Stránka 2 z 3

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2008 11:23
od Jackal
Dual Optimizer jsem nikdy nepoužíval a mě jsem bezvadný chod processorů X2, ale zkusit to může. :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2008 11:27
od vilren
základní deska- Asus M2R32-MVP
procesor - 64 X2 Dual Core Processor 5200
paměti - 2x A-Data DIMM 1024MB DDR II 800MHz Extreme Edition
hd - Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB
- Western Digital Caviar SE WD3200AAKS - 320GB

grafická karta - Sapphire HD 3870, 512MB GDDR4
zdroj - FORTRON 400W ATX

os- win xp sp2
ovladače gk Catalist 8.1
teplota - chipsetu 37°C
- procesoru 39-42°C

Procesor mám tedy 5200 a né 5000, v nadpisu jsem udělal chybu, ale to znamená, že by měl dávat ještě víc bodíků, jinak jsem toto řešil v jiném vlákně - pc sestavy, ale zde dostávám lepší info.
Zdrojem to není, gk jsem zkusil napojit na ex. zdroj se stejným výsledkem, při testu na pozadí nic neběží, vše co se dalo jsem vypnul a výsledek vždy stejný, je to určitě něco co se týče procesoru- bios nebo ovladače, podívám se na to zítra, jinak dík za rady.

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2008 11:56
od Fuck8r
ještě mě napadlo jestli se to CPU nepřehřejvá a nepodtaktovává ale jak vidím tak teploty jsou taky OK ...

může být v BIOSu taky vypnutá nějaká vyrovnávací paměť CPU (L1, L2) to se stalo mně a potom se hry sekaly jako sviň :mrgreen:

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2008 12:01
od vilren
Dík za rady až příjdu domů tak to omrknu nainstaluji ten iptimizer, připadá mě, že běhá jen jedno jádro, zítra dám vědět jak jsem dopadnul a ještě jednou díky. Toto jsou trošku jiné postřehy než, když někdo napíše nehraj 3d mark, hraj hry.

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2008 12:01
od Jackal
vilren: zkus nainstalovat AMD Dual-Core Optimizer, třeba pro tvojí sestavu to bude přínos. :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2008 12:03
od vilren
pardon optimizer

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2008 12:05
od Jackal
Neznáš ?? Je to přímo utilitka od AMD dodávaná pro processory X2. :wink:

Edit:

AMD Dual-Core Optimizer - The AMD Dual-Core Optimizer can help improve some PC gaming video performance by compensating for those applications that bypass the Windows API for timing by directly using the RDTSC (Read Time Stamp Counter) instruction. Applications that rely on RDTSC do not benefit from the logic in the operating system to properly account for the affect of power management mechanisms on the rate at which a processor core's Time Stamp Counter (TSC) is incremented. The AMD Dual-Core Optimizer helps to correct the resulting video performance effects or other incorrect timing effects that these applications may experience on dual-core processor systems, by periodically adjusting the core time-stamp-counters, so that they are synchronized.

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2008 12:07
od Jackal
Tady máš link přímo na stránky AMD a link na stažení a zkus to - http://www.amd.com/us-en/assets/content ... /Setup.exe

Edit: http://www.amd.com/us-en/Processors/Tec ... 18,00.html

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2008 12:09
od vilren
už jsem si ji stáhnul, dík

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2008 13:19
od Weightlifter
Tady vidíš jak jsou někteří lidé ochotní, místo aby poradili tak se radši vyptávají ne zbytečnosti

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2008 16:13
od r34ktor
vilren píše:už jsem si ji stáhnul, dík

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2008 18:53
od czbero
Me ten DC optimizer pomohl o 450 bodů v CPU testu 3Dmarku06.

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 2. 2008 23:02
od THeBaNDiT
mne ten otpimizer v 3Dmarku06 nepomohol prakticky vobec, resp. snad ani nebol potrebny, s A64X2 5000+ som mal predtym i potom nejakych 1930 bodov CPU.
Ale z jeho hodnoty CPU to fakt vyzera tak, ako keby bezal len na jedno jadro (cca polovicny pocet bodov), som zvedavy, ci mu ten optimizer pomoze... (dufam, ze ano).

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 2. 2008 09:29
od czbero
A co když to není chyba SW, ale HW? :)

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 2. 2008 12:33
od ptth
Mas v everestu vsechny frekvence nastaveny dobre?Jestli ten procesor nemas podtaktovanej? Kdyz si das v everestu treba CPUID nebo CPU Z, tak by mel mit kolem 2700mhz,HTT clock 200,HTT speed 1000,prepinac mam 13.5..napeti mam 1.3-1.4...a v 3d marku pod vistama mi nameril 1850bodu...sice mam dual core optimizer,ale ten je nutnej jen pod Xp