Stránka 1 z 3

AMD 3500+ jede jen na 1000 MHz

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 4. 2010 17:02
od O-Neill
Zdravím,
i když nejsem na PC nějaký odborník a mám za sebou jen pár přetaktování, myslím si, že tady něco není v pořádku. Resetoval jsem BIOS a takhle to vypadá s defaultním nastavením:

Obrázek

Pokud vím, měl by Venice 3500+ jet na nějakých 2200 Mhz. Zkoušel jsem v BIOSu měnit násobič, ale nad 5x mě to nechce pustit.

Deska: MSI K8N Neo4-F
Paměti: 2x 512 A-Data
GK: GeForce PX 6600 TD

Díky za případné rady, jak tendle problém vyřešit.

Re: AMD 3500+ jede jen na 1000 MHz

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 4. 2010 17:06
od tibika
Cool'n'Quiet znižuje v IDLE násobič. Nie je to tvoj prípad?
Spusti nejakú náročnú aplikáciu (superPI a podobne).

Re: AMD 3500+ jede jen na 1000 MHz

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 4. 2010 17:27
od O-Neill
Testoval jsem to přes Hot CPU Pro a beze změny. Technologii Cool'n'Quiet mám v BIOSu vypnutou,

Re: AMD 3500+ jede jen na 1000 MHz

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 4. 2010 17:32
od t85m
taku istu dosku a aj procesor mam doma na starom PC. Nastav nasobic na auto.
Skontroluj verziu Biosu, ak na oficialnej stranke najdes novsiu, tak flashni.

Re: AMD 3500+ jede jen na 1000 MHz

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 4. 2010 17:47
od O-Neill
Násobič na auto nastavit nejde. Jsou tam jen čísla od 5x dolů po 0,5.

Re: AMD 3500+ jede jen na 1000 MHz

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 4. 2010 17:58
od t85m
zisti verziu Biosu a napis ju sem.

Re: AMD 3500+ jede jen na 1000 MHz

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 4. 2010 18:03
od tibika
Ehm, nepozeráš sa nahodou omylom na hodnotu "HT frequency"? Tvoja položka ale je "Adjust CPU Ratio".
Obrázek
Maximalny nasobič je potom volba [StartUp]

Re: AMD 3500+ jede jen na 1000 MHz

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 4. 2010 18:19
od O-Neill
Ano pravda, koukal jsem na HT Frequency, nicméně změnil jsem CPU Ratio na 11x a ve frekvenci procesoru žádná změna neproběhla.

Verze BIOSu: 6.00 PG (datum 06/03/2005; Phoenix Technologies, LTD)

Re: AMD 3500+ jede jen na 1000 MHz

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 4. 2010 18:22
od oneill_sx1
Když jsi přehlédl HT, nepřehlédl jsi i Cool'n'Quiet?

Re: AMD 3500+ jede jen na 1000 MHz

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 4. 2010 18:25
od O-Neill
Ne, C'n'C je opravdu na hodnotě "Disabled".

Re: AMD 3500+ jede jen na 1000 MHz

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 4. 2010 18:44
od mart22
to ne kažý proram určí správně. zkus rmclock, co ukazuje nebo core temp

Re: AMD 3500+ jede jen na 1000 MHz

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 4. 2010 18:58
od O-Neill
Obrázek

Obrázek

V BIOSu to sice ukazuje Current CPU Clock 2211 MHz, ale jak vidíte výše...

Re: AMD 3500+ jede jen na 1000 MHz

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 4. 2010 19:12
od oneill_sx1
Podle nastavení na poslední fotce to musí jet na 2,2 GHz. Zkusil jsi nějakou náročnější aplikaci nebo hru?

Re: AMD 3500+ jede jen na 1000 MHz

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 4. 2010 19:13
od O-Neill
oneill_sx1 píše:Podle nastavení na poslední fotce to musí jet na 2,2 GHz. Zkusil jsi nějakou náročnější aplikaci nebo hru?

Jestli to tu aplikaci utáhne, nebo jestli se ten takt zvýší?

Re: AMD 3500+ jede jen na 1000 MHz

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 4. 2010 19:16
od oneill_sx1
Kdyby měl procesor trvale 1 GHz, projevilo by se to na výkonu.