od Droopy299 17. 4. 2006 18:40
Zdravím
Mám dva dotazy. A sice: Při defragmentaci disků přes nástroj obsažený ve Win.XP se program tváří, jako že defragmentuje tj. přičítá procenta atd.., ale defragmentace je hotová cca za 30s na každém disku (80GB). přitom ovšem stále zůstávájí nefragmentované soubory v hojné míře na disku cca 50%!! Prostě se disky vůbec nedefragmentují. Jinak vše běží O.K. chyby na discích nejsou.
Teď tedy zkouším program O&O Defrag v8 o kterém se tady zmiňujete, ale otázka číslo dvě zní: defragmentuji oba disky najednou, zatímco po dvou hodinách mám datový disk téměř hotový (99%), tak systémový má pouze 1% a to se mi zdá dost pomalé vzhledem k tomu, že všude inzerují tento soft. jako nejlepší a zároveň dost rychlý. Disky jsem dříve běžně udržoval přes sys. nástroj ale vzhledem k výše zmíněnému jsem sáhl po této utilitě. Není možné, že si program dělá na sys. disku tzv. "svůj" pořádek a nanpoprvé to trvá a příště už to bude O.K. , nebo byste to klasifikovali jako problém? Ostatně problém je zřejmě již to, že nejde fragmentovat přes sys. Setkal jste se s tím někdo a máte nějakou radu. Díky.
P.S. Jinak PC běží normálně není problém s odezvou na příkazy, jen se snažím provést běžnou údržbu. (omlouvám se za délku příspěvku)

Zdroj Fortron 500W, P4 3,0Ghz (Takt 3,55GHz) 800MHz FSB, 2x 512Mb RAM Kingston CL 2.5, MB MSI 865PE NEO2, Leadtek WinFast A7600GT 256MB GDDR3,zvuková karta Creative X-Fi Xtreme Gamer, Seagate 240Gb Sata 7200ot., Win. XP Prof. SP2