jak na heslo k uzivatelskemu uctu na ktery sem nalogovany?

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod 3lemen7 6. 9. 2005 20:56

Cau,
kamosovi se nedavno stala nemila prihoda :), pohadal se s otcem a ten mu hodil na jeho uzivatelsky ucet (uz po nekolikate) heslo pres ktere ho obcas naloguje a jinak se na pc nedostane... po nalogovani ma ucet s admin pravy (win XP Pro)...
Nevite pls jak jde zjistit heslo k tomu uctu? vim ze je to celkem blba a casto pokladana otazka, ale zkousel sem hledat na ruznych mistech a moc sem toho nenasel :)... zkousel sem to na svym pc, treba pres soft Cain&Abel, ale ten se ty hesla pokousi spis prolomit coz je dost casove narocny (to heslo co tam ma, urcite nepatri k zadnym tripismenym nebo obsahujici slovo). Keylogger, ktery by bezel pri ty login XP obrazovce jsem nenasel a nevim jestli existuje, stacil by i nejaky, ktery funguje treba jenom pri prepinani uzivatelu (ale ten sem taky nenasel)...

Nevite jak na to? :)
3lemen7
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JanFiala 6. 9. 2005 21:58

Pokud ma po nalogovani ucet s administratorskymi pravy, pak staci jit do spravy uctu a resetovat heslo konkretnimu uzivateli.
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dta 6. 9. 2005 22:03

to jo, ale předpokládám, že mu de o to nalogovat se, aniž by o tom jeho otec věděl. když to vyresetuje, otec příjde, zjistí že s tim něco dělal, zanadává (možná i něco horšího) a zase to dá nazpátek (a v nejhoršim už ho k tomu vůbec nepustí).

pokud tomu tat'ulda moc nerozumí a něšt'ourá se moc v systému doporučoval bych vytvořit další účet a skrýt ho, aby nebyl na úvodní obrazovce a přihlašovat se pomocí ctrl+alt+del+del. možná by ještě nebylo od věci skrýt adresář s profilem v documents and settings.
Naposledy upravil dta dne 6. 9. 2005 22:09, celkově upraveno 1
dta
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod goes12 6. 9. 2005 22:05

no a co jit do nouzoveho rezimu a tam fungovat... sice ne moc pohodlne, ale staci to na bezne blbnuti, nebo zacit poslouchat...
goes12
Junior

Odeslat příspěvekod ondra11 (novy) 6. 9. 2005 22:07

Mno, rozumne to nejspis zjistit nejde. Doporucil bych snad jedine si vytvorit noveho uzivatele, pak ho napr. pomoci tweakui zneviditelnit v uvodni obrazovace a prihlasovat se an nej pres ctr-alt-del del ... :)
ondra11 (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Profik123 6. 9. 2005 22:51

Ale kecáte všichni moc... Když máš práva admina, tak jdi na moje stránky (http://hackpages.wz.cz), stáhni si softík PwDump2 a vytáhni z Windows hashe jednotlivých hesel... Potom je stačí cracknout třeba v Cainu a máš heslo admina. Nikdo nic nepozná... Jednoduché a stručné :-D
.: výhody legálnich Windows mě přesvědčily k definitivní migraci na Linux :.
Profik123
Junior

Odeslat příspěvekod mkmt 6. 9. 2005 22:51

prelomit heslo do 14 znakov ktore sa skada z pismen a cislic je otazka niekolkych hodin, pokial je povolene ukladanie LM hash-u, co standardne pre hesla do 14 znakov je. Je potrebne ziskat len hash, co pri admin pravach nie je problem. V pripade, ze by heslo bolo dlhsie alebo by boli pouzite specialne symboly, by prelomenie bolo prakticky nemozne
mkmt
Junior

Odeslat příspěvekod Profik123 6. 9. 2005 22:54

mkmt: To je fakt. Asi nejlepší na ty hashe použít L0pthcrack. Na ten sem nějak pozapomněl :)
.: výhody legálnich Windows mě přesvědčily k definitivní migraci na Linux :.
Profik123
Junior

Odeslat příspěvekod 3lemen7 7. 9. 2005 06:52

Caina sem zkousel u sebe na PC a zda se mi, ze s tim by cracknuti hesla trvalo dost dlouho... L0pthcrack vyzkousim... Novy uzivatel by vytvorit sel, ale to bych bral spis az jako posledni reseni. Jinak dik za rady
3lemen7
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JanFiala 7. 9. 2005 07:06

Nechapu co resite.
Pokud ho otec prihlasi a ten ucet ma prava admina, pak si na pocitaci muze delat co bude chtit - zmenit heslo, zalozit noveho uzivatele. Nepotrebuje k tomu zadne lamani hesel...
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod plooter 7. 9. 2005 07:25

A kde nejdu ty hashe?
Plooter
plooter
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod NickRabit 7. 9. 2005 08:05

no kdyz je prihlasenej jako administrator, tak muze vytvorit jinej ucet typu administrator, nebo menit ostatnim uzivatelum hesla aniz by je znal, ale sobe ne bez toho aby ho znal.....

ale heslo by se zjistit urcite dalo, za predpokladu, ze fotrik obcas surfuje po netu, tak se na nektery strany urcite prihlasuje a nebude mit milion ruznejch hesel....
co treba pomoci cainu zkusit v protected storage, dat + (add to list), pokud ma zablesenej pocitac, tak to nejaky hesla najde....

nebo se da v cainu dat start sinffer a start apr, dale dat view>hide nebo minimize to tray.... a nechat caina bezet, a pri pristim startu pc az ho fotrik pusti se podivat do zalozky sniffer>passwords, neco by to chytnout melo.....
NickRabit
Junior

Odeslat příspěvekod JanFiala 7. 9. 2005 08:30

NickRabit píše:no kdyz je prihlasenej jako administrator, tak muze vytvorit jinej ucet typu administrator, nebo menit ostatnim uzivatelum hesla aniz by je znal, ale sobe ne bez toho aby ho znal.....


A na to jsi prisel jak ?
Vyzkousej si:
prihlas se jako administrator
prava mys na Tento pocitac / Spravovat / Uzivatele
Prava mys na administrator / Nastavit heslo
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod NickRabit 7. 9. 2005 08:37

no nastavis, kdyz tam zadny nemas, ale kdyz mas admin ucet s heslem a ses pres nej prihlasenej, tak to heslo musis znat, abys ho mohl zmenit, to je bezpecnostni opatreni( hesla ostatnim userum i typu admnin menit muzes v pohode, heslo muzes zmenit tak, ze se prihlasis jako jinej admin a pak to pujde(treba v nouzovym rezimu jako administrator), nebo se da jeste heslo sejmout pomoci jednoho softu tusim se to jmenuje CIA Commander...
NickRabit
Junior

Odeslat příspěvekod JanFiala 7. 9. 2005 08:58

NickRabit píše:no nastavis, kdyz tam zadny nemas, ale kdyz mas admin ucet s heslem a ses pres nej prihlasenej, tak to heslo musis znat, abys ho mohl zmenit, to je bezpecnostni opatreni( hesla ostatnim userum i typu admnin menit muzes v pohode, heslo muzes zmenit tak, ze se prihlasis jako jinej admin a pak to pujde(treba v nouzovym rezimu jako administrator), nebo se da jeste heslo sejmout pomoci jednoho softu tusim se to jmenuje CIA Commander...


Prestan placat hlouposti a vyzkousej si postup, ktery jsem napsal
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Abox 7. 9. 2005 09:02

Zadat puvodni heslo se zobrazuje tehdy, kdyz ti vyprsi platnost hesla.
Pri jeho zmene pri prihlaseni chce puvodni a pak 2x zadat nove. Jinak ne.
Abox
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Black33 7. 9. 2005 09:11

Slouzi spis pro prepsani hesla
pres Offline NT Password & Registry Editor je to na diskete bootvatelny linux.Ktery dovoli primy zapis do registru windows a zmenit,smazat ci prepsat heslo uzivatele. vice na tomhle odkazu http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/ je tam vse popsane a je tam i ten program (Offline NT Password & Registry Editor)

pro zjištění doporučuji ten Cain a Abel
Black33
Junior

Odeslat příspěvekod mkmt 7. 9. 2005 09:37

on chce heslo zistit, zmazat ho alebo zmenit je jednoducha zalezitost
mkmt
Junior

Odeslat příspěvekod JanFiala 7. 9. 2005 10:06

mkmt píše:on chce heslo zistit, zmazat ho alebo zmenit je jednoducha zalezitost


Osobne bych volil postup, kdy si v dobe, kdy jsem u pocitace zalozim dalsiho uzivatele + nastavil bych, aby se nezobrazoval na uvodni obrazovce.
Pak budu mit moznost se k pocitaci kdykoliv prihlasit.
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mkmt 7. 9. 2005 10:40

JanFiala píše:
mkmt píše:on chce heslo zistit, zmazat ho alebo zmenit je jednoducha zalezitost


Osobne bych volil postup, kdy si v dobe, kdy jsem u pocitace zalozim dalsiho uzivatele + nastavil bych, aby se nezobrazoval na uvodni obrazovce.
Pak budu mit moznost se k pocitaci kdykoliv prihlasit.



plne suhlasim, len sa to da lahko identifikovat
mkmt
Junior

Odeslat příspěvekod JanFiala 7. 9. 2005 12:11

mkmt píše:plne suhlasim, len sa to da lahko identifikovat


Jestli jej otec necha sedet u pocitace s administratorskym opravnenim, tak to s tou identifikaci nebude takove horke ;-)
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod NickRabit 7. 9. 2005 12:13

si ho vyzkousej sam, kdyz jsem prihlasenej jako administrator a mam zadany heslo, tak ho nemuzu sobe zmenit, aniz bych ho znal!, ostatnim uzivatelum(klidne typ admninistrator) ho menit muzu, tak neplacej ty! Bez znalosti puvodniho hesla se nehne, muze si leda vytvorit novyho uzivatele typu admin, prihlasit se jako on a pak zmenit heslo u toho predchoziho uctu...
NickRabit
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 7. 9. 2005 12:46

Sprava pocitace - uzivatele - nastavit heslo.
Zadam nove heslo a jeste jednou pro potvrzeni, na stare se nepta. Pokud ovsem dam Ctrl+Alt+Del a pak zmenit heslo, tak to puvodni chce.
Abox
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JanFiala 7. 9. 2005 13:08

NickRabit píše:si ho vyzkousej sam, kdyz jsem prihlasenej jako administrator a mam zadany heslo, tak ho nemuzu sobe zmenit, aniz bych ho znal!, ostatnim uzivatelum(klidne typ admninistrator) ho menit muzu, tak neplacej ty! Bez znalosti puvodniho hesla se nehne, muze si leda vytvorit novyho uzivatele typu admin, prihlasit se jako on a pak zmenit heslo u toho predchoziho uctu...


Az se naucis cist a vyzkousis si postup, ktery jsem napsal muzeme se bavit dal. Do te doby dalsi debata nema smysl.
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod NickRabit 7. 9. 2005 13:38

podle tvyho postupu jde tak maximalne to heslo vytvorit.....zmenit uz ne, k tomu ho fakt musis znat! si to zkus, zahesluj si ten ucet, odhas se a pak to heslo zkus z toho uctu zmenit, aniz by ho znals..... proste to nejde
NickRabit
Junior

Odeslat příspěvekod NickRabit 7. 9. 2005 13:39

jo, toho zalozniho uzivatele jsem prehlidl......
NickRabit
Junior

Odeslat příspěvekod mkmt 7. 9. 2005 13:45

NickRabit píše:podle tvyho postupu jde tak maximalne to heslo vytvorit.....zmenit uz ne, k tomu ho fakt musis znat! si to zkus, zahesluj si ten ucet, odhas se a pak to heslo zkus z toho uctu zmenit, aniz by ho znals..... proste to nejde


Uz nekecaj a precitaj si co napisal. Ides cez Computer Management, nie cez Control Panel, aj ked aj tam sa to da.
mkmt
Junior

Odeslat příspěvekod JanFiala 7. 9. 2005 14:27

mkmt píše:Uz nekecaj a precitaj si co napisal. Ides cez Computer Management, nie cez Control Panel, aj ked aj tam sa to da.


Dekuji ti nacelniku, ze jsi se mne zastal :-)
A kralikovi vzkazuji, at zkusi znovu 1.stupen zakladni skoly, kdyz mu cteni 4 radku dela takove problemy...
Co můžeš udělat dnes, odlož na včerejšek
JanFiala
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 3lemen7 7. 9. 2005 14:58

mno, mozna ste necetli moc dobre moje predchozi prispevky... zalozeni noveho uzivatele by bral spis az jako posledni moznost... Jeho otec s pc pomerne umi a tohle heslo je urcite jenom na login a ma vetsi pocet znaku... Lamani hesel nebo zmena samotneho hesla vubec nic neresi...
3lemen7
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mkmt 7. 9. 2005 15:15

3lemen7 píše:mno, mozna ste necetli moc dobre moje predchozi prispevky... zalozeni noveho uzivatele by bral spis az jako posledni moznost... Jeho otec s pc pomerne umi a tohle heslo je urcite jenom na login a ma vetsi pocet znaku... Lamani hesel nebo zmena samotneho hesla vubec nic neresi...


tak co vlastne chces? Uvedom si, ze Windows heslo neuklada, tak odkial ho chces vycitat?
mkmt
Junior

Odeslat příspěvekod 3lemen7 7. 9. 2005 16:24

mkmt píše:tak co vlastne chces? Uvedom si, ze Windows heslo neuklada, tak odkial ho chces vycitat?

windows heslo neuklada? co to je za blabol? v XPeckach sou hesla normalne ulozeny v sifrovanym souborum (tusim ze je to sifrovany MD5tkou), takze pokud nezna nekdo nejakou lepsi metodu jak z toho vytahnout heslo od uzivatelskyho uctu jinak nez BrutalForce nebo Wordlistovou metodou, tak je podle me lamani timhle celkem na nic...

Jak rikam, hodilo by se vic veci... Treba nejakej keylogger, ktery by se zapnul uz pred nalogovanim do widli, nebo nejaky, ktery by bezel i pri prepinani uzivatelu... Nebo by stacila i obycejna logon obrazovka udelana ve flashi jako imitace ty windowsovsky a po zadani hesla by se ta flash aplikace vypnula a ulozila heslo treba do .txt... Moznosti je podle me vazne celkem dost (a hodne z nich sem urcite nevyjmenoval, nebo je ani neznam), proto sem to postoval sem...
3lemen7
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Profik123 7. 9. 2005 16:52

3lemen7: Že sou hesla ve widlích šifrovaný MD5 jo? Co je tohle za bláboly? Hesla se ukládají jako LM (Win98) a NTLM (WinXp) hashe. Přičemž i v nových windows sou zachovány LM hashe, které se dají cracknout poměrně lehce. To bych klidně zkusil :)
.: výhody legálnich Windows mě přesvědčily k definitivní migraci na Linux :.
Profik123
Junior

Odeslat příspěvekod real_goldie 7. 9. 2005 16:52

Heslo k uctu, na ktery si nalogovany nezjistis. Basta.
real_goldie
Junior

Odeslat příspěvekod Profik123 7. 9. 2005 16:58

real_goldie: Proč by jsi ho nezjistil, když máš práva admina?
.: výhody legálnich Windows mě přesvědčily k definitivní migraci na Linux :.
Profik123
Junior

Odeslat příspěvekod 3lemen7 7. 9. 2005 17:18

Profik123 píše:3lemen7: Že sou hesla ve widlích šifrovaný MD5 jo? Co je tohle za bláboly? Hesla se ukládají jako LM (Win98) a NTLM (WinXp) hashe. Přičemž i v nových windows sou zachovány LM hashe, které se dají cracknout poměrně lehce. To bych klidně zkusil :)e/quote]ok, tak sem si to s necim splet :)... jinak pres jakej program bych mohl vytahnout to heslo? dik...


real_goldie píše:Heslo k uctu, na ktery si nalogovany nezjistis. Basta.
ze nevis o tom jak to jde zjistit jeste neznamena, ze to nejde zjistit, takze pokud o necem nevis dost, tak se nemusis vyjadrovat...
3lemen7
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Imhotep 7. 9. 2005 21:16

A co takto pockat na to ked sa dostanes do Win....Potom nainstalovat Advanced windows password recovery (http://www.tahaj.sk) a uz je len otazkou par kliknuti (samozrejme az po nauceni sa s tym programom) kedy sa heslo objavi...Mam odskusane a fungujeeeee!!!!!!!!!
Imhotep
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mkmt 7. 9. 2005 21:43

3lemen7 píše:windows heslo neuklada? co to je za blabol? v XPeckach sou hesla normalne ulozeny v sifrovanym souborum




*****, pochop konecne ze win uklada len hash hesla, nie heslo!!! To je ako keby si z CRC suboru chcel vytvorit originalny subor. t.j. mozes len hadat -zobrat nejake heslo, urobit hash a porovnat ho s tym vo windows, co je podstata Brute Force. Vobec tomu nerozumies a chces kritizovat!!!
mkmt
Junior

Odeslat příspěvekod 3lemen7 8. 9. 2005 19:37

mkmt píše:
3lemen7 píše:windows heslo neuklada? co to je za blabol? v XPeckach sou hesla normalne ulozeny v sifrovanym souborum




*****, pochop konecne ze win uklada len hash hesla, nie heslo!!! To je ako keby si z CRC suboru chcel vytvorit originalny subor. t.j. mozes len hadat -zobrat nejake heslo, urobit hash a porovnat ho s tym vo windows, co je podstata Brute Force. Vobec tomu nerozumies a chces kritizovat!!!



ja vim ze uklada HASH hesla, ale i ty dou cracknout, tak co tu resis? to je jaky kdyby ukladali hesla...
3lemen7
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod adams 8. 9. 2005 23:01

Promazán OT.
-
adams
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mkmt 8. 9. 2005 23:20

3lemen7 píše:
ja vim ze uklada HASH hesla, ale i ty dou cracknout, tak co tu resis? to je jaky kdyby ukladali hesla...


Ty vobec nevies o com hovoris!! Vobec to nie je to iste. Heslo sa neda priamo dekodovat, mozes ho len ziskat porovnavanim hash-ov, co bez znalosti dalsich udajov vedie k cistemu Brute Force, a to ako si sam povedal nechces, aj ked v mnohych pripadoch sa tu da dojst k zaujimavym vysledkom. Myslim, ze dalsia debata nema zmysel, pokial si neurobis jasno v pojmoch.
mkmt
Junior

Odeslat příspěvekod 3lemen7 9. 9. 2005 22:00

mkmt píše:Ty vobec nevies o com hovoris!! Vobec to nie je to iste. Heslo sa neda priamo dekodovat, mozes ho len ziskat porovnavanim hash-ov, co bez znalosti dalsich udajov vedie k cistemu Brute Force, a to ako si sam povedal nechces, aj ked v mnohych pripadoch sa tu da dojst k zaujimavym vysledkom. Myslim, ze dalsia debata nema zmysel, pokial si neurobis jasno v pojmoch.


ok tak mozna jsem se spatne vyjadril... brute force jsem bral az jako posledni moznost, ale pak jsem zjistil, ze existuji i nastroje, s kteryma to de celkem rychle (l0pthcrack), takze uz sem celkem ten problem vyresil... jinak, ne ze by si mi svejma prispevkama nejak zvlast pomohl (vlastne nemely skoro zadnej prinos), ale i tak diky za snahu...

uz jsem to vyresil, takze muzete skoncit s diskuzi :)
3lemen7
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mkmt 9. 9. 2005 22:32

3lemen7 píše:
ok tak mozna jsem se spatne vyjadril... brute force jsem bral az jako posledni moznost, ale pak jsem zjistil, ze existuji i nastroje, s kteryma to de celkem rychle (l0pthcrack), takze uz sem celkem ten problem vyresil... jinak, ne ze by si mi svejma prispevkama nejak zvlast pomohl (vlastne nemely skoro zadnej prinos), ale i tak diky za snahu...

uz jsem to vyresil, takze muzete skoncit s diskuzi :)



Neviem kolko pouzivas l0pthcrack ale ja niekolko rokov, a jeho zakladom je Brute-force attack. Ako som hovoril, ujasni si pojmy a precitaj manual!!!
Vsak som hned na zaciatku pisal, ze prelomenie hesla do 14 znakov je otazka max niekolko hodin pokial sa pouziju len alfanumericke symboly. Okrem toho, uz su dostupne aj vykonnejsie programy ako l0pthcrack.
Keby to jeho otec s PC naozaj umel, pouzil by vecsiu sadu znakov a UNICODE znaky a potom by l0pthcrack a podobne programy takmer na 100% nemali sancu v realnom case dojst k vysledku.
mkmt
Junior

