou verzí klienta a přihlášené na stejný Steam účet?
Byl zapnutý pouze ten jeden PC/účet? Je dost místa na disku?
Když se podíváš v klientovi na Nastavení /Úložiště / není tam ta hra už vyjmenovaná?, případně z třítečkového menu udělej Opravit složku. ..a víc mne nenapadá.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 6. 2. 2025 13:16

meda2016 píše:Byl zapnutý pouze ten jeden PC/účet?

Aktivní (zapnutý stroj) a přihlášený musí být z logiky věci na obou PC/ntb zároveň. Jinak by komunikace po lokální síti nefungovala. Výchozí oprávnění pro přenos je v rámci jednoho účtu, ale v nastavení jde zvolit i přátele, nebo kohokoli.

Jinak Steam bez problémů funguje s jedním účtem přihlášeným na více PC současně. Např. software nemá omezení na souběžné spouštění, takže ho lze mít pod stejným účtem spuštěný na více strojích najednou.

Multidevice licence je jedna z klíčových výhod, proč si pořídit SW právě na Steamu. Pro ilustraci stačí mrknout např. na DisplayFusion, a porovnat si cenu a možnosti verzí Pro Standard a Pro Steam.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý