Stránka 1 z 1

AMD FX 8370 Processor

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 11. 2018 15:36
od Waverik
Zdravím. Nedávno jsem si pořídil novou desku s processorem. K již vlastněným komponentům..

CPU: AMD FX 8370
MB: MSI 970 Gaming
RAM 2x8GBDDR3 HyperX 1600 Mhz CL10
GPU: Asus GTX 560
Zdroj: 520W
Systěm: Windows 10 Proffessional 64bit

Jinak mám systěm na M.2 v PCiE slotu pres adaptér, ale stejný problém byl i pred tím když jsem to spouštěl na systěmu přes HDDcko.

Ted k problému:
I přes to že výrobce uvádí frekvenci procesoru na 4 Ghz (až 4.3 Ghz) tak mi CPU-Z ukazuje hodnotu u všech jader 1400 MHz. Dokonce i Ramky mi podle všeho běží na poloviční frekvenci, tedy 800 Mhz. Při hraní to ale až tak znát není a přijde mi to jako blbost ale nevím. Systěm i bios oba komponenty detekuje s tou konstrukční frekvencí. Zajímalo by mě tedy co mi může tak moc omezovat frekvenci. Původně jsem chtěl taktovat ale nejprve bych rád vyřešil tento problém, jelikož jsem se s ním ještě nesetkal. Napadlo mě akorát nedostatečnost zdroje. Podle kalkulačky Power suply calculator by ale mělo stačit 420W. Nevidím moc důvod aby při naprosto přijatelných teplotách jádra (kolem 25 stupňů) počítač takto radikálně omezoval výkon.

Děkuji za jakoukoliv pomoc.

Re: AMD FX 8370 Processor

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 11. 2018 15:49
od soban
Neumíš počítat?

Co znamená DDR u ram? čili 2x800= 1600

A cpu nemá kmitočet na pevno mění se dle potřeby....

Re: AMD FX 8370 Processor

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 11. 2018 15:52
od anti66666
Násobič CPU 7x = 1400Mhz je to usporna funkcia ked neni zataženi cpu.....

Re: AMD FX 8370 Processor

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 11. 2018 15:53
od Zafrin0
Ramky ti jedou na správných frekvencích - 800 MHz pro DDR = "Double Data Rate" = 1600 MHz.
Pojem "Zdroj 520W" je ekvivalentní "Auto červené". Jaká je značka zdroje?
Čím to chladíš, že máš 25°C? A 25°C kdy? V idle? To je stejně k ničemu. Jaká je teplota při zatížení?
A frekvence 1.4 GHz je znova udávána kdy? V idle? = Viz o řádek výš.

Re: AMD FX 8370 Processor

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 11. 2018 22:33
od Waverik
Právě že mám všude i při zátěži pouze 1400 Mhz. I když CPU využívám na 100% přes Stress test nebo přes Cinebench. Trochu mě zarazilo že Cinebench detekuje procesor jako 4jádrový 8mivláknový ale CPUZ ukazuje že jde o 8 fyzických jader s 8 v lákny.
Zdroj je to Seasonic model SS-520Active PFC F3.
Díky za to k těm ramkám. To mi vůbec nedošlo. Ale to s tím processorem mi vůbec nejde do hlavy.
Máte nějaký návrh třeba na nějaký diagnostický program co by mohl pomoct nebo tak?

Díky

-- 3. 11. 2018 23:45 --

Aha tedka me trochu zaujali udaje Target Voltage a Curent Voltage v AMD utilitě AMD OverDrive, kde Target je 1,3250 a Curent 0,8750. Tomu pak je tedy uzpusobena frekvence ale proc nejde do maxima? Muze to znamenat tedy ze neni dost proudu ze zdroje? Spustil by se vůbec pocitac kdyby nemel dost proudu?

Re: AMD FX 8370 Processor

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 11. 2018 23:59
od Waverik
Z nějakého důvodu mi přijde že je to nácobiči 7 locknuté. Software ukazuje trochu jinou hodnotu než v Biosu. V biosu není problém Volty navýšit ale software ukazuje furt stejnou hodnotu. Takže rezerva tam prostě je ale nechce se tomu.

Re: AMD FX 8370 Processor

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 11. 2018 09:35
od soban
Když budeš používat staré programy budou vypisovat nesmysly...

Parametry procesoru jsou:


# of CPU Cores 8
# of Threads 8
Base Clock 4GHz
Max Boost Clock 4.3GHz
Total L1 Cache 384KB
Total L2 Cache 8MB
Total L3 Cache 8MB


viz: https://www.amd.com/en/products/cpu/fx-8370

A kmitočet CPU se určitě zvedá protože kdyby zůstal na 1,4Ghz tak pochybuji že si zahraješ nějakou novější hru....

Re: AMD FX 8370 Processor

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 11. 2018 11:11
od r34ktor
Waverik píše:Z nějakého důvodu mi přijde že je to nácobiči 7 locknuté.

Zkontroluj pozici přepínače SLOW_MODE (pro chod CPU na plný výkon musí být v pozici Normal). Bývá častou příčinou uzamčení násobiče na těchto deskách.

Občas blbne i když je ve správné pozici. Pak za tím bude nejspíš oxidace a je potřeba ho "procvakat".

Re: AMD FX 8370 Processor

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 11. 2018 14:08
od Waverik
To už mě také napadlo. Zkoušel jsem zapnout v obou polohách. Myslíte že v biosu bude něco jako kontrolka nebo primo nastaveni slowmodu nadrazene tomu manualnimu. Nejak jsem ho nenasel. Zkusim procvakat jak rikate.. dám vědět.

Re: AMD FX 8370 Processor

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 11. 2018 15:32
od tairikuokami
Skus taky nastavit profil napajeni na Max vykon.

Re: AMD FX 8370 Processor

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 11. 2018 20:45
od Waverik
Tak se stala mega divná věc. Procvakal jsem Slow mode tak jsem to zkusil zapnout. Radsi jsem sel jeste do biosu se podívat a najednou vidím že místo 0,920 V má procesor 1, něco. Tak si rikam dobrý, nabootuju, spustím AMD OverDrive a skutečně jsem se dostal na stálou frekvenci 4,0 Ghz při napětí 1,4 V. Tak jsem se zaradoval, zkusil jsem rovnou CineBench abych otestoval a kdztak rovnou trochu pretaktoval ale najednou vidím ze se asi v pulce spomalil a po náhledu jsem zase videl starou hodnotu 1,4 Ghz. Zkusil jsem restartovat ale tentokrát už zase hned od začátku spuštění procesor běží na 1,4 Ghz. Je možné že je porouchaný Slow mode Switch?

Re: AMD FX 8370 Processor

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 11. 2018 11:22
od r34ktor
Těžko říci. Může.

Pokud to chvíli jede na max a pak spadne frekvence, ukazovalo by to na ochranu proti přehřátí. Deska může i chybně vyhodnocovat údaje z čidel. Zkus v BIOSu na zkoušku vypnout chytrou ochranu (OC > CPU Smart Protection > Disabled).

Pokud nic nepomůže, je deska nejspíše vadná = reklamace.