Stránka 1 z 1

Windows XP se nevypíná

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 5. 2007 20:23
od Machi
Zdravím, dnes jsem si na notebook nainstaloval Windows XP a bohužel se z nějakého důvodu nevypíná. Systém má v sobě nejnovější aktualizace, ale vždy z nějakého důvodu zůstane vždy na modré obrazovce s nápisem Vypínání (ukládání proběhne tedy ok).

Zkoušej jsem si i příkaz shutdown, ale efekt naprosto stejný, takže se zřejmě nejedná o chybu žádného procesu.

Prosím o pomoc, budu rád za každý tip, děkuji...

No, tady bude asi každá rada drahá ...

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 5. 2007 20:37
od Mc_Bain
Předpokládám, že na tlačítko notebook reaguje a vypne se?
Jinak bych zkontroloval verzi BIOSu - jestli tam není problém a potom opravy u Microsoftu ... možná pokud je to čistá instalace, tak bych ji znovu opakoval a otázka, jestli to neudělá nějaká aktualizace?

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 5. 2007 20:50
od Machi
Mc_Bain: Měl jsem na ntb už i visty, ale s něma fungovalo všechno ok. XPčka jsem instaloval jako čistá, ovšem to bylo stejné... :(

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 5. 2007 20:59
od koba
ako pisal Mc_Bain, ked ho vypnes stlacenim power tlacitka, tak sa ti vypne? mne toto tiez NB robil ze sa vypol len cez tlacitko, cez Start nie... pomohol len reinstal Windows... ale mne to robilo na predinstalovanom windowse a nie od zaciatku...

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 5. 2007 21:01
od Machi
koba: Když power držím tak 6 sekund, tak se vypne, jinak ne...

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 5. 2007 21:08
od Hanx
Musíš hledat někde v BIOSu, v Power mangementu...

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 5. 2007 21:15
od koba
a ked si nastavis, aby sa ti po stlaceni power tlacitka vypol nb, tak sa vypne? a aky to mas vlastne NB?

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 5. 2007 22:04
od Machi
koba: Ne, nevypne. Jo a ještě jsem nenapsal, že se ani nerestartuje ani nepřepne do úsporného režimu. Jdu pohledat v tom biosu. A jedná se o ntb Acer 3693NWLMi

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 5. 2007 22:08
od Machi
Tak v BIOSu se bohužel nic takového nenachází, asi budu zítra muset ještě zkusit reinstall...

... myslím, že ...

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 5. 2007 22:21
od Mc_Bain
funkci tlačítka zvládá snad nějak systém, ne? Nastavit, co se má dít ... jinak myslím, že vypnutí za těch 6 sekund je standard.
Je divný, že Visty jsou ok, Linux byl taky ok? a XP nejsou ok ... když před vypnutím dáš správce úloh, nevykazuje tam nějaká úloha nadměrnou aktivitu?
Pokud žádná úloha s nadměrným výkonem, případné nastavení BIOSu také nic nezmění (tady opatrně), tak bych hledal na googlu ... ale tam to na nic nevypadá.
Kolikrát si instaloval ty XP? ... jestli jenom jednou, zkusil bych default BIOS (zkontroluj verzi a případně si zjisti, co řeší novější verze za problémy) a potom ještě instalaci.

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 5. 2007 10:36
od Machi
Tak mám za sebou dva reinstally. Při tom prvním jsem zjistil, že nejprve je vše ok, ale po instalaci driverů se to zmrší. V instalaci druhé jsem testoval drivery po jednou, až jsem přišel na webkameru, odinstaloval jsem ji a vypíná se ok... Teď budu muset přijít na nový driver ke kameře, protože bych ji docela rád používal :(

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 7. 2007 13:30
od Mr. Unknown
Mám Acer Aspire 3100 Series a tenhle problém nastane vždy když tam dám Bios, který je novější než 2.60, v současnosti tedy 2.83 a 3.05. S verzí 2.60 a starší se vypíná naprosto bez problému.

Win XP se nevypíná

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 7. 2007 14:09
od RomanZa
Tento problém jsem měl nedávno po přechodu 2K -> XP. Nové instalace nepomáhaly. Po dlouhém hledání u Billa jsem se dočetl, že je to tím, že XP se nedomluví s BIOSem. Takže je nutné to XP čkům říci : Ovládací panely - Možnosti napájení - Vylepšené řízení spotřeby - Zapnout vylepšené .....
Doufám, že si to pamatuji správně.