Extrahování hry vyžaduje 64GB RAM! Co s tím?

Všechny ostatní programy, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Petra2800 16. 4. 2025 18:09

Od kamarádky mám na externím disku o velikosti 102GB zazipovanou hru v RARu.
Hlásí mi to tohle:
Varování před použitím velkého kompresního slovníku.

Zobrazí se dialogové okno se zprávou: Kompresní slovník o velikosti 64GB přesahuje hranici 34GB a pro extrakci vyžaduje více než 64GB paměti. (RAM) Zároveň přesahuje dostupné paměti...

PC mám nový i5-14400f, 32GB RAM DDR5 se super deskou a velmi kvalitním zdrojem.
Nešlo mi to rozbalit ani v tom 7zipu a hlásilo to problém s pamětí.

Zeptám se jako blbá zda to lze se 32GB RAM vyextrahovat?
Zkoušela jsem vypnout a zapnout PC, ale v PC se mi ta hláška stále zobrazuje.
Mám přes 20GB RAM volné...nevím, co ten haji* :/ víc chce. Jde mi jen o extrahování/vypakování/rozbalení hry...

Děkuji za jakoukoliv radu jak to obejít. Samozřejmě mohu dokoupit dalších 32GB, ale kvůli rozbalalení hry mně to SILNĚ IRITUJE!
PS: Archiv má heslo
Kód: Vybrat vše
kokot
já prostě zase *****á!
S počítači pracuji přes 30 let, ale stále jim občas nerozumím. Jsem prostě ženská, co je na PC lama, ale snaživá!
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod dockalacek 16. 4. 2025 18:11

Když změníš koncovku na ISO?
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petra2800 16. 4. 2025 18:12

zkusím

-- 16. 4. 2025 18:14 --

To nejde. Je to zapakované po 5GB partech.
Když dám extrahovat končí to hláškou:

! F:\rev\rev.part1.rar: Není dostatek volné paměti pro extrakci archivu se slovníkem o velikosti 48 MB.
! Nedostatek paměti
S počítači pracuji přes 30 let, ale stále jim občas nerozumím. Jsem prostě ženská, co je na PC lama, ale snaživá!
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod Sodrak 16. 4. 2025 18:41

1. Akú veľkosť má ten *.rar súbor(y)?
2. Koľko voľného priestoru máte na disku do ktorého sa to snažíte rozbaliť?
Sodrak
Junior

Odeslat příspěvekod Petra2800 16. 4. 2025 19:54

102GB.
Zkoušela jsem extrahovat na SSD i na klasický HDD.
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 17. 4. 2025 03:57

V principu to možné není - soubor nelze běžně rozbalit na PC, které má méně RAM, než kolik vyžaduje dekompresní slovník. Slovník se používá při kompresi i při dekompresi a musí být celý načten do RAM

Můžete zkusit použít UnRAR. Je to utilita pro příkazovou řádku a umí použít swap (odkládací soubor na disku). Nicméně než začnete jásat, tak 1. potřebujete relativně velký volný prostor a 2. rozbalení může trvat několik hodin.
UnRAR for Windows - https://www.rarlab.com/rar_add.htm

Použití v CMD pak bude v tomto formátu
unrar příkaz parametr soubor.rar

UnRAR nahrajte do složky s daným archivem (třeba na D:\hra)
Spusťte CMD a zadejte
D:\hra\unrar.exe x -y D:\hra\soubor.rar
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 17. 4. 2025 08:14

Požádej kamarádku, ať to zabalí znovu s menším slovníkem.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod Abox 17. 4. 2025 10:22

Ať to tím RARem zabalí bez komprese (tedy jenom rozdělí po menších částech).
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 17. 4. 2025 12:21

Popis je zmatený. V prvním příspěvku se příše o velikosti slovníku 64GB, v dalším pak najednou o 48MB. To jsou diametrální rozdíly. Není ani zmíněn SW  (+ jeho verze), kterým se archiv zpracovává.

Zkusil jsem pokusně vytvořit ve WinRARu 7.01 archiv se slovníkem o velikosti 48GB na stroji se 16GB RAM, a normálně to jelo. Potřebná paměť nad rámec fyzické se alokovala ve swapu.

Takže buď má málo místa na systémovém disku, nebo zakázaný (či fixní) swap, nebo používá nekompatibilní (zastaralý) program pro práci s archivy, nebo je archiv poškozený (proběh pokus o kontrolu jeho integrity?).
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petra2800 17. 4. 2025 16:29

Emil Pastelka píše:V principu to možné není - soubor nelze běžně rozbalit na PC, které má méně RAM, než kolik vyžaduje dekompresní slovník. Slovník se používá při kompresi i při dekompresi a musí být celý načten do RAM

Můžete zkusit použít UnRAR. Je to utilita pro příkazovou řádku a umí použít swap (odkládací soubor na disku). Nicméně než začnete jásat, tak 1. potřebujete relativně velký volný prostor a 2. rozbalení může trvat několik hodin.
UnRAR for Windows - https://www.rarlab.com/rar_add.htm

Použití v CMD pak bude v tomto formátu
unrar příkaz parametr soubor.rar

UnRAR nahrajte do složky s daným archivem (třeba na D:\hra)
Spusťte CMD a zadejte
D:\hra\unrar.exe x -y D:\hra\soubor.rar

Jste zlatý! Děkuji! Jsem Lama O:-) ^^ Hra šla extrahovat. :oboze
Obrázek

-- 17. 4. 2025 16:33 --

r34ktor píše:Popis je zmatený. V prvním příspěvku se příše o velikosti slovníku 64GB, v dalším pak najednou o 48MB. To jsou diametrální rozdíly. Není ani zmíněn SW  (+ jeho verze), kterým se archiv zpracovává.

Zkusil jsem pokusně vytvořit ve WinRARu 7.01 archiv se slovníkem o velikosti 48GB na stroji se 16GB RAM, a normálně to jelo. Potřebná paměť nad rámec fyzické se alokovala ve swapu.

Takže buď má málo místa na systémovém disku, nebo zakázaný (či fixní) swap, nebo používá nekompatibilní (zastaralý) program pro práci s archivy, nebo je archiv poškozený (proběh pokus o kontrolu jeho integrity?).

Na KC 3000 mám jen právě volného asi 40GB...takže to může bejt i kvůli tomu, ale mazat nic ze systémového disku nechci.
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 17. 4. 2025 17:54

A jsme u toho; 40 GB volného místa znamená nedostatek místa pro dynamickej swap disk.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod Petra2800 18. 4. 2025 12:52

To ale by znamenalo koupit další SSD...nevím kolik z hlavy stojí KC 3000 2TB varianta, ale minimálně 2500,- Kč to bude a aktuálně do toho PC nechci dávat ani korunu. Děkuji ale za rady. Mazat i tak nic nebudu a dnes jsem zapla PC a už to není 40, ale 35GB...děsný jak to místo dochází a přitom tam nic nenahrávám.
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 18. 4. 2025 19:08

Nemyslím si, že je třeba kupovat větší disk nebo něco smazat. Stačilo by změnit, (třeba dočasně při tom rozbalování), cestu na TEMP adresář.
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petra2800 19. 4. 2025 10:08

No dnes mi to hlásilo znovu ve WinRar (nejnovější verze) ale přesto jsem dala pokračovat a šlo to.

OT: Když si koupím 2TB KC 3000 jako hlavní, systémový disk (C:) a nainstaluju přes FlashDisk (64GB) Windows 11 Pro (nejnovější verzi) tak "přečtu dynamické disky" ? V současné verzi mám dva velké, 7200 otáčkové disky spojené do jednoho, ale vše jsem si šikovně naklikala ve windows, co používám. Když nainstaluji na ten nový KC 3000 přečtu hry z toho "RAID 0" který byl vytvořen pouze ve Windows! Nikoliv na bázi UEFI.
Díky za radu. Ve správě disků mám 2x dynamické disky. Nechci o to přijít...na druhou stranu se nejedná o důležitá data.
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod Sodrak 19. 4. 2025 10:16

na 2TB KC 3000 jako hlavní systémový disk (C:) nainstaluju Windows 11 Pro
Hlavnou nevýhodou dynamických diskov je nemožnosť ich použitia na iných operačných systémoch. Hard disky budú čitateľné. Aj hry budú (iba) čitateľné. Nebudú však funkčné. Všetko bude treba nanovo nainštalovať.
Sodrak
Junior

Další stránka