Stránka 38 z 45

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2007 20:31
od metla23
Jerrysis píše: Budu mit E6600, 2,4GHz, kam myslite ze az muzu taktovat? Chladic mam NOCTUA NH-U12F. :D
E6600 v pohode na 3,2-4GHz ,lepšie kusy bežia aj na 3,6GHz. E6600 by som nebral E2160-80 pretaktuješ pekne cez 3GHz.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2007 20:33
od Master Awast
Jerrysis

Na tomto fóru jsi příliš "mlád" než abys mohl hodnotit takto. Navíc neznáš celé pozadí PCého nákupů počítače (snad to příjde zase až za 5 let)

metla23

Na to si ale reagovat vůbec nemusel (myslím si ovšem to samé)

PC

Jaká onanie?? To sis spletl fórum, ne??

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2007 20:50
od Lukassen
Souhlas s metlou a masterem, PC je "stará firma" a reagovat na jeho příspěvky je zbytečné. A rada pro "nováčky" zkuste si toto fórum nejprve přečíst pak nastudovat nějakou tu odbornou literaturu, přečíst Deset základních pravidel slušného chování na internetu a pak někoho/něco hodnotit
Teď zpět k tématu s mou sestavou bez OC GK a CPU(viz popisek) běžela hra při rozlišení 1280×1024-Ultra-High detaily na průměrně 5-7 FPS po přetaktování se FPS zvýšil na 21-30...proto mi OC jako zbytečné nepřipadá naopak pokud je uživatel zkušený a znalý je OC hračkou a výsledný výkon ve finále stojí za tu námahu (a hlavně nervy :mrgreen: ) .

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2007 20:54
od Johník
Já jsem konečně šťastný, že si můžu zahrát hru(dříve to nešlo na starém compu) a dnes jsem se přiblížil ke konci a přijde mi, že je chybička ve hře nebo nevím. Ale to jsem nechtěl, zkoušel jsem dříve zmiňovaný benchmark na Crysis a došel k výsledkům 32,4 fps, na rozlišení 1680x1050 a vše na max. si hru užívám vcelku plynule, ale při náročnejších scénách se objeví občas drobné zaškobrtnutí, ale zhruba tak na půl vteřinky, možná na tom má i vinu pevný disk či co, ale i tak jsem spokojenej.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2007 21:29
od Weightlifter
Tak to jsi šťastný člověk, jestli všechni na max 33FPS tak bomba ne

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2007 22:42
od PC
Jo ale teď potřebuju poradit co mám dělat aby mi tam šlo 4GB RAM a ne jenom jeden.

Co se taktování týče-většina mých známých (a nejsou to nějací staří páprdové) mi tvrdí-netaktovat ! Když se mne někdo ujme a poradí mi podrobně co a jak přetaktovat tak to můžu zkusit ale vidíte jak dopadla i takový pitomost jako výměna paměti. (Zablokováním paměťových slotů a smazáním biosu.) Když to vezmete kolem a kolem tak taktování smysl opravdu ale opravdu v dnešní době nemá !!! To že to hodně lidí dělá neznamená že to má smysl, hodně lidí si taky tuní auta že jo... VŠECHNY současné hry vám pojedou obstojně na lepším nenataktovaném procesoru. Ostatně není to tak dlouho (jen co jsem si stavěl počítač) když jste mi tu vysvětlovali že každé pravé Conroe je rychlejší nežli pentium 4 na 3GHz. Takže pokud je každý procesor rychlejší než tří gigo penťák čtyřka tak to znamená že jakýkoliv procesor stačí na cokoliv. Chce to jen tu správnou grafiku,ale za sebe můžu říct že nevěřím že by se nějak změnila hratelnost u crysis ať ji hrajete na medium nebo very high. Stromy, domy,lidi a matrixáci tam budou lítat stejně jako při medium a to je fakt, jen to na maximum bude vypadat líp, ale nebude se to líp hrát... Když si dáte detaily na low (což utáhne i ta 1950GT) tak vám to půjde průměrně mezi 30-40FPS a bude to vypadat pořád velmi dobře, na high to bude vypadat líp než většina her a na very high to je mazec ale hratelnost se nezmění a nezmění a nezmění. Ostatně na very high to beztek jde jen na combu ultra ve SLi, takže stačí počkat na 9800GT a zahrajete si to na high. Dan Vávra (ten týpek co naprogramoval Mafii) to napsal v levelu dobře-většina her na PC jsou multiplatformovky a kvůli konzolím nikdo zvedat detaily nebude. Čus bus gunbus.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2007 22:51
od Master Awast
A co tím chtěl básník říct??

Budu se drobet věnovat OT, ale konkrétně Ty jsi dokonalý příklad.

Mohl jsi mít E4300 a desku třeba GB DS4, 2GB RAM a Raptora. K tomu 8800GTS 640MB a dneska by Ti po lehkém OC CPU a VGA šel Crysis na High bez odepírání si hratelnosti za cenu trhaného slideshow...

Ale ne, ty jsi musel mít naprosto nevyužitý Quad, bednu v ceně kancl PC i s tiskárnou, desku opět za stejnou cenu... tak co řešíš??

Naštěstí je fórum o multinázorovosti, takže s pánembohem a šáteček.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2007 23:35
od PC
A teď bych si rval při pohledu na výkon 8800GT a nových radeonů vlasy... Děkuju, nechci. Na jaře si koupím buď 8800GT nebo radeona 38.0 a budu si lebedit. V tom high mi to jelo taky a bez trhání, mě to aspoň nepříšlo že se to trhá a když si dám do počítače ty dvě giga navíc tak mi to určitě pojede na ty high taky...
Quad je využítý v UT3 takže jsem spokojenej. Na konkurenčním webu je test pc sestav a co tam mají často za procák ? Quad ! Crytek navíc sliboval že quad využitej v crysis bude ! Takže to určitě doplněj jako doplnili podporu na athlona 64 atd...

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 12. 2007 02:34
od matkonator
tak na mojeej masine mi to ide po prvych pasazach tam stym vychadzajucim slnkom na kopci a nasledne strelba 48 FPS cize ja som spokojny s vykonom mojej zostavy nastavenia v crysis 1280X1024 vsetky nastavenia na high no AA no AF a medium sound kvality

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 12. 2007 11:05
od ondra-banov
Dobrý den,
koupil jsem si novou grafickou kartu Readeon HD 3850 256Mb, moje sestava je: AMD opteron 175 dual-core 2200Mhz, 2 Giga ram DDR1 ( 2x512 + 1 Gb 400Mhz ), 160Gb Hardisk a nemůžu přijít na to proc se mi třeba sekají všechny hry tzn: Crysis, COD4, Gears of War na vysoké aj na střední detaily ...
Nevím v čem může být problem jestli ve Vistě nebo jestli se háda hardware ... Každopádně to nechápu , když se podívám na správce úloh - výkon - při hře tak procík je zatížen 60-80 % ramky jsou vytížené na 1.4 Gb ...

Netušíte čím by to tak asi mohlo byt, když kámarád s horší grafikou crysis hraje v xp na střední detaily nesekaně má tuším ati x1950 ( 256MB ) ? Diky

PS: toho crysise jsem zkoušel i ve vistě pod DX9 a žádné zlepšení výkonu. Jedná se o 32 bit vezi visty

re

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 12. 2007 15:23
od 7.lump
Zdravim, ja hraju Crisys na stredni detaily... kdyz dam max. detail tak se mi trha, a to si myslim, že nemam žadné ořezávátko :?

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 12. 2007 15:29
od Johník
ondra-banov píše:Dobrý den,
koupil jsem si novou grafickou kartu Readeon HD 3850 256Mb, /quote]


Možná právě ta grafika by mohla být zdrojem nízkého výkonu...ne že by samotná grafika nebyla výkonná, ale odladění ovladačů u Ati trochu pokulhává a od dob kdy Atinu spolklo AMD, tak jsou ovladače na velmi mizerné úrovni.

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 12. 2007 15:49
od Smeagol
Nazdar...výkon v crysis na 8800 gt a 3850 atd..je na
http://www.extrahardware.cz
Hodně testů :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 12. 2007 15:57
od drnoha
ondra-banov

Zdravim, vcera jsem si prinesl domu tu samou kartu a mel jsem ten samy problem. Proste po instalaci ovladacu se sekalo naprosto vsechno. Neprisel jsem na to proc. Pomohla pouze preinstalace OS. Pod Vistou hraju Crysis v 1680x1050 na Medium. UT3 jeden v tom samem rozliseni na max plynule, atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 12. 2007 16:04
od ondra-banov
Já jsem dnes taktéž přeinstaloval os visty mám teda 32 bitové ta máš kolikatibitové ? A nepomohlo to ... Mám reinstalovat na xp ? Ovladače mám 7.11