Stránka 1 z 1

FSB a jeho kompatibilita

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2008 16:58
od FiFi
Chtěl jsem se zeptat, co se stane, když na MB, která podporuje 1066MHz FSB dám procesor, který má 1333MHz? A půjde to vůbec? Díky za rady :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2008 17:03
od bedabyt
bez problému

Re: FSB a jeho kompatibilita

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2008 17:35
od Tonda-B
FiFi píše:Chtěl jsem se zeptat, co se stane, když na MB, která podporuje 1066MHz FSB dám procesor, který má 1333MHz? A půjde to vůbec? Díky za rady :wink:w/quote]


Pravděpodobně ta deska (její BIOS) nebude ten procesor podporovat a tak mu nebude umět nastavit mj.napětí a frekvenci.

Pokud budeš mít štěstí, najdeš ho v BIOSu jako "Genuine Intel" a budeš mu ty základní věci moct nastavit sám (samozřejmě ne microcode update apod.), pokud štěstí mít nebudeš, tak budeš mít kompletní mrtvolu.

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2008 17:44
od NovaD
Je nejabezpecnejsie zobrat dosku,ktora ten CPU podporuje :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 1. 2008 07:54
od dondrusco
Nepises typ dosky - funkcnost zavisi aj od chipsetu.
napr na i945 Core2 procesor na 99% ani nenabootuje (vynimka - carodeji z AsRock). Na i965 tak na 80% pojde.
Ak podporuje core2duo, tak potom zavisi od stability FSB, ci ju budes vediet vytiahnut na 1333. ASUS s tymto nema problem

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 1. 2008 11:16
od FiFi
Jedná se o chipset P965 :wink: A přemýšlel jsem o osazení novými dvoujádry od Intelu E8400 8)

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 1. 2008 11:57
od FiFi
Jak to vidíte? :)

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 1. 2008 12:05
od Tonda-B
Vidíme to dobře, ale ty se koukni na web výrobce desky (pořád nevíme, jakou máš) a projdi si seznam podporovaných procesorů.

Je na tom seznamu E8400? Není co řešit.

Není na seznamu? Taky není co řešit.

Ptáš se pořád moc fajn, ale jinde, než se ptát máš.

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 1. 2008 17:09
od FiFi
Desku mám Gigabyte P965 DS3, ale mám, jak to vypadá revizi 1.0 a procesory s FSB1333 podporuje až revize 3.3... :cry: Ale koukal jsem a je tam BIOS F9, který podle popisu přidává podporu FSB1333MHz, je to možné a můžu to já použít? Díkes 8)

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 1. 2008 22:43
od Tonda-B
Ty jim nevěříš?

Ale i kdyby v tomhle lhali, koukni se radši o kousek vedle do CPU Support List.

Je tam ten procesor, nebo ne?

EDIT:

Já pořád nechápu, proč se ptáš na něco, co je sice zajímavé, ale nic neřeší.

Tak to zkusím jinak:

Na P5B Deluxe jsem provozoval E6300 na 3,68 GHz.

To znamená, že sběnice FSB běžela na 2100 MHz.

Nebylo důležité, jestli deska podporuje FSB 2100, ale to, že to umí trvale snášet.

U tebe je zase podstatné něco jiného, jestli BIOS dokáže rozpoznat procesor, který do ní strčíš.

Pokud ano, najdeš ten procesor mezi podporovanými tvojí deskou.

Pokud tam není, nezaručí ti nikdo nic.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 1. 2008 21:51
od FiFi
Jasně, mně jde akorát o to, jestli ta deska v revizi 1.0, když do ní nacpu ten BIOS, bude skutečně podporovat FSB1333 nebo ne?! Jen jestli s tím někdo nemá nějakou zkušenost :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 1. 2008 22:01
od Tonda-B
Bude.

A procesory řady E6xxx s touhle sběrnicí.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 1. 2008 20:27
od FiFi
Tak jsem úspěšně flashnul BIOS až na verzi F12(nejnovější), ale když zapnu Everest, tak v záložce čipová sada mi to stále ukazuje podpora FSB533,800 a 1066...je to v pořádku nebo je někde chyba? :?

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 1. 2008 15:59
od Tonda-B
Asi ne.

Ten chipset standartně podporuje to, co Everest píše.

Ale deska s posledním BIOSem umí víc.

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 1. 2008 22:43
od FiFi
Měl jsem po flashi BIOSu problém(viz. http://forum.zive.cz/viewtopic.php?p=1192373#1192373 ) a vychází z toho, že zvuk na TV kartě funguje jen při verzi BIOSu F4 a při jiných ne(při F4 je v nastavení TV playeru položka HLASITOST CD a při ostatních verzích je tam PŘEHRÁVÁČ CD)...Jak je to možné a jde z toho nějak ven, abych mohl mít aktuální BIOS i zvuk? 8)