[quote="Pytlík";Zcela určitě jsi udělal klasickou chybu: Dopustil jsi, aby se nový disk ocitl ve starých Windows před klonováním. Žádný jiný klonovací nástroj ti nepomůže, ani formátování nového disku. Windows už prostě mají pro tento disk (resp. pro číslo jeho svazku) přiřazeno písmeno a od určitého okamžiku náběhu Windows z tohoto nového disku se jeho písmeno (dosud C: ) změní a má to tebou popisovaný efekt.
Hledej tady v poradně, podrobně jsem popisoval co dělat a už se mi to nechce psát znovu (důležité je mít ještě Windows na starém disku, na to nezapomínej, ať si to mezitím nesmažeš).s/quote]
Pokud by použil postup, který jsem zveřejnil
tady, tak tam je naopak potřeba vložit disk ještě před tím do běžícího systému.
Nyní může pomocí odkazovaného postupu stejně snadno opravit registr zkopírovaného systému. Stačí, aby zapojil oba disky, spustil původní kopii Win, spustil regedit, připojil soubor SYSTEM ze složky windows\system32\config na druhém disku (řekněme třeba d: ) a změnil hodnotu DosDevices\ (třeba D: - podle toho, jak mu Win ten disk vidí) na DosDevices\C: a naopak C: zaměnil za D:
(Na začátku samozřejmě nejprve změnit DosDevices\C: na nějaké neexistující písmeno, pak změnit nový disk na C: a původní prejmenované C: na písmeno nového disku - třeba D: )
Více v původním odkazovaném postupu.
...slušnost a morálka nejsou jen slova...