Stránka 1 z 1

Otravny scandisk

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 12. 2006 19:03
od kankan
Mam Win XP PRO sytemovy disk 80GB Seagate s FAT32.Asi tyžden mi pri každom spusteni automaticky naskočí scandisk .Disk je zaručene v poriadku Odskúšany všetkym možnym a NTFS nechcem lebo Fat32 je ovela rychlejší .Operačny system sa mi nechce inštalovať znova pretože som to naposledy robil pred zhruba 2 mesiacmi .S počítačmi robim zhruba desať rokov a s tymto som sa ešte nestretol tak poradte lebo už ma to se*e.Ani rozne utility napr NortonSystemWorks nenašli žiadny problem.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 12. 2006 19:33
od kernel_panic [passed]
v programu Autoruns si to zkus pořešit na záložce "Boot Execute"...

podotýkám, že nesmí být nastaveno skrývání položek MS (menu options > [ ] hide microsoft entries)

offtopic: FAT32 je na NT platformě nihilismem...

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 12. 2006 19:42
od jobkovilo
Buď to nechaj skontrolovať alebo: Spustiť->msconfig-> Spresniť-> a tam niekde zaškrtní že nechceš povoliť Scandisk.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 12. 2006 19:48
od kankan
kernel_panic [passed] píše:v programu Autoruns si to zkus pořešit na záložce "Boot Execute"...

podotýkám, že nesmí být nastaveno skrývání položek MS (menu options > o ] hide microsoft entries)

offtopic: FAT32 je na NT platformě nihilismem..../quote]
a co take rozumies pod pojmom nihilista ?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 12. 2006 19:54
od kankan
BTW nic z toho nepomaha

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 12. 2006 23:18
od Benjamin
Moje rada (nevim, jak se ti bude libit, ale lepsi ode me nedostanes) je zazalohovat data, zformatovat na NTFS a znova nahodit system. FAT32 je priserny filesystem, ktery nema pravo na existenci ;-). Mozna napred zkus stahnout nejakou utilitu primo od Seagate na kontrolu disku, jestli neni disk fyzicky poskozeny.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 12. 2006 10:23
od JRD

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 12. 2006 17:24
od kankan
JRD píše:Hledání jsi zkusil ?
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?p=4016323/quote]
mily jrd dakujem ti za tvoju radu a uz mi prosim ta nikdy nerad

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 12. 2006 17:32
od Miroslav Pragl
Benjamin píše:Moje rada (nevim, jak se ti bude libit, ale lepsi ode me nedostanes) je zazalohovat data, zformatovat na NTFS a znova nahodit system. FAT32 je priserny filesystem, ktery nema pravo na existenci ;-). Mozna napred zkus stahnout nejakou utilitu primo od Seagate na kontrolu disku, jestli neni disk fyzicky poskozeny.


snad convert c: /fs:ntfs kdyz uz

MP

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 12. 2006 17:46
od Miroslav Pragl
kernel_panic [passed] píše:v programu Autoruns si to zkus pořešit na záložce "Boot Execute"...
./quote]


To mi pripada jako: piskaj mi brzdy v aute tak jsem prerezal hadicky a je klid :)

NTFS je od doby Win2000 solidne podporovane spoustou utilit a nebal bych se ho. V dobe NT4 to byla jina - system na FAT protoze kdyz se neco po... tak se dalo opravit z bootovacky DOSu. Ale to uz je let :)

MP

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 12. 2006 18:09
od kankan
Keby sa zase našiel niekto kto chce radit podla toho co niekde precital Forum som si presiel hned na zaciatku opakujem viem ako sa vypina počítač hdd je v poriadku a nechcem NTFS lebo to fungovalo aj na fat 32 a ako som napisal FAT32 je rychlejsi a da sa opravovat z dos. btw ked som si presiel toto forum tak je spusta ludi s podobnym problemom co maju NTFS Poprosim radu od niekoho kto mal podobny problem a odstranil ho.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 12. 2006 19:30
od j333x
mam stejny disk a stejne problemy - a skoro bych rekl, ze ten disk neni v poradku. Stejne chovani pozoruji uz delsi dobu, na disku proste chyby jsou ale vetsinou to jsou nedulezite soubory - nicmene uz se mi taky zrusil nejaky dulezity soubor -> preinstalace. Bohuzel nepomuze ani format (ani uplny format) -> za tyden, mesic, dva se to zacne opakovat -> pocitam s tim, ze disk je v tahu a planuji koupit novy (jen co se dostanu do mesta)...

Dirtybit

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 12. 2006 19:40
od dancob
Riesil som tento problem len neviem ci toto plati len pre ntfs alebo aj fat, ale robilo to presne to iste a asi po pol hod hladani som nasiel topic ohladom niecoho co sa nazyva dirtybit. Vyriesil som to podla tohto navodu a odvtedy pokoj

Question:

Recently I have noticed that each time I boot my system, the
operating system (Windows XP Pro SP2) runs ScanDisk on my D:
drive, stating that the computer did not shut down properly,
which is not true. The system then runs a full ScanDisk on
drive D: and gives an error-free report. Then after that,
each time I boot, it runs ScanDisk on my D: drive all over
again, finds no errors. Kindly suggest how to get rid of this
annoyance. (Intel P4 1.4GHz, 256MB RD-RAM, 40GB Seagate
Barracuda with equal partition, C: and D:, C: being the
primary drive). Thanks in anticipation.

Submitted by: Anup J. of West Bengal, India



Answer:

Hello, what you're experiencing is what Windows refers to as "setting the dirty bit" and what you have to do is unset that bit. Every time Windows XP starts, autochk.exe is called by the kernel to scan all volumes to check if the volume dirty bit is set. If the dirty bit is set, autochk performs an immediate chkdsk /f on that volume. Chkdsk /f verifies file system integrity and attempts to fix any problems with the volume. It is usually caused by a hard shut down or a power loss during a read-right operation on that particular drive.

How do I fix it, you ask?

Well, that's easy. First click Start> Run> bring up a command prompt by typing in "CMD" and type " fsutil dirty query d: ". This queries the drive, and more than likely it will tell you that it is dirty. Next, type "CHKNTFS /X D:". The X tells Windows to NOT check that particular drive on the next reboot. At this time, manually reboot your computer, it should not do a Chkdsk and take you directly to Windows.

Once Windows has fully loaded, bring up another CMD prompt and type and now you want to do a Chkdsk manually by typing "Chkdsk /f /r d:". This should take you through 5 stages of the scan and will unset that dirty bit. Finally, type "fsutil dirty query d:" and Windows will confirm that the dirty bit is not set on that drive. Good luck!

Vyriesene!

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 12. 2006 22:21
od kankan
TAK uz to funguje . Asi trikrat som preinstaloval IDE ovladace(nvidia cipset) a uz to skoncilo.