Zdravim, mam problémek a zajímalo by mě, jestli tady bude někdo vědět, co se to vlastně stalo.
To si tak jednou hraju World of Warcraft a najednou lag, říkám si "nj to zase spadl server". Dostal jsem DC a objevil se v uvodní obrazovce. Quitnul jsem hru a hned jak se ukázala plocha, Windows se doslova zbláznily. Hlásily jeden vadný soubor za druhým. V Dokumentech jsem měl úplně prázdno a když jsem chtěl spustit Everesta, abych se podival na stav disku, tak mi ho to nenašlo.
Restartoval jsem. POST ukazoval, že je disk v pořádku (S.M.A.R.T. Capable and Status OK). Začaly nabíhat Winy a posléze se objevila modrá obrazovka a spustil se Check Disk. Jak projížděl disk, našel stovky a stovky poškozených souborů. Dost se mu jich podařilo obnovit a opravit, ale dost taky ne. To jsem poznal až po startu Windows, kdy na mě vyskočilo opět několik chybových hlášení a pár nic nedělajicích konzolových oken. Naskočlo 60Hz.
Výsledek jsou desítky nefunkčních exe a dll v systému a i v ostatních programech (třeba AbiWord), ale ztrátu dat jako hudba a podobně jsem nezaznamenal. Jen mi nefunguje kurzíva u některých fontů, kvůli poškozenému RunDLL32.exe se nedostanu do některých míst Windows a nespustím ICQ.
Můžete mi pls někdo říct, co se to stalo? Mám pravidelně updatovaného NODa, zapnutý firewall ve Windows a Everest (který už funguje) hlásí stav disku v normálu. Ani jedna z naměřených hodnot není kritická. Vira ani spyware jsem u sebe v počítači nepotkal ani nepamatuji a po téhle příhodě jsem také žádné nenašel (NOD zůstal nepoškozen)...