Stránka 1 z 2

atikmdag hláška :(

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 4. 2009 16:25
od Fanda44
Zdravím, mám problém s mojí Powercolor HD4870 512MB PCS+ ve hrách, které mají buď DX10 či PhysX.. Takže prostě u náročných her.. Hra se sekce v intervalu 10-20min po spuštění hry.. Vyhodí mě to ze hry a napíše mi to: Ovladač zobrazení atikmdag přestal odpovídat a byl úspěšně obnoven... Nevím co stím.. četl jsem nějaká fóra a také co píšou na supportu ATI.com.. Memtest -> 0 chyb, Zdroj 600W Corsair, Vše má být kompatibilní, zkoušel jsem jiné ramky, bohužel nemohl jsem zkusit grafiku na jiném PC, neboť doma máme jen starší PC s AGP sloty... Ovladače 9.3, 9.2 -> nepomohli... Prosím o pomoc

BTW: Win Vista x64 Ultimate, C2D E8600, HD 4870 512MB od Powercoloru, Ramky Patriot 4GB, Zdroj Corsair 600W

Re: atikmdag hláška :(

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 4. 2009 17:06
od fatman
Zkus si pohrát s nastavením TdrDelay - http://www.microsoft.com/whdc/device/di ... meout.mspx

Mně to dělá Radeonka 4850 na Vista Home Premium x64 a popravdě, ani nastavení TdrDelay nepomůže, někdy se to sekne 10 minut po startu a zase rozeběhne, pak je třeba týden klid a pak to udělá za den 2x. Hry moc nehraju, tak mi to je jedno a naučil jsem se uložit práci v těch intervalech, kdy to reaguje na myš :-D. Až budu mít náladu, zkusím tu kartu ještě reklamovat.

Teploty jsou v pořádku a podle toho, kolika lidem to dělá, je problém v 64 bitových ovladačích a/nebo v samotném x64 Windows.

Re: atikmdag hláška :(

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 4. 2009 17:19
od Fanda44
nojono :) Díky za reakci. Já tuhle kartu ještě můžu reklamovat a popravdě.. teď už se na to chystám.. ATI dělá dobré karty, jako celkem levný a hodně výkonný.. Jenže ty ovladače a podpora... no to je humus.. popravdě, teď už i nVidia je dohání jak s výkonem tak zmenšuje ceny :)... Už jsem napsal email na Alfacomp.cz, kde jsem tuto kartu kupoval.. Vyměním ji za Gainward GTX260 216sp.. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62982 .. Přesně za tuto cenu jsem jí koupil, takže budu doplácet maximálně poštovný... A po testech je ještě rychlejší, lepší chlazení a hlavně pořádné ovladače a CUDA+PhysX :)

Re: atikmdag hláška :(

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 4. 2009 20:56
od blino
su dve moznosti...

1. najst atikmdag.dll na internete dle moznosti funkcny a iba ho prepisat v systeme
2. reklamovat GK

Re: atikmdag hláška :(

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2009 23:33
od Fanda44
Vyplatí se tedy myslíte vyměnit HD4870 za GTX260 216sp? Jak je to výkonnostní rozdíly? chlazení? nVidiu jsem měl ještě na starém pc v AGP slotu a s ní fakt problémy nebyly... asi jen 90stupnu při Crysis, pač jsem si myslel, že mám dělo kompa a měl jsem shitku největší :D takže vše na ultra no :D. Napsali mi z alfacomp.cz, že když budu chtít reklamovat grafiku, tak jí musí prověřit, zda fakt tam ta závada je.. Co když to dělají jen ty x64 drivery? neuznají mi to?

Díky za vše a pište klidně jako pro ''blbce'' :D

Re: atikmdag hláška :(

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 4. 2009 17:27
od david811
Já myslím, že výkonostně jsou na tom GTX260 a HD4870 dost podobně (i když dvěstěšedesátka možná o něco málo rychlejší), GTX260 sice má lepší chlazení, to je ale spíš vedlejší, vždycky tam můžeš hodit kvalitní chladič za pár korun (např. AC Accelero Twin Turbo).

S tou reklamací to možná bude horší, přes internet jsem sice ještě u Alfy nenakupoval, ale na prodejně (Brno) to obvykle funguje tak, že si to tam technik hned zapojí a když mu to nejede, na místě vymění. Když to pojede, je to horší, ale když se s něma člověk chvilku hádá, pošlou to do servisu na posouzení. ;-)

Re: atikmdag hláška :(

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 4. 2009 17:36
od Milanr1
VGA nemusí být hned vadný ;-)
Možná se jen přehřívá.
Zkontroluj teploty.
Pokud bude vše v pořádku: hledej chybu v ovladačích řadiče VGA nebo VGA.
Fanda44 píše:Ovladače 9.3, 9.2 -> nepomohli...

Standardní postup:
1) Stáhnout aktuální verzi ovladače VGA od 3-D Guru:
http://downloads.guru3d.com/
2) Odinstalovat vše od ATI pomocí příslušné utilitky v Control Panel.
3) Restartovat OS, zrušit autodekci hw.
4) Nainstalovat nový ovladač bez CCC (!!!)
5) Restartovat OS.
6) Vyzkoušet.

Re: atikmdag hláška :(

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 4. 2009 17:57
od Fanda44
Jo teploty jsou vpohodě... mohl by jsi mi víc rozepsat ten návod? díky :) Jako pro blbečky :D

Re: atikmdag hláška :(

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 4. 2009 18:06
od Milanr1
Díky za info!
Používám zcela stejný VGA i verzi OS. Proto Ti mohu s dobrým svědomím doporučit vymakané ovladače od 3-D Guru:
http://downloads.guru3d.com/downloadget ... 60c41a2457
Klepni na souhlas s licencí (I agree) a ulož na disk.
Před instalací nezapomeň na odinstalaci původní originální verze od ATI + restart OS.
Pak zvol uživatelskou instalaci a NEPOVOL instalaci CCC.
Přeji úspěch.
Tento ovladač funguje bezvadně i v OS W7 64-bit.

Re: atikmdag hláška :(

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 4. 2009 12:31
od Fanda44
Díky moc :) zkusím.. ještě se ozvu

Re: atikmdag hláška :(

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 4. 2009 12:54
od Fanda44
tak to nepomohlo :)

Re: atikmdag hláška :(

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 4. 2009 14:44
od Milanr1
Podezření na vadný hw:
Vyzkoušej VGA v jiném PC.

Re: atikmdag hláška :(

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 4. 2009 18:14
od Fanda44
Tak u táty to samé..... :(

Re: atikmdag hláška :(

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 4. 2009 21:43
od Milanr1
Reklamuj VGA.

Re: atikmdag hláška :(

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 4. 2009 23:23
od Fanda44
Díky :) tak to v pondělí posílám, snad se to vyřeší v pořádku.. Co se týče té grafiky... Vydrží to můj FORTRON 500W? Sestava E8400, 4GB Vitesta 1066mhz, ..