Odeslat příspěvekod 3lemen7 10. 9. 2005 19:38

mkmt píše:Neviem kolko pouzivas l0pthcrack ale ja niekolko rokov, a jeho zakladom je Brute-force attack. Ako som hovoril, ujasni si pojmy a precitaj manual!!!
Vsak som hned na zaciatku pisal, ze prelomenie hesla do 14 znakov je otazka max niekolko hodin pokial sa pouziju len alfanumericke symboly. Okrem toho, uz su dostupne aj vykonnejsie programy ako l0pthcrack.
Keby to jeho otec s PC naozaj umel, pouzil by vecsiu sadu znakov a UNICODE znaky a potom by l0pthcrack a podobne programy takmer na 100% nemali sancu v realnom case dojst k vysledku.


jo zakladem l0pthcracku je bruteforce, ale jeste nez ho spusti tak to protahne klascikym wordlistovym utokem. K cemu by mi byl manual od lopthcracku? to teda moc nechapu...
jake jsou treba ty vykonejsi programy nez lopthcrack?
jj vim, ze jine znaky nez pismena a cisla v heslo se skoro nedaj rozlustit, ale ty podle me pri loginu do windows pouziva minimum lidi...
3lemen7
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Prochy 10. 9. 2005 21:15

Pokud si dobre vzpominam, tak v XP neni potreba znat predchozi heslo, pokud chci nastavit nove. To IMO v 2K nejde, je potreba znat predchozi...
Prochy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Snoopy 10. 9. 2005 21:39

Jsem to jen tak prolit...
Pokud ma adminova prava, tak co treba zmenit heslo uctu Administrator a prihlasovat se na nej? Pak je teda treba bud zmenit zpusob logovani do klasickeho okna (tam je ale videt naposledy prihlaseny ucet) nebo pridat mezi prihlasovaci ikonky i admina (a nejak to okecat proc se tam najednou objevila ;-)). Tedy pokud se otec sam nehlasi jako admin.

A nebo si tatku udobrit :-) (takove 20lete portske... mnam :-D)
Snoopy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 3lemen7 10. 9. 2005 23:28

Snoopy píše:Jsem to jen tak prolit...
Pokud ma adminova prava, tak co treba zmenit heslo uctu Administrator a prihlasovat se na nej? Pak je teda treba bud zmenit zpusob logovani do klasickeho okna (tam je ale videt naposledy prihlaseny ucet) nebo pridat mezi prihlasovaci ikonky i admina (a nejak to okecat proc se tam najednou objevila ;-)). Tedy pokud se otec sam nehlasi jako admin.

A nebo si tatku udobrit :-) (takove 20lete portske... mnam :-D)

nn, heslo se menit nemuze, je tam jediny ucet - administrator a pres ten se prihlasuje jak kamos tak i obcas otec...

s portskym to neni blby napad :lol: :D ale to by se trochu prodrazilo...
3lemen7
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mkmt 10. 9. 2005 23:32

3lemen7 píše:
jo zakladem l0pthcracku je bruteforce, ale jeste nez ho spusti tak to protahne klascikym wordlistovym utokem. K cemu by mi byl manual od lopthcracku? to teda moc nechapu...
jake jsou treba ty vykonejsi programy nez lopthcrack?
jj vim, ze jine znaky nez pismena a cisla v heslo se skoro nedaj rozlustit, ale ty podle me pri loginu do windows pouziva minimum lidi...


bez komentara, nemato zmysel -odporujes svojim predchadzajucim tvrdeniam
mkmt
Junior

Odeslat příspěvekod Snoopy 10. 9. 2005 23:33

3lemen7 píše:nn, heslo se menit nemuze, je tam jediny ucet - administrator a pres ten se prihlasuje jak kamos tak i obcas otec...

aaha, tak potom je nejrozumnejsi se udobrit a mozna by to slo i bez toho portskeho (nebo neco levnejsiho) :-) i kdyz vim, jak je to nekdy tezke, kdyz je clovek trochu hrdy ;-)
Snoopy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod WURMi 11. 9. 2005 01:51

Urcite existuje nejaky Keylogger, ktory bezi ako service. No a ten service nastavis, aby sa spustal pri bootovani a mas to nie :)
Alebo este elegantnejsi sposob:

http://www.keyghost.com/kgpro.htm
hardwarovy keylogger :))
WURMi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 3lemen7 13. 9. 2005 18:10

mkmt píše:
3lemen7 píše:....
jake jsou treba ty vykonejsi programy nez lopthcrack?
...

bez komentara, nemato zmysel -odporujes svojim predchadzajucim tvrdeniam


ok, nereaguj na zbytek meho prispevku, jen bych rad vedel, jestli tedy opravdu existuji vykonejsi programy nez l0pthcrack a kdyz ano tak jak se jmenuji? :) diky za trpelivost :)
3lemen7
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mkmt 13. 9. 2005 21:19

3lemen7 píše:
ok, nereaguj na zbytek meho prispevku, jen bych rad vedel, jestli tedy opravdu existuji vykonejsi programy nez l0pthcrack a kdyz ano tak jak se jmenuji? :) diky za trpelivost :)


hovori Ti nieco syskey, NT hash, LM hash? Ak nie, tak hladaj a uc sa...
mkmt
Junior

Odeslat příspěvekod 3lemen7 14. 9. 2005 07:15

mkmt píše:
3lemen7 píše:
ok, nereaguj na zbytek meho prispevku, jen bych rad vedel, jestli tedy opravdu existuji vykonejsi programy nez l0pthcrack a kdyz ano tak jak se jmenuji? :) diky za trpelivost :)


hovori Ti nieco syskey, NT hash, LM hash? Ak nie, tak hladaj a uc sa...

jo "hovori mi to neco", ale nechapu proc tu zase kecas o tomhle, kdyz sem se proste zeptal na alternativu l0pthcracku a ty se pokousis odpovedet, zrejme tak, aby tvoje odpoved nemela vubec zadnou informacni hodnotu a to se ti v poslednich par prispevcich dari vic nez dobre...

mkmt píše:Okrem toho, uz su dostupne aj vykonnejsie programy ako l0pthcrack.

jake?
3lemen7
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mkmt 14. 9. 2005 20:11

3lemen7 píše:jo "hovori mi to neco", ale nechapu proc tu zase kecas o tomhle, kdyz sem se proste zeptal na alternativu l0pthcracku a ty se pokousis odpovedet, zrejme tak, aby tvoje odpoved nemela vubec zadnou informacni hodnotu a to se ti v poslednich par prispevcich dari vic nez dobre...



keby Ti to nieco hovorilo, vedel by si o hlavnej nevyhode l0pthcracku, myslim, ze do tvojich ruk taketo nastroje nepatria, pretoze narobia viac skody ako osohu
mkmt
Junior

Odeslat příspěvekod 3lemen7 15. 9. 2005 22:13

mkmt píše:
3lemen7 píše:jo "hovori mi to neco", ale nechapu proc tu zase kecas o tomhle, kdyz sem se proste zeptal na alternativu l0pthcracku a ty se pokousis odpovedet, zrejme tak, aby tvoje odpoved nemela vubec zadnou informacni hodnotu a to se ti v poslednich par prispevcich dari vic nez dobre...



keby Ti to nieco hovorilo, vedel by si o hlavnej nevyhode l0pthcracku, myslim, ze do tvojich ruk taketo nastroje nepatria, pretoze narobia viac skody ako osohu

to si delas vazne srandu ne? si vazne tak linej nebo snad blbej ze se nedokazes rozepsat na par radku o neco vic, nez aby si napsal, ze do mych rukou takove nastroje nepatri? jake pravo mas o tom rozhodovat? kdybys misto tech nesmyslnejch zvastu pres plno tvejch postu napsal neco srozumitelnyho, tak bych z toho byl mozna o neco moudrejsi... fakt neco takovyho sem tu uz dlouho nepotkal...
3lemen7
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mkmt 15. 9. 2005 22:52

3lemen7 píše:to si delas vazne srandu ne? si vazne tak linej nebo snad blbej ze se nedokazes rozepsat na par radku o neco vic, nez aby si napsal, ze do mych rukou takove nastroje nepatri? jake pravo mas o tom rozhodovat? kdybys misto tech nesmyslnejch zvastu pres plno tvejch postu napsal neco srozumitelnyho, tak bych z toho byl mozna o neco moudrejsi... fakt neco takovyho sem tu uz dlouho nepotkal...


no, asi jsem tak blbej, nekdy je to lepsi...
mkmt
Junior

Odeslat příspěvekod EggZott 15. 9. 2005 23:47

4 guys : ktory z vas teda dalej docikal ? :)

4 thread creatora : SW keylogger co nainstallis za 20sekund vyrieshi tvoje problemy.
eye-tea Xprt
EggZott
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 3lemen7 16. 9. 2005 08:19

EggZott píše:4 thread creatora : SW keylogger co nainstallis za 20sekund vyrieshi tvoje problemy.

ja uz jsem problemy vyresil, pres l0pthcrack a pwdump2, ale dik za tip na keylogger (to se taky casem bude hodit :))...
3lemen7
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod syn0|exia 16. 9. 2005 08:43

Ahoj kuaaaaaazi hacker (realne asi len cracker co si stiahol psanicko hacker.txt na hube Amigo vsak?) aj vy ostatny :lol:
Apropo.. Preco ste este nik tomu cloveku nenapisali kde ma ten HASH vyextrahovat? :lol:
syn0|exia
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod syn0|exia 16. 9. 2005 08:44

EggZott píše:4 guys : ktory z vas teda dalej docikal ? :)
4 thread creatora : SW keylogger co nainstallis za 20sekund vyrieshi tvoje problemy.

Moze sa stat.., ze budu musiet preinstalovat svoje cornute XP :-) Vaz co ludom radis..
syn0|exia
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod syn0|exia 16. 9. 2005 08:51

Inak.. vazeny.. ste fakt... nie vy nieste trubky ale rampy.. Crackovat HASH ak ste nalogovany na PC a sedite za nim????? Naco to..??
syn0|exia
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mkmt 16. 9. 2005 08:54

syn0|exia píše:Ahoj kuaaaaaazi hacker (realne asi len cracker co si stiahol psanicko hacker.txt na hube Amigo vsak?) aj vy ostatny :lol:
Apropo.. Preco ste este nik tomu cloveku nenapisali kde ma ten HASH vyextrahovat? :lol:


a naco, ked prenho je heslo a hash hesla to iste, tvari sa, ze vsetko vie a vsetci pisu blaboly
mkmt
Junior

Odeslat příspěvekod 3lemen7 16. 9. 2005 23:00

mkmt píše:
syn0|exia píše:Ahoj kuaaaaaazi hacker (realne asi len cracker co si stiahol psanicko hacker.txt na hube Amigo vsak?) aj vy ostatny :lol:
Apropo.. Preco ste este nik tomu cloveku nenapisali kde ma ten HASH vyextrahovat? :lol:


a naco, ked prenho je heslo a hash hesla to iste, tvari sa, ze vsetko vie a vsetci pisu blaboly

precti si svoje prispevky a pak zkus hodnotit, kdo se tvari ze vsechno vi a zrejme by mu upadla ruka, kdyby napsal par uzitecnych rad na klavesnici misto tech hovadin, ktery plnej polovinu tohohle dredu...
2syn0|exia: heslo uz jsem vyextrahoval, jen jsem se ptal na nejaky vykonejsi program nez je l0pthcrack, pokud ovsem existuje a vazeny pan mkmt si tu ze me celou dobu nedelal jenom srandu, nebo se snazil predvest, ze vi o neco vic nez ostatni...
3lemen7
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mkmt 16. 9. 2005 23:18

3lemen7 píše:misto tech hovadin, ktery plnej polovinu tohohle dredu...


nebudem radit tomu, kto tvrdi ze rozpravam blaboly.
tebe staci pouzit vyraz "crack" a vsetko sa da jednoducho vyriesit..., nadrapuj sa takto dalej a mozno Ti niekedy niekto nieco poradi, aj ked pochybujem
mkmt
Junior

Odeslat příspěvekod adams 16. 9. 2005 23:23

Pánové, brzděte.
-
adams
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mkmt 16. 9. 2005 23:31

adams píše:Pánové, brzděte.t/quote]


plne suhlasim, navrhujem locknut uz to naozaj nema vyznam
mkmt
Junior

Odeslat příspěvekod 3lemen7 17. 9. 2005 00:01

mkmt píše:
adams píše:Pánové, brzděte.t/quote]
plne suhlasim, navrhujem locknut uz to naozaj nema vyznam


jedine v cem souhlasim...
3lemen7
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod adams 17. 9. 2005 00:41

OK. Lock.
-
adams
VIP uživatel
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků