Stránka 1 z 1

Síť pod win XP přes switch; inet jede na obou, PC se nevidí

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2005 12:06
od Dr.Ikebara
Hezký den,
mám dva počítače se systémem Win XP prof. a připojení k Internetu pomocí externího modemu ADSL.
Vypadá to tak, že z modemu mi jde kabel do Switche a z něj kabely do počítačů. Problém je v tom, že z obou počítačů mohu na internet bezproblému, ale ať se snažím jak chci tak se počítače navzájem "nevidí".
Dříve jsem měl na jednom PC operační systém Win 98 a fungovalo vše.
Měl jsem tu i jiné PC s Win XP a fungovalo to. Takže nechápu proč to nyní nejde.
Prosím poraďte, beru jakoukoliv radu, už jsem zoufalí. Díky moc

//adams: upraven název threadu.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2005 12:32
od m11
Zkousel si pod "Mista v siti" dat "Nastavit sit pro domacnost nebo malou kancelar"? Pouzivas nejaky Firewall, pokud jo mas ho spravne nastaven? Pokud to predtim fungovalo tak je mozny ze problem bude v PC ktere si tam dal misto tech W98. Zkus pouzit toho pruvodce nastaveni site, ten pak sam nastavy i Windows Firewall.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2005 12:48
od Saker
jj, sprievodcu skus pouzit, vypni firewall, vypni v avaste (ak mas avast) sietovu bezpecnost a nezabudni, ze aby sa pc videli, musi kazdy z nich nieco zdielat...ale tusim XP-cka maju Zdielane zlozky automaticky, no over si to cez Tento pocitac.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2005 13:07
od Baky
Ja mám zas problém, že sa nevidia WinXP a Win98se. Do včera boli prepojené len dve 98-ky, ale po tom, čo ST dal do školy nový PC s Win XP, nemôžem tam rozchodiť zdieľanie. Z tohoto dôvodu som nemohol na to XP nainštalovať tlačiareň, ktorá je ako lokálna nainštalovaná na 98. Počítače sú pripojené do switchu, z ktorého vedie potom kábel do routera v inej miestnosti kvôli netu. Net funguje v pohode. Už som veľakrát mal dva počítače, pričom bol jeden 98 a druhý XP, ale vždy ok. Firewall by mal byť nastavený v pohode, ale predsa len, ak niekto mal takýto problém a podarilo sa ho vyriešiť, bol by som rád, keby poradil. Vďaka.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2005 13:26
od Dr.Ikebara
Průvotce sítí jsem zkoušel mockrát, ale s nulovým úspěchem. Ten nový počítač je s čipsetem nforce4 ultra, takže má hw firewall. Na ten jsem vpodstatě zapoměl, protože jsem si ještě úplně nezvykl, že ho tam mám. Ale stejně on by se přeci ozavl kdyby něco blokoval? No zkusím ho vypnout a projet to ještě jednou.

nastavení sdílení

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2005 13:42
od RealMail
1. TENTO POČÍTAČ - NÁSTROJE - MOŽNOSTI SLOŽKY - ZOBRAZENÍ - dát pryč zaškrtnutí "Použít zjednodušené sdílení..."
2. Pokud je jiný neš MS Firewall, tak zkontrolovat nastavení externího Firewallu jestli se mají (můžou) navzájem vidět.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2005 17:03
od Dr.Ikebara
Tak jsem to prozkoumal a zjistil, že háček byl v tom hw firewallu (ChipSet nVidia nForce4-ultra). Pokud ho mám zaplej nefunguje komunikace na žádnou stranu, pouze na internet. Pokud ho celý vypnu tak jde vše v pohodě. Takže se ptám co musím přenastavit, aby mohl být zaplý a fungovala mi síť. Nechci se v tom moc hrabat, takže jestli ho někdo máte byl bych rád, kdyby jste mohl napsat postup přenastavení.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2005 09:18
od Lukáš Krnáč
Ono, pokud z modemu vychází kabel s netem do switche, radil bych ho vyměnit za hub(switch se používá).

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 10. 2005 10:14
od x-father
1) IP adresy mas nastaveny neverejne? Manualne, nebo z DHCP? Pokud jsou na oba PC pridelovae verejne z DHCP - jsou ze stejneho rozsahu???

2) Muzes si navzajem mezi tema PC PINGnout???

3) Pokud ne - vypni firewally a zkus znovu PINGy - jde to? Pokud ano, tak jde o nastaveni sdileni a site. - pokud jde PING - ponech jeste vypnuty firewall - muze byt zavreny potrebny port

4) Maji PC stejnou pracovni skupinu?

5) Mas nejake sluzby/disky nasdilene?

Dal uz to chce asi vselijak zkouset.

Lide velice casto hledaji chybu v nastaveni, sluzeb, ale neoverujou jako prvni, zda vubec ty dva PC spolu sou schopni komunikovat.


Celkove je nejvetsi problem ten, ze narozdil od w98 je pod 200 a xp sit jiz lepe chranena a je tezsi to nastavit - proto vsichni pisou, ze jim to slo a ted ne...