Stránka 1 z 1

Electronics workbench multisim - zobrazení průběhu proudu

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 2. 2009 20:39
od Chichi
Nevíte někdo jak zobrazit průběh proudu v libovolném místě obvodu v programu electronics workbench multisim?

Re: Electronics workbench multisim - zobrazení průběhu proudu

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 2. 2009 20:54
od Nargon
Pouzij prevodnik proudu na napeti a pak osciloskop.

Re: Electronics workbench multisim - zobrazení průběhu proudu

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 2. 2009 21:39
od Chichi
myslis to current probe instrument? To čidlo mam asi dat na misto, kde me zajímá průbeh proudu. A vývod na mám dat na osciloskop? to do osciloskopu povede jen jeden drat?

Re: Electronics workbench multisim - zobrazení průběhu proudu

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 2. 2009 13:34
od Nargon
Je to uz dlouho co jsem to pouzival. Myslim ze ten "prevodnik" vypada jako "lupa" a poklada se to primo na ten drat a ma to jen jeden vyvod. A kdyz si rozkliknes jeho nastaveni tak tam muzes nastavit prevod: 1A = (1mV, 10mV, 100mV, 1V, ...)
Momentalne to nemam nainstalovany, takze lepsi radu nemam.

Re: Electronics workbench multisim - zobrazení průběhu proudu

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 2. 2009 17:15
od Chichi
jeste jedna otázka... Dá se u zdroje nastavit výkon?

Re: Electronics workbench multisim - zobrazení průběhu proudu

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 2. 2009 18:35
od Nargon
Myslim ze ne. Zdejsi zdroje jsou idealni, takze zadnej vnitrni odpor (eventualne nekonecnej vnitrni odpor u proudoveho zdroje) a nekonecny vykon.
Jedine ze by jsis ze soucastek poskladal vlastni zdroj. Pak bude mit i nejakej maximalni vykon.

Re: Electronics workbench multisim - zobrazení průběhu proudu

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 2. 2009 22:53
od Chichi
třeba připojit do serie s napětovým ideálním zdrojem rezistor představující vnitřní odpor? a nebo takhle to nebude fungovat?

Re: Electronics workbench multisim - zobrazení průběhu proudu

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 2. 2009 07:17
od Nargon
Jo to by mohlo fungovat, ale zalezi na tom co tim napajis. Protoze ti bude klesat jen napeti.
Realny zdroj vetsinou pri vyssim zatizeni ma i vyssi zvlneni vystupniho napeti a to tim rezistorem neudelas.