Mám WIN XP SP nainstalován na PC na disku SATA plus je tam jeden řadič původního IDE. Mám z dřívějška k dispozici s IDE rozhraním DVD ROM, CD ROM a CD vypalovačku a potom s původního PC 3 nebo 4 IDE disky s daty, podle toho, jestli všechny budou funkční.
Chtěl bych tenhleten hardware na IDE řadiči všelijak kombinovat a přehazovat, podle toho , s čím zrovna pracuji. Například se učím jazyky a tam příslušné CDčko furt točí, nic nejde z disku, takže na tom bych chtěl "dorazit" tu CD mechaniku, na přehrávání DVD použít DVD mechaniku, na vypalování CD, kterých mám doma ještě nasyslenou nějakou hromádku ( pro šťouraly na ukládání vlastních fotografií ), tam hodit na řadic vypalovačku.
Potřeboval bych vědět, jestli to po pár výměnách XPéčka nevyhodnotí jako nedovolenou změnu hardware k licenci a nezablokují se. Nebo jestli stačí při těch výměnách prostě mít odpojený internet a na internet chodit jen při jedné jediné konfiguraci....
Nebo nakonec nezbude nic jiného než sehnat redukci IDE na USB a provozovat ty výměny přes USB, to se mně ale moc nechce tahat do toho další zpomalovací bazmek.
Prohlížel jsem pár posledních měsíců, jestli tady na fóru už něco k tomu není a nenašel to.