od kernel_panic [passed] 9. 7. 2007 12:09
vladimir: tenhle způsob je možná velmi jednoduchej, ale rozhodně ne efektivní a perspektivní...protože...
1) buď provedeš zálohu bezprostředně po instalaci systému a pak všechny změny nastavení, instalace programů a jejich nastavení, uskutečněný mezi provedením zálohy a jejím obnovením, přijdou vniveč...
2) nebo provádíš aktualizaci zálohy pravidelně, čímž se zase vystavuješ riziku, že obnovená záloha nevydrží o mnoho déle, než zhroucenej systém, kvůli kterýmu jsi k záloze musel sáhnout...
velmi efektivním a perspektivním způsobem je průběžná tvorba takzvanýho "unattended" instalačního CD/DVD, na který lze integrovat veškerý dosavadní aktualizace systému, programy, jejich nastavení, nastavení samotnýho systému, aktualizovaný ovladače zařízení, a podobně...
ano, je to nepochybně náročnější a komplikovanější, ale takto zhotovený instalační CD/DVD je pak schopno během dvaceti minut nainstalovat systém přesně v takové podobě, v jaké byl před vynucenou obnovou...jen s tím rozdílem, že je "zcela čerstvej" a tedy "nenabořenej", narozdíl od prosté zálohy systému a lze ho instalovat i na zcela odlišnou HW konfiguraci...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?