Stránka 1 z 1

Proč nepůjde DX10 na WinXP?

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 3. 2007 23:35
od weber
Můžete mi prosím někdo vysvětlit, proč?
To by nešel udělat nějaký patch aby DX10 na WXP šel?
Nebo je to obchodní tah Microsoftu aby donutil co nejvíce lidí přejít na Vistu? Protože co si budeme povídat počítačové hry jsou velkou pákou jak přinutit širokou obec "pařanů" koupit nové železo, tak proč by se Microsoft nepřidal a tímto bude nutit hráče přejít na Vistu, která je prolezlá samým zabezpečením ala chráněný obsah.

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 3. 2007 23:40
od X__
Aby nezůstali Visty na ocet, už takhle si M$ stěžuje, že je málo prodává ...

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 3. 2007 00:18
od droopy
Bolo by to drahé a MS by z toho nemali $$$. MS tvrdi, ze by to bolo VELMI drahe, pretoze by museli zasiahnut hlboko do jadra XP-ciek.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 3. 2007 00:24
od Vlasta W.
Protože Windows Vista používají jinou architekturu ovladačů grafické karty.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 3. 2007 01:06
od X__
Vlasta W.: Něco podobného tvrdili výrobci Skype, že podpora videokonference na Intelu ve více jak 3 lidech není možná, jen na AMD ... než kdosi udělal patch (Skype 2.0.0.90 Patch - pro 10 videokonferencí na jakýmkoli PC.zip) a jelo to v pohodě :lol:

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 3. 2007 01:11
od r34ktor
To ale nevylučuje možnost implementace DX10 do Windows XP. Tedy pokud by Microsoft chtěl.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 3. 2007 03:54
od dnv
z najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o obchodný ťah,dx10sdk sa dá používať pod wxp úplne v pohode,ak by sa dx10final implementovalo do wxp,padol by jeden s velkých dôvodov,prečo by mali užívatelia prejsť na Vistu,tie okrasy a la Aero potrebuje málokto,ale dx10 je dosť velký ťahák,a dosť velký dôvod hlavne pre hráčov hier prejsť na Vistu

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 3. 2007 07:12
od oooooooooo
Hráči si Vistu koupí stoprocentně,pokud by DX10 bylo v XP podrizli by Viste prodeje na startu i v budoucnu.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 3. 2007 07:52
od T.Y.N.G.
Přesně tak, je to politika MS. Stejně jako můsíš mít W2k3 doménu aby ti Visty pořádně chodily v korporátním prostředí.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 3. 2007 08:40
od weber
Díky za názory, které potvrzují moje domněnky.
Zajímavé by bylo, kdyby nějaký šikovný programátor tam ty DX10 do WinXP nějakým "pirátským" patchem dostal, aby těm Microsofťáckým lumpům trochu rozhodil plány. Jestli se nepletu, tak nějaké vysoké školy dostaly zdrojové kódy WinXP. Ale jsem jen běžný uživatel, tak do toho tak nevidim.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 3. 2007 08:49
od duch
Takze DX 10 do XP by sa dalo ale bolo by treba update-ovat jadro (ktore nema na rozdiel od W2k3 az taku schopnost byt zmene... cize zasah by to bol veliky...), pretoze napr. MS zmenil a presunul graficky a audio mimo jadra, audio system je udajne postaveny na openAL a graficky system komunikuje trochu inak s jadrom ako v XP. Takze sumasumarum nie je to komerncy tahak, ale nieco uplne nove... Preco asi vo Viste vsetci nadavate na zvuk lebo je uplne iny zvukovy system... (uz nie je napr. EAX hardware podpora atd) a grafika detto, sice funguje mod kompatibility ale vieme ako...
Tu sa skutocne ukazuje ze Vista nie je len faceliftovany XP.... Vsetko bolo trochu prerobene a prekopane.... Ako vzdy od MS (trochu zmenime nech si ludia trieskaju hlavu :mrgreen: )

viac ako DirectX10 tu http://en.wikipedia.org/wiki/Directx_10

zmeny su udajne z dovodu moznosti prepojenia s Xbox360

a tom co je vo veci napr. tu http://activewin.com/reviews/software/o ... tx10.shtml

Takze tak DX10 je nieco uplne ine ako DX9 aspon podla viacerych zdrojov, mozno by sa to dalo narvat do XP ale vysledok by bol mozno dubiozny. :mrgreen:

Re: Proč nepůjde DX10 na WinXP?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 5. 2009 14:29
od redmond
no a hlavne teraz ked skoncila plna podpora pre XP je to jedno ci je integracia directx 10 nemozna alebo to len v MS nechceli urobit. Uz budu robit iba bezpecnostne zaplaty pre Windows XP.

Re:

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 5. 2009 14:35
od BigT
X__ píše:Vlasta W.: Něco podobného tvrdili výrobci Skype, že podpora videokonference na Intelu ve více jak 3 lidech není možná, jen na AMD ... než kdosi udělal patch (Skype 2.0.0.90 Patch - pro 10 videokonferencí na jakýmkoli PC.zip) a jelo to v pohodě :lol:

Opak, konference mela jet jen na Intelech...