Stránka 1 z 2

Nejde spojit FTP server ani PING

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 11. 2005 18:14
od noro(smazano)
Mám pripojenie do internetu cez mestkú sieť.
1. kamoš v Anglicku má 512Kbs internet.
2. má na slovensku to isté ako ja.
Problém:
Nedá sa im napojiť na môj FTP Server.
Ping ide iba odomňa na 2.
Do Anglicka ani od tade to nejde na nikoho
Ani od 2. na mňa to nejde
Vypisuje Vypršel limit...
V čom je problém???? :?: :?: :?:

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 11. 2005 18:20
od mbing
Firewall - integrovaný ve Windows & další firewally zkusit zakázat.

hardwarovy firewall alebo proxy, prip. ich kombinacia

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 11. 2005 18:22
od kaapoo
a nemas nahodou pred sebou Hardwarovy FW, alebo proxy - skratene, mas verejnu IP? ak nie, tak mas smolu, alebo si mozes zaplatit verejnu IP, alebo sa opytat providera, ci ti nepresmeruje porty.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 11. 2005 18:24
od noro(smazano)
To nepomohlo.
Dá sa aj dačo iné?

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 11. 2005 18:28
od mbing
Když ti jde ping, tak problém bude v portu (?). Máš určitě dobře nastavený server? Vyzkoušel jsi se připojit na svůj server z téhož počítače?

Pozor na providera a jeho firewall

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 11. 2005 18:31
od attrey
...este co sa tyka firewall-u, tak treba si zistit, ci provider nema nahodou tiez aktivovany firewall. Kolega si musel u svojho providera menit nastavenia firewall-u pre seba tak, aby mohol ICQ ckovat, takze to iste predpokladam ze blokuje aj FTP. :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 11. 2005 18:43
od Honzat
Měl jsem podobný problém, blokuje to např. AVG

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 11. 2005 18:52
od noro(smazano)
icq mi ide
SKYPE mi tiež ide
Ked kamoš vypne KERIO tak mne ide ping na neho
Ja vypnem všetko aj antivir a jemu to nejde, ale:
napr:
moja IP je 30.60.2.50 - to mu nejde
ja som napojený na 30.60.0.1 - to mu ide
čo je tam zlé??

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 11. 2005 19:46
od x-father
Bude tam ten port asi zavreny nejakym FW - ty IP sou fakt tvoje??? V tuhle chvili neni ani na jedne nic otevrene. Co to ma byt za ISP? ripe.net haze neco divneho....

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 11. 2005 19:57
od Honzat
Nevím jestli jsem maslo, ale toto je podle me VNITRNI ADRESA IP.
Musis mit verejnou IP. Pokud mas internet treba z baraku, tak ti nemaji verejnou IP, maji ji sdilenou, tzn. to FTP by muselo bezet na vasem serveru
edit// predpokladam, ze tve ftp ma tuto adresu ftp://30.60.2.50 . Ani ja se nemohu pripojit (server nenalezen)

taky jsem koukal, http://www.nwtools.com/default.asp?prog=express&host=30.60.2.50&Base=YES, z toho nic nevyplyva

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 11. 2005 21:12
od x-father
Neverejne ip jsou zacinajici 10 s maskou A

dale zacinajici 172 - tam je nejaka maska 255.240 nebo tak nejak

a 192.168.x.x s maskou C

To co pise on neni neverejna.

To co pise je podle ripe.net neprideleny adresni prostor.....

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 11. 2005 21:25
od nick0nyx
no vzhledem k tomu, ze IP (30.60.2.50) je z Vidne, da se predpokladat, ze (pokud nejsi Videnak) jses za FW / NATem a pak mas proste smulu.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 11. 2005 21:27
od negr
tady pomuze uz jen hamachi

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 11. 2005 19:41
od x-father
netname: IANA-BLK
descr: The whole IPv4 address space
country: EU # Country is really world wide
org: ORG-IANA1-RIPE
admin-c: IANA1-RIPE
tech-c: IANA1-RIPE
status: ALLOCATED UNSPECIFIED "status:" definitions
remarks: The country is really worldwide.
remarks: This address space is assigned at various other places in
remarks: the world and might therefore not be in the RIPE database.
mnt-by: RIPE-NCC-HM-MNT
mnt-lower: RIPE-NCC-HM-MNT
mnt-routes: RIPE-NCC-RPSL-MNT
source: RIPE # Filtered

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 11. 2005 19:56
od Honzat
nick0nyx píše:no vzhledem k tomu, ze IP (30.60.2.50) je z Vidne, da se predpokladat, ze (pokud nejsi Videnak) jses za FW / NATem a pak mas proste smulu.

http://www.dnsstuff.com/tools/city.ch?ip=30.60.2.50 :lol: :lol: :lol: