Stránka 1 z 1

Brutální přehřívání procesoru

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 11. 2011 08:44
od vitouchpat
za klidu procesor klesne i na 30 stupňů, ale když ho vytížím, tak teplota začne stoupat, při minecraftu do 65 stupňů, ale když jsem spustil OCCT tak překročil za 7 min 85C, počítač je vyčištěný. Nemáte nějakej způsob/radu, jak to vyřešit?

Re: Brutální přehřívání procesoru

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 11. 2011 08:54
od pocitujlasku
Nedolieha chladic na procesor?
Tiez som riesil podobny pripad. V klude vsetko OK, ale pri zatazeni isla teplota skokom hore. Ale bolo to na socket 478, a chladic bol trocha pootoceny, a jednym rohom sa troska opieral o tu zahradku, takze bola mini medzera medzi nim a procakom

Re: Brutální přehřívání procesoru

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 11. 2011 09:17
od vitouchpat
Díky, zkusím, symptomy by odpovídaly.
Ještě přikládám speed fan za klidu.

Re: Brutální přehřívání procesoru

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 11. 2011 11:08
od KineCZek
Koupit novou teplovodivou pastu, sundat chladic, odstranit zbytky stare pasty, nanest novou pastu (pomuze video na youtube) a znovu osadit chladic.

Re: Brutální přehřívání procesoru

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 11. 2011 16:06
od Dodo677
jaké máš chladič....? reguluješ nějak otáčky...?
+ podívej se kolik V máš v procesoru při zátěži ( CPU-z.....ono tech 1.4V v klidu je celkem dost bych řekl.....sice to nebude důvod tak vysokéch teplot ale taky jim to nepomůže....)

Re: Brutální přehřívání procesoru

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 11. 2011 16:22
od Milanr1
Slušně účinné chlazení:
-124°C
Chladíš tekutým dusíkem? :-D

Re: Brutální přehřívání procesoru

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 11. 2011 16:29
od vitouchpat
tak teď sem znovu upravil chladič, zřejmě byl špatně zapojený a při occt procesor již vykazuje 60 stupňů,
a provozní teplotu výrobce udává 74C max, je tedy 60stupňů stále moc a mám jít kupovat novou pastu a nebo to tak můžu nechat, a když kupovat pastu, tak kterou, a taky pls nějakej odkaz na ten youtube, na youtube je jich dost, ale vždycky pod nějakým někdo píše, že to ten člověk dělá blbě, je nějaká ověřená metoda.
P.S. Když pastu, tak stačí tahle:http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400060000009ET&Search=pasta&SearchType=1
nebo bude tahle v něčem lepší:http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140006000000THU&Search=pasta&SearchType=1

-- 30. 11. 2011 15:30 --

a to -124C, tam pochopitelně není senzor

Re: Brutální přehřívání procesoru

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 11. 2011 17:02
od Dodo677
tak ještě jednou.... co máš na tom procesoru za chladič....? na box je 60°c v zátěží hodnota celkem rozumná.....
K pastě.... je to defakto jedno.... rozdíl nijak extrémní není.....ale pokud už bych pastu kupoval... tak bych šel do něčeho kvalitnějšího. Třeba AC MX-2 nebo jeho novější verze....

Re: Brutální přehřívání procesoru

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 11. 2011 17:16
od vitouchpat
Normální, kterej byl dodanej v boxu s procesorem, sou tam žebra a na nich větrák, nechápu úplně co chceš vědět, mám pocit, že se nijak nejmenuje větráky od amd.

Re: Brutální přehřívání procesoru

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 11. 2011 19:39
od Dodo677
To je právě ten BOXové chladič ......

Re: Brutální přehřívání procesoru

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2011 10:10
od FlanK3r
BOX na OC moc není no....doporučuji koupit nějaký chladič jako Gelid Tranquillo nebo CM TX3 (minimum) nebo CM Hyper 212+ a budeš spokojený.

Re: Brutální přehřívání procesoru

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2011 16:22
od Dodo677
...o taktování tady ale nepadlo ani slovo..... a stock frekvenci musí BOX prostě uchladit.

Re: Brutální přehřívání procesoru

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2011 17:55
od vitouchpat
Netaktoval jsem to, vždy když to zkusím, tak se to vrátí na původní frekvenci, mám totiž shitnej bios od MSI, ještě s AM2+.