Stránka 1 z 2

Boot.ini

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 4. 2007 13:48
od lilleek
Soubor Boot.ini je neplatný
Probíhá spouštění z C:\windows\

Tohle mi začalo nedávno psát při spouštění systému. Ten soubor sem dal hledat, ale přímo tohle nenašel, ale našel nějakej boot.ini.backup. Kámoše sem se ptal, ať ho pohledá ve svým PC a taky ho nemá, má jen ten backup. Nevíte co s tím je? Při chodu win to nevadí, ale chtěl bych to vyřešit.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 4. 2007 13:55
od Snoopy
boot.ini je systemovy soubor primo v rootu disku C: Standardne neni videt, pokud nevypnes skryvani chranenych souboru OS v moznostech slozky. Obsahuje informace, odkud zavadet system.

napr.:
Kód: Vybrat vše
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 4. 2007 14:04
od Snoopy
Nepouzili jste nejaky stejny soft, ktery by boot.ini zazalohoval a ten puvodni smazal a uz jej neobnovil z one zalohy? Nejake tweakovaci utilitky apod.
Pokud tedy vidis i chranene soubory a v rootu C: boot.ini neni, tak bych jej zkusil nakopirovat z toho backupu.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 4. 2007 14:07
od lilleek
Žádnou utilitu sem nepoužil a brácha říká, že taky ne. Ale nevím. Ten soubor má bát normálně na C: že? ALe i když dám zobrazovat i skryté soubory, tak tam stejně nic nemám.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 4. 2007 14:22
od JRD
přejmenuj boot.ini.backup na boot.ini , a dej ho na C:\.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 4. 2007 14:24
od Snoopy
No tak se mrkni na obsah toho .backup a jestli tam je neco jako jsem uvedl, tak to nakopiruj do C: (a umaz .backup, ze). Pripadne koukni na datum toho .backup, zda nejak souhlasi s datem, kdy ti to zaclo blbnout. Kamarad ho v rootu nema a presto zadne chybove hlasky nedostava?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 4. 2007 18:48
od lilleek
Takže můj backup je z 12 měsíce minulého roku a tohle začalo někdy tento týden, teda sem si toho všiml. Ale pochybuju, že by to dělalo už přes 3 měsíce. A kamarád asi nehledal v skrytých souborech, protože on je spíše jen na hraní her a stahování. Toto je můj text backupu:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect


Ještě dotaz na Snoopyho. Ty tam ten soubor na C:\ máš? Jestli jo, jaké vlastnosti máš u něj nastavené.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 4. 2007 18:55
od supergo
nedela to treba nejaka aktualizace windowsu? ja jen ze mne taky zmizel boot.ini aj autoexec ci ktery soubor byl standartne na C: a ze bych ho smazal si nejsem vedom

a aktualizoval jsem tento patek

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 4. 2007 18:56
od lilleek
EE, aktualizace nedávám, protože mi dělaj bordel v PC a pak je tam různých věcí, že nevím co je co a brzdí mi to systém.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 4. 2007 18:59
od supergo
tak bych to zatim neresil, pokud fungujou winy jak maji...a po budoucim reinstalu systemu bude vse v poradku :)

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 4. 2007 19:02
od šarik
A náhodou jsi nezkoušel nainstalovat Vistu?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 4. 2007 19:04
od lilleek
Ale právě to chci vyřešit, protože sem si všiml, že sem měl taky přejmenovaný disk. Já to neudělal, brácha taky ne, takže jestli se mi v tom PC někdo nevrtá. Tak jestli mi to nějak někdo nesmáz.

Visty na můj šrot? Si blázen? (Jen metafora)

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 4. 2007 19:13
od djmilas
No nic proti, ale podle toho, co máš podpisu, ti Visty budou šlapat bez sebemenšího problému ;-)

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 4. 2007 19:46
od Snoopy
Jo, je na C:\ a atributy jsou Skryty a Jen pro cteni.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 4. 2007 19:58
od lilleek
Tak sem ho vložil na C:\ a už mi to při startu nepíše. ALe i když sem nastavil atribut skrytý, tak ho tam pořád vidím. Sice mám nastavené, ať vidím skryté soubory, ale předtím sem ho tam neviděl. No neva, díky všem za rady.

BTW: Kdybych na tohle nahrál Visty, tak bych měl zabráno půl výkonu jen wokny a zbytek výkonu bych mohl použit tak na piškovorky.

A ještě, neví někdo, na co je ve správci úloh spuštěný proces "wuauclt.exe" ?