t85m píše:salama píše: ten ich trapny system VISTA a este trapnejsi win7 - pradavaj zase viac krat to iste... len to ma iny vyzor a upravene jadro OS - co sa v pohode dalo urobi aj na starom XPcku
vyvoj OS ide dalej. Co si cakal, ze vydaju XP SP4 a vsetci budu stastni? Vista priniesla vela noviniek, od lepsieho jadra az po spravu pamati, stabilitu, lepsiu bezpecnost, poriadne admin logy, vacsiu podporu RAM atd..... Zialbohu ju uplne odladili az v najnovsom OS 7 Chybu spravili aj vyrobcovia notebookov, ktory vistu pchali