Stránka 1 z 2

3800+ vs Phenom 9500

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 1. 2008 00:05
od Smugl
Ahojte, bude mat zmysel tento upgrade, ked dosku mam M2N-E SLi?

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 1. 2008 00:40
od pepelos
pokavaď tvá deska podporuje socket am2+ a AMD opravili chyby v Phenomech tak možná ano

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 1. 2008 00:56
od V0cas
jake chyby v Phenomech ?!

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 1. 2008 01:01
od Addam
Chybu v L3 cash. Ale vzhledem k tomu, že tvoje deska má socket am2 a ne am2+(snad se nepletu :oops: ), tak je to jedno, protože to nejde dohromady

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 1. 2008 01:02
od V0cas
a jak se ta chyba prosim projevuje? myslim jako koncovemu uzivateli...

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 1. 2008 01:06
od Lukáš V.
Fungovat bude, je to zpětně kompatibilní, jenom budou chybět některé šetřící funkce (nezávislé takty a napětí na každém jádru, vypnutí jádra, ...) a další nevýhody jako nižší nižší frekvence HT.

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 1. 2008 01:08
od Lukáš V.
Chyba se už neprojevuje protože výrobci desek ji zaplácli záplatou, která zajistí stabilitu systému, ale dost sníží výkon. Čeká se na novou revizi procesorů, kde už bude snad všechno ok.

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 1. 2008 01:24
od V0cas
co znamena "dost" , nejake grafy by nebyly? to je jako jedna pani povidala...

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 1. 2008 01:30
od Lukáš V.
Kdo nevěří jedné paní v trafice, tak používá google ;-)

http://techreport.com/articles.x/13741/1

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 1. 2008 03:51
od Dušan Šimonovič
ten upgrade ma zmysel hlavne z pohladu quadcore vs. dualcore > to si treba zvazit, ci to treba alebo nie. Aj tak by som vsak pockal na B3, pretoze ten patch to brzdi fakt dost, odhadoval by som, ze sa masivne prejavi napriklad prave pri niecom, co vyznamne pouziva multithreadove spracovanie a vytazi nevelku cache co Phenom ma

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 1. 2008 09:39
od Smugl
Addam: Phenom na mojej doske pojde, len niektore veci ako HT 3 nevyuzije.

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 1. 2008 14:22
od V0cas
to jsou grafy ktere predpokladaji ze si uzivatel nainstaluje patch, ktery ale prakticky nepotrebuje protoze se chyba u nej vubec nema sanci projevit, ne?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 1. 2008 15:46
od Weslo
tady už to OBR pěkně rozebral - zajímavé je že v Linuxu to problém není :lol:

podle mě to je zbytečný upgrade

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 1. 2008 17:12
od Martas06
Mam mozna trochu hloupy dotaz...kdybych chtel na tento procesor prejit co presne budu potrebovat? (Deska,socket,pameti)

Naposledy jsem upgradoval PC v roce 2004 a presel jsem z Intel CELERON na AMD XP 2500+ Barton 512 L2 Cache,Deska je Gigabyte GA 400L,cipova sada nVidia nforce2),80GB HDD,1GB RAM GFX nVidia 5600XT
Diky.

Zatim jsem s vykonem spokojeny,jen by me to zajimalo.

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 1. 2008 17:22
od Otaznik
Asi stary socket takze vymenit dosku pamate. Nebol by zly novy disk grafika a nejaky slusny zdroj :)