Stránka 1 z 1

Jak odstraním službu ze systemu??

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 3. 2006 21:07
od djacob
instaloval jsem si Appservr na sve PC,ale po jeho odinstalaci mi ve službach u XP zustala sluzby mysql ze spatnou cestou k databazi....(ovládací panely/vykon a udrzba/nastroje pro spravu/sluzby)


zkousel jsem cistic registru ale nefunguje to,ale sluzbu nemuzu nijak z toho panelu slueb smazat


nevi si nekdo rady?? :(

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 3. 2006 22:05
od kernel_panic [passed]
slouží k tomu příkaz sc

anebo manuálně vymazat z registrů "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services"

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 3. 2006 16:12
od vratnik
ten sc je elegantnejsi

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 3. 2006 10:44
od Petr S.
Nebo taky můžeš danou služby vypnout v nástroji msconfig...

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 3. 2006 10:58
od KinDo
msconfig ?

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 3. 2006 11:06
od Petr S.
KinDo píše:msconfig ?


Nástroj pro konfiguraci systému -> Start/Spustit ->msconfig. Na záložce Služby se dají jednotlivé služby vypínat pomocí zaškrtávacích políček... :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 3. 2006 13:35
od kernel_panic [passed]
v msconfigu nic neřeš, tam beztak nenajdeš nic, co nechce být nalezeno...

pokud jde o služby, tak už raději použij start > spustit > services.msc

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 3. 2006 22:28
od KinDo
Petr S. píše:
KinDo píše:msconfig ?


Nástroj pro konfiguraci systému -> Start/Spustit ->msconfig. Na záložce Služby se dají jednotlivé služby vypínat pomocí zaškrtávacích políček... :wink:!/quote]
sorry, ja som to skusal spustit z konzoly ( cmd ) a neslo mi to :oops:

kernel_panic [passed] píše:pokud jde o služby, tak už raději použij start > spustit > services.msc./quote]

ale odtialto sluzbu neodstranis ( maximalne zakazes )

inak suhlas - na pracu so servismi je urceny services.msc

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 3. 2006 12:16
od Petr S.
KinDo píše:sorry, ja som to skusal spustit z konzoly ( cmd ) a neslo mi to :oops:


Tenhle nástroj je ve všech verzích Windows snad od W98, teda kromě W2000. Nemáš je náhodou? Ale i do nich se dá nahrát... :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 3. 2006 15:10
od KinDo
:lol: mam :lol:
ten prvy krat som to skusal na w2k ( a este aj cez cmd ) a az vecer som to skusil na xp ( tam to tiez z cmd neslo ) ...

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 3. 2006 15:49
od Petr S.
Jo, máš pravdu, z cmd to opravdu nejde ani z příkazového řádku... Musíš to přímo napsat do okénka Spustit (Start -> Spustit). :wink: