Stránka 1 z 1

Jak na RS232

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 1. 2019 11:53
od Le_Ze
Zdravím.
Mame k PC připojene zařizení přes RS232.
http://img24.cz/images/58531394553314291653.jpg

Shaním nějaký programek, přes ktrý bych moh kouknout co s toho zařizení chodí.
Doporučte něco.
Děkují.

Re: Jak na RS232

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 1. 2019 12:33
od Nargon
Vyzkoušej Portmon:
https://docs.microsoft.com/cs-cz/sysint ... ds/portmon
ale nikdy jsem to nepoužíval a netuším jak to funguje.

Re: Jak na RS232

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 1. 2019 20:58
od D1rty
PuTTy?

Re: Jak na RS232

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 1. 2019 11:53
od Pytlík
Zkus TeraTerm.

Re: Jak na RS232

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 1. 2019 12:11
od Le_Ze
Dik všem.
Až dnes jdu do prace tak zkusím.
Jen aby někdo nerejpal, že o topík nemám zajem. ;-)

Re: Jak na RS232

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 1. 2019 14:30
od flotoo
Já jsem na to používal program: Terminal v1.9b. Je na ovládání jednodušší než Putty a TeraTerm.

Re: Jak na RS232

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 1. 2019 15:03
od Le_Ze
Tak jsem zkusil jak puty tak ten Terminal a nic.
Mrcha ani nemukne, furt čiste. 8-S
Asi ji musi první poslat ten program nějaký dotaz.
https://www.vahyrobin.cz/Vazni-indikato ... load#anch1

Re: Jak na RS232

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 1. 2019 19:45
od r34ktor
Převodníky postavené na čipu PL2303 mají občas potíže s kompatibilitou (některá zařízení skrze mě nekomunikují). Doporučuji použít PC s nativně vyvedeným sériovým portem, nebo zkusit převodník s čipem FTDI.

Pro komunikaci s PC má výrobce indikátoru program DiniTools. Ke stažení včetně dokumentace zde.