Moderátor: Moderátoři Živě.cz
Důvod "podivného" připojení grafického slotu je zřejmý z této diskuse
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id= ... uage=en-us
Jde o to, že pokud do grafického slotu chipsetu G45 dáte jakoukoliv kartu x4 a rychlejší dojde k odpojení integrované grafiky, slot tedy není použitelný pro jinou než grafickou kartu. Řešení Gigabytu umožňuje použití např. karty x4 s řadičem RAID.
Chtěl bych se zeptat, jestli je možné u této desky v BIOSu vypnout slot PCIe. Chtěl bych tuto desku dát do mého HTPC kvůli slušné integrované grafice, která by měla stíhat i HD filmy. Na příležitostné hraní bych však chtěl do HTPC vložit i pasivně chlazenou grafickou kartu ATI HD4850. Kvůli spotřebě bych však chtěl tuto diskrétní kartu vypínat, pokud zmíněné hry hrát nebudu.. Nevíte někdo, jestli je tedy možné diskrétní kartu nějak vypnout, aby zbytečně nespotřebovávala energii (v iddle stavu cca 100W)?
Díky za odpověď
PS. Pokud to tato deska neumí, umožňuje to vůbec nějaká deska?
...
Za běhu PC to umožňuje pouze čipová sada nForce 7x0a (či IGP čipsety GeForce 8x00) a grafické karty GeForce 9800 GTX/GX2 a některé 9800 GT. Ve skutečnosti jsem si jist jedinou základní deskou, co to zvládá, Asus M3N-HT, u ostatních to je snad pomalu zapracováno.
V případě vámi zvolené kombinace musíte prostě a jednoduše Radeon HD 4850 z PC vytahovat (a měnit umístění kabelu k monitoru). Jinak v idle Radeon HD 4850 rozhodně 100 W nežere (odhadem to bude tak do 40 W, Radeon HD 4670 má snad kolem 20 W v idle, ...).
Právě mě napadla zvláštní myšlenka - pokud bych si koupil desku s integrovanou grafikou a časem přikoupil grafiku zvlášť - bude v něčem problém? Jestli třeba nepoběží jen jedna a druhá bude zastavená nebo se naopak budou chovat jako v režimu SLI.. odpoví mi prosím někdo?
...
Mám tuhle desku a buď bude fungovat jedno nebo druhé. Oboje zaráz nee. Na desce je vyhrazeno 16 PCIExpres linků které se přerozdělují.
Ale je možné fungovat na integrované desce v dualscreen módu (tnz. dva monitory).Jinak video 1080p bezproblémů s E5200. Pokud si časem koupíš přídavnou grafiku (třeba HD4850) tak výkonu bude více než dost a dualscreen bude taky.
vanDave píše:Konkrétně uvažuju o desce s G41, G43, G45 (vůbec netuším jakej je rozdíl) a z grafik zatím uvažuju o ATI 4770.
Dusan píše:No pokud chces 4770 tak to si budes muset pockat. ATI tuhle kartu zrovna dvakrat nezvladla a ma velke problemy s vyrobou, takze karty nikde nejsou. Otazkou rovnez bude jaka bude poruchovost v delsim casovem horizontu u karty, ktera ma problemy uz ve vyrobe. Osobne bych spise doporucil osvedcenou 4850, ktera dneska klesa az ke trem tisicum a ma o neco vyssi vykon.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků