Stránka 1 z 3

HD 3870 - rezonace obrazu

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2007 09:47
od Pakin
Zdravim,

pred mesicem jsem si koupil nize uvedenou sestavu, ale do ted jsem jel na integrovane grafice (GF 6150se). Vcera jsem si privezl HD 3870 od Sapphiru. Nainstaloval a vsechno se zdalo v pohode, teplota karty 50°C, procesor porad 30°C. Potom jsem ji chtel ozkouset na Crysis, hra jede krasne plynule na vysoke detaily, 8xAA v rozliseni 1280x800. Potom jsem se prepnul do winu a obraz jako by trosku rezonoval nekde, nekdy vic, nekdy min, nebo jenom nekde, po par minutach to prestane zase, kdyz hru vypnu. Ve hre samotne to neni ani moc poznat, je ve winu. Teplota karty v zatezi je 60 - 70°C a procesoru 35 - 40°C. Podle me to tedy teplotama nebude.

Zdroj mam Micase 350W, takze davam podezreni na nej nejspis. Jenomze se uvadi, ze karta si vezme v zatezi 100W, tak kdyz to propocitam, tak se dostanu na nejakych 200 - 240W pro spotrebu cele sestavy. Procesor mam se snizenou spotrebou, tedy 65W. Takze kdyz vezmu 350W zdroj a dejme tomu ucinnot tak 80%, tak mam porad 280W, proste porad rezerva. Bud ma teda mensi ucinnost a budu muset koupit treba 450W, nebo je to necim jinym.

Poradte prosim.. :(

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2007 10:03
od zdenator
Ten zdroj bych vyměnil tak či tak. I kdyby to jím nebylo. Vždyť levný 400W sou kolem 1000,-.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40556
Tenhle by ti tam slušel :wink: Bylo by škoda, kdyby ti zdroj odkouřil takhle pěknou sestavu.

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2007 11:17
od chito
ten zdroj je fakt hrůza zkus si pujčit jiný zdroj jestli to nebude tím

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2007 11:42
od Pakin
Jj, v pondeli si pujcim 450W eurocase, tak uvidime. Tak treba ted jsem schvalna mel hodinu zapnute crysis a po vypnuti to nerezonuje, tak ja uz fakt nevim. Nekdy se to neobjevi, nekdy az po chvili, nekdy jenom na nejakych mistech ...

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2007 12:26
od zdenator
Hmmmmm, Eurocase...to je ale změna :lol: Půjč si pořádnej. I když na tu zkoušku by to mohlo stačit. Pak ale kup něco pořádnýho. Podle ceny asi v tomto pořadí - Fortron, Seasonic...a dál už to asi nemá cenu vypisovat :-B

mam podobny problem

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2007 12:30
od gameace
nieco podobne sa mi stalo. ale na grafike 8800 gts a to mam 500w zdroj. Monitor mam Lcd 22"hp w2207h a obcas sa mi stane ze obraz akoby zablikal akoby rezonoval a neviem preco. Haluz je v tom ze to roby ked to zapojim cez analog do grafiky ale cez redukciu. Ked ale zapojim aj hdmi s rekuciu tak to prestane a uroby to len obcas. Bez zapojeneho hdmi to roby takmer stale. Co vy na to v com moze byt problem ???

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2007 12:46
od kmsa
450 EC je ako tvoj terajsi 350W v podstate by som zasiel do nejakej firmi v tvojom okoli a zapozical si nejaky poriadny zdroj za nejaku nahradu alebo zalohu

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2007 13:21
od Pakin
to me ted taky napadlo, nemuze to byt nejakou tou redukci z VGA na hdmi? protoze display ma jen VGA, ale karta zas jen dva hdmi, takze to mam pres tu redukci, co byla ke karte

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2007 13:47
od Pakin
navic jsem si ted vzpomnel, ze od te doby, co jsem kartu dal do pc, tak mam v internetovem prohlizeci (opera, ale dela to i v IE) divne barvy textu, cervene odsitny jsou modre a obracene, kdyz je oznacim, tak jsou normalni, ale kdyz najednu znova, tak maji zase divnou barvu. Myslel jsem, ze to bude nejake nastaveni v catalystech, ale tam sem nic takovyho nenasel. Nemuze to fakt vsechno byt tou redukci z monitoru do grafiky?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2007 13:52
od Tucniacik
Pakin píše:navic jsem si ted vzpomnel, ze od te doby, co jsem kartu dal do pc, tak mam v internetovem prohlizeci (opera, ale dela to i v IE) divne barvy textu, cervene odsitny jsou modre a obracene, kdyz je oznacim, tak jsou normalni, ale kdyz najednu znova, tak maji zase divnou barvu. Myslel jsem, ze to bude nejake nastaveni v catalystech, ale tam sem nic takovyho nenasel. Nemuze to fakt vsechno byt tou redukci z monitoru do grafiky?

to je spôsobené poslednými ovládačmi (catalyst 7.12), keď Ti to vadí nahraj si 7.11 - s tými to funguje v poriadku

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2007 13:53
od Pakin
ok, diky moc, aspon jeden problem vyresen, takze si muzu byt aspon trosku jist, ze tamto je zdrojem, jdu prehrat ovladace:)

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2007 13:58
od Slacky
jop 7.11 slape v poho.A ty stary ovladace si radne odinstaloval predpokladam... :) Jak se zacnes u ATI hrabat trosku nesetrne v ovladacich je to pak bud o nervy nebo reinstall woken :D Ale pokud se vse dela jak se ma neni to zas takova hruza jak se traduje :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2007 13:59
od THeBaNDiT
Tucniacik píše:
Pakin píše:navic jsem si ted vzpomnel, ze od te doby, co jsem kartu dal do pc, tak mam v internetovem prohlizeci (opera, ale dela to i v IE) divne barvy textu, cervene odsitny jsou modre a obracene, kdyz je oznacim, tak jsou normalni, ale kdyz najednu znova, tak maji zase divnou barvu..

to je spôsobené poslednými ovládačmi (catalyst 7.12), keď Ti to vadí nahraj si 7.11 - s tými to funguje v poriadkup/quote]
alebo si za ponechania 7.12 prepni vyhladzovanie pisma zo Standardneho na ClearType, alebo vyhladzovanie uplne vypni...
A este nieco, tie konektory na karte nie su HDMI, ale DVI... ;) (ja len aby si si to neplietol ;) )

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2007 14:01
od Pakin
byl jsem ted dost zvyklej na iNvidii, pac sem ji mam v NTB, ATi jsem mel naposled od Herculese 8500LE :) jj, odinstaloval a nainstaloval novy a jede to v poho..

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2007 14:03
od Pakin
THeBaNDiT píše:
Tucniacik píše:
Pakin píše:navic jsem si ted vzpomnel, ze od te doby, co jsem kartu dal do pc, tak mam v internetovem prohlizeci (opera, ale dela to i v IE) divne barvy textu, cervene odsitny jsou modre a obracene, kdyz je oznacim, tak jsou normalni, ale kdyz najednu znova, tak maji zase divnou barvu..

to je spôsobené poslednými ovládačmi (catalyst 7.12), keď Ti to vadí nahraj si 7.11 - s tými to funguje v poriadkup/quote]alebo si za ponechania 7.12 prepni vyhladzovanie pisma zo Standardneho na ClearType, alebo vyhladzovanie uplne vypni...
A este nieco, tie konektory na karte nie su HDMI, ale DVI... ;) (ja len aby si si to neplietol ;) )


jasny, DVI, zmatnul me ten prispevek co byl vyse. Myslim na neco jineho, pisu neco jineho...njn