Stránka 1 z 1

Hlavný panel WinXP - zmena poradia spustených aplikácií

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 4. 2007 07:51
od Ansam
V hlavnom paneli WinXP (nástrojová lišta na spodu obrazovky) sa zobrazujú tlačidlá so spustenými aplikáciami. Ja mám vo zvyku zachovávať si naučené poradie (TC - IE - Word - Excel ... atď). Občas sa mi stáva, že sa mi z ničoho nič toto poradie zmení a už mi to vadí, pretože chcem kliknúť do priestoru kde je vždy Word a zrazu tam je IE. Z toho mi vyplýva, že je nejaká možnosť ako to ide poprehadzovať.
OTÁZKA:
Je možné cielene (nie automaticky) poprehadzovať poradie spustených aplikácií v hlavnom paneli WinXP - trebárs popreťahovať ich myšou (ako je to napr. možné v FireFoxe) ??
[/b]

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 4. 2007 08:46
od iv93
Používám wsTaskBorg:
http://w-shadow.com/wstaskborg/
Sice není free, ale stojí jen $5. Dají se najít i starší verze, které byly freeware.
Případně zkus vyhledat něco jako "Taskbar Organizer".

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 4. 2007 09:52
od Ansam
iv93 píše:Používám wsTaskBorg:r/quote]

Ďakujem Problém to vyriešilo, ale predsa len, nejde to nejak nastaviť priamo vo WinXP ??, bez použitia nejakej pomocnej aplikácie??

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 4. 2007 11:44
od AiFfeL
Pokud myslíš panel Snadného spuštění, tak mě to jde vpohodě popřehazovat myší (chytneš ikonu a přetáhneš kam potřebuješ, měla by se tam zobrazit svislá černá čára kam se chycená ikona zařadí).

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 4. 2007 12:25
od Ansam
AiFfeL píše:Pokud myslíš panel Snadného spuštění, tak mě to jde vpohodě popřehazovat myší (chytneš ikonu a přetáhneš kam potřebuješ, měla by se tam zobrazit svislá černá čára kam se chycená ikona zařadí). /quote]

NIE. Ten nemyslím. Myslím tlačidlá so spustenými aplikáciami v hlavnom paneli WinXP (nástrojová lišta naspodu v strede obrazovky), kde sa zobrazujú tlačidlá so spustenými aplikáciami.

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 4. 2007 17:52
od petopalec
stačí mať panel úloh uzamknutý

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 4. 2007 19:33
od Ansam
petopalec píše:stačí mať panel úloh uzamknutýn/quote]

Veď práve. Hlavný panel mám uzamknutý a občas sa mi stáva, že sa mi z ničoho nič toto poradie zmení a to mi vadí. A to isté sa sa občas stene aj v oznamovacej oblasti, kde iba dátum a čas si držia svoje stabilné miesto (v pravom spodnom rohu v lište).

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 4. 2007 22:28
od X__
Přímo ve Win to nevyřešíš.