IrfanView - kolize při otevírání souborů ze Salamanderu.

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod DessAR 19. 1. 2025 16:17

Ahoj / dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit, co mám udělat s PC šotkem, který mě chvílema dohání k šílenství? :-D
Pro správu souborů používám Altap Salamander, na který jsem zvyklý několik desítek let, a pro práci s obrázky IrfanView. Ten mám defaultně nastavený ve Windows a nikdy jsem s ním neměl žádný problém. Před cca 2 měsíci se mi ale obrázky otevírané ze Salamanderu, jen tak z ničeho nic, začaly místo v IrfanView otevírat v Malování, což je peklo :twisted: Když ale stejný soubor otevírám z Průzkumníka, otevře se normálně v IV, takže je pravděpodobně nějaká kolize právě se Salamandrem. Prošel jsem v něm všechna možná nastavení, ale žádnou páčku jsem neobjevil, takže prosím o POMOOOC... :-)) Moc děkuju, Dan
DessAR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 19. 1. 2025 21:56

Verze Altap Salamanderu? Verze OS?

Mám odzkoušen AS 4.0 x64 na W11 24H2 x64, a normálně zohledňuje asociace přiřazené v systému.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 20. 1. 2025 11:21

Nastaveni / Konfigurace / Prohlizece a Editory ? (muze se to jmenovat mirne jinak, pouzivam anglicke rozhrani).

Na 99% tam mas nejake zvlastni nastaveni pro *.jpg nebo tak neco.
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zivan 20. 1. 2025 13:34

Zkus zrusit zaskrtnuti - Moznosti/Konfigurace/Obecne/Otevirat soubory pomoci salopen.exe (obchazi chyby v rozsireni prostredi).

Taky se mi nedavno zacaly otevirat obrazky v Malovani a tohle mi pomohlo.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod DessAR 20. 1. 2025 21:29

Veliký DÍK všem za pomoc, zaškrtnutí salopen.exe zabralo, takže problém je vyřešený a já díky tomu budu o něco déle žít... :-))
DessAR
Kolemjdoucí