Stránka 1 z 3

Jak spustit program aby měl nízkou prioritu?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2005 11:39
od tom-cz
Abych to nemusel pokaždý nastavovat přes správce úloh.

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2005 11:52
od dejvo
ak sa jedna o OS NT/2K/XP tak sa pozri na prikaz START a jeho parametre

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2005 11:59
od kernel_panic [passed]
Kód: Vybrat vše
start /?
Pro spuštění zadaného programu nebo příkazu otevře samostatné okno.

START ["titulek"] [/Dcesta] [/I] [/MIN] [/MAX] [/SEPARATE | /SHARED]
      [/LOW | /NORMAL | /HIGH | /REALTIME | /ABOVENORMAL | /BELOWNORMAL]
      [/WAIT] [/B] [příkaz/program]
      [parametry]

   "titulek"    Název, který bude zobrazen v záhlaví okna.
   cesta        Spouštěcí adresář
   B            Spustí aplikaci bez vytvoření nového okna. V aplikaci
                bude ignorováno stisknutí kláves Ctrl+C. Pokud sama
                aplikace nepovolí zpracování stisknutí kláves Ctrl+C, bude
                stisknutí kláves Ctrl+Break jediným způsobem, jak přerušit
                aplikaci.
   I            Novým prostředím bude původní prostředí předané programu
                cmd.exe, nikoli aktuální prostředí.
   MIN          Otevře okno jako minimalizované.
   MAX          Otevře okno jako maximalizované.
   SEPARATE     Spustí program pro 16bitový systém Windows
                v odděleném paměťovém prostoru.
   LOW          Spustí aplikaci v prioritní třídě IDLE (nečinná).
   NORMAL       Spustí aplikaci v prioritní třídě NORMAL (normální).
   HIGH         Spustí aplikaci v prioritní třídě HIGH (vysoká).
   REALTIME     Spustí aplikaci v prioritní třídě REALTIME (reálný čas).
   ABOVENORMAL  Spustí aplikaci v prioritní třídě ABOVENORMAL (nadprůměrná).
   BELOWNORMAL  Spustí aplikaci v prioritní třídě BELOWNORMAL (podprůměrná).
   WAIT         Spustí aplikaci a počkat, až sama ukončí příkaz nebo program
                Jde-li o vnitřní příkaz programu cmd nebo o dávkový soubor,
                je příkazový procesor spuštěn příkazem cmd s přepínačem /K.
                To znamená, že po provedení příkazu zůstane okno zachováno.

                Nejde-li o vnitřní příkaz programu cmd nebo o dávkový soubor,
                je to program a bude spuštěn buď jako aplikace v okně, nebo
                jako aplikace konzoly.

   parametry    Jsou to parametry předávané příkazu či programu

Jsou-li povolena rozšíření příkazů, mění se způsob spouštění externích
příkazů pomocí příkazového řádku nebo nabídky Start:

Nespustitelné soubory lze vyvolat pomocí přidružení přípon souborů tak,
    že zadáte název souboru jako příkaz (například WORD.DOC spustí
    aplikaci přidruženou k příponám DOC).
    Přidružení v rámci příkazových skriptů lze vytvořit pomocí příkazů
    ASSOC a FTYPE (viz nápověda těchto příkazů).

Při spouštění 32bitové aplikace pro uživatelské rozhraní nečeká program
    CMD.EXE na dokončení aplikace, takže příkazový řádek je ihned
    k dispozici. Tato nová vlastnost se neprojeví při použití uvnitř
    příkazového skriptu.

Při vykonávání příkazového řádku začínajícího řetězcem CMD bez přípony
    nebo určení cesty, je řetězec CMD nahrazen hodnotou systémové proměnné
    COMSPEC. Tím se zabrání spuštění programu CMD.EXE z aktuálního
    adresáře.

Při vykonávání příkazového řádku, jehož první slovo neobsahuje příponu,
    program CMD.EXE použije hodnotu systémové proměnné PATHEXT a zjistí,
    které přípony má vyzkoušet a v jakém pořadí. Výchozí hodnota systémové
          proměnné PATHEXT je:

        .COM;.EXE;.BAT;.CMD

    Syntaxe se shoduje se systémovou proměnnou PATH, středník odděluje
          jednotlivé položky.

Pokud spustitelný soubor není nalezen pro žádnou příponu, program se pokusí
zjistit, zda název neodpovídá názvu adresáře. V takovém případě je spuštěn
Průzkumník Windows pro tuto cestu. Při spuštění z příkazového řádku je
použit příkaz CD /D a tato cesta.
[/code]

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2005 12:21
od Howard
Dej si do SendTo zastupce, do kteryho jako prikaz napis "start /MIN", potom budes moct proces spoustet pod pravym tlacitkem -> odeslat -> nizka priorita

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2005 13:56
od tom-cz
přes ten
Kód: Vybrat vše
start 1.exe /low
to nefunguje, správce úloh ukazuje furt normální prioritu.

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2005 13:58
od Howard
obracene....prece si precti napovedu...

start /low program.exe

nebo udelej toho zastupce, jak jsem psal

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2005 14:41
od tom-cz
jo supr, funguje to dík. udělal jsem si bat soubor.

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2005 01:06
od romkov
Díky. Ale Nefunguje mi to.
Např. když si vytvořím *.bat, a zadám do něj příkaz
START /low winrar.exe
tak se mi to stajně spustí jako NORMAL. A tak je to se vším.

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2005 01:25
od romkov
Prosím, poraďte mi jak to správně aplikovat? Kde jsem udělal chybu?

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2005 01:49
od botepidemic
heh teda kdyz uz tu o tom mluvite, tak k cemu je to dobry? resp k cemu je dobry, aby mela napr. low? :)

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2005 01:52
od romkov
To byl jenom příklad. Konkrétně potřebuju nejvyžsí. Komrimace filmu atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2005 01:53
od romkov
Prostě určuješ běžícím aplikacím, jaký podíl výkonu jí má CPU věnovat.

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2005 02:14
od adams
Tak třeba ve VirtualDubu se priorita, se kterou to má běžet dá nastavit a uložit přes options>preferences..> main. Nemohlo se stát, že ty programy prioritu přestavily zpátky na hodnotu, kterou mají uloženou?

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2005 02:53
od romkov
Adamsi, ty se v tom tak trochu vyznáš.
Co jsem zadal špatně? Třeba na tom příkladu na winrar. Do něj jsem vložil ten baťák. Ale žádná změna priority se nekonala. Je to tím že některé programy samy určují prioritu při spuštění? A práve na tom Winraru jsem si to chtěl otestovat.

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2005 05:33
od adams
Winrar je typicky blbej příklad, u kterého se priorita dá nastavit přímo při spouštění winrar.exe s parametrem -RI (switch) - viz help>rejstřík–switch:

Switch -RI<p>[:<s>] - set priority and sleep time

This switch regulates system load by WinRAR. Possible task priority <p> values are 0 - 15.
If <p> is 0, WinRAR uses the default task priority. <p> equal to 1 sets the lowest possible priority, 15 - the highest possible.
Sleep time <s> is a value from 0 to 1000 (milliseconds). This is a period of time that WinRAR gives back to system after every read or write operation while compressing or extracting. Non-zero <s> may be useful if you need to reduce system load even more than can be achieved with <p> parameter.

Example:
execute WinRAR with default priority and 10 ms sleep time:
WinRAR a -ri0:10 backup *.*