Stránka 1 z 1

Nefunkcni pripojeni k siti

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2008 08:32
od xsida
Na pocitaci je winXP sp1(s sp2 nechce chodit), vyuzivame ADSL pripojeni od o2 pres modem ZyXEL P660HW. Vse bezelo bez problemu az do vcerejsiho dne kdy najednou pocitac nebyl pres domaci sit dostupny. Pri pokusech o napravu jsem zjistil ze nedokaze nacist ip z DHCP i kdyz na ostatnich pc v siti je vse funkcni a v poradku. Zkousel jsem vymenit utp kabel, zapojit do jineho portu na routeru, navrat konfigurace windows o den zpet, restart routeru ale stale nic. Pokud manualne nastavim ip adresu a branu tak je na pc funkcni pripojeni na internet, i na router se z neho dostanu ale na ostatni pc v siti uz nedam ani ping stejne tak obracene.
Zkousel jsem vypinat firewall na pc i kontrolovat nastaveni firewallu na routeru, ale nic podezreleho jsem neobjevil a tak to zkousim tady jesli se s tim nahodou uz nekdo take nesetkal.

Re: Nefunkcni pripojeni k siti

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2008 09:48
od Miroslav Pragl
pokud jsi vyloucil problemy s kabelem, MAC adresou/rezervacemi/, firewallem atd zkus obligatni reset TCP/Winsocku:

nesh winsock reset
nets int ip reset LOGFILE.TXT

MP

Re: Nefunkcni pripojeni k siti

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2008 10:32
od xsida
tak co jsem pochopil
netsh winsock reset
resetuje nastaveni win firewallu ale ten na sp1 neni takze to ani nelze provest ale
netsh int ip reset LOGFILE.TXT
probehlo uspesne, projistotu jsem jeste restartoval pc ale zmena zadna stale nedokaze ziskat ip z DHCP a pri rucni konfiguraci se dostanu pouze na router a internet

Re: Nefunkcni pripojeni k siti

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2008 11:09
od Miroslav Pragl
netsh winsock reset resetuje winsock katalog, nikoliv firewall.

OPRAVDU TI NEPROSLO?

MP

Re: Nefunkcni pripojeni k siti

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2008 11:36
od Miroslav Pragl
Nemas zapnuty IPV6 protokol? Nemas nahodou duplicitni MAC?

MP

Re: Nefunkcni pripojeni k siti

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2008 12:04
od xsida
Neproslo vubec to nezna prikaz winsock, na pc s sp2 mi to ale jde.
Jinak IPV6 zapnuty nemam a duplicitni MAC by taky nikde nemel byt, vsude jsou nastaveny normal od vyrobce.

Re: Nefunkcni pripojeni k siti

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2008 12:09
od Miroslav Pragl
v tom pripade uz jen kontrola komunikace pomoci MS Network Monitor/wiresahark/jine utility

co mas za sitovku, jake drivery?

MP

Re: Nefunkcni pripojeni k siti

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2008 12:28
od vladimir
Nápady:
1. Je možné, že problém nenastal včera, ale už třeba o nějaký den dříve a projevil se až dnes, protože teprve dneska vypršela zápůjčka IP-adresy z DHCP-serveru. Můžeš zkusit vrátit změny o více dní zpět.

2. Máš na té kartě nainstalovaný netbios kompatibilní protokol? Jeho instalace mi zatím při problémech s přebíráním nastavení z DHCP pomohla (pomocí tohoto protokolu si Windows to nastavení přebírá).

Re: Nefunkcni pripojeni k siti

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2008 12:38
od Miroslav Pragl
vladimir píše:Nápady:
1. Je možné, že problém nenastal včera, ale už třeba o nějaký den dříve a projevil se až dnes, protože teprve dneska vypršela zápůjčka IP-adresy z DHCP-serveru. Můžeš zkusit vrátit změny o více dní zpět.

2. Máš na té kartě nainstalovaný netbios kompatibilní protokol? Jeho instalace mi zatím při problémech s přebíráním nastavení z DHCP pomohla (pomocí tohoto protokolu si Windows to nastavení přebírá).


1) to s tim prece nesouvisi
2) NetBT je protokol bezici NAD TCP/IP a z principu tedy nemuze ovlivnit chovani DHCP klienta. NAopak, nastaveni NetBT se predavaji pres DHCP (napr. node type, wins...). Jeho fakticke vyuziti u lidi kteri nevedi k cemu je je jedine - aby videli pocitace v Network Neighborhood.

MP

Re: Nefunkcni pripojeni k siti

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2008 12:48
od xsida
No den pred tim jsem menil router protoze prisel prave ten uz zminovanej typ od o2, ale predchozi mel trosku jinou ip a po zapojeni noveho si ten pocitac sam vsechno spravne nacetl a normalne fungoval.
Na ten typ karty a ovladace jeste kouknu a dam vedet.

Re: Nefunkcni pripojeni k siti

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 7. 2008 10:10
od xsida
no takze sitovka tam je nejakej realtek, ale nahral jsem novy ovladace k ni, zadna zmena, nahral jsem tedy opet ty stary a porad beze zmeny, projel jsem to antivirem antispyware a vysledek porad stejne
neni mozny ze by to mohla byt hardware chyba sitovky? nic lepsiho uz me nenapada

Re: Nefunkcni pripojeni k siti

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 8. 2008 13:47
od Detailista
Co nastavit IP natvrdo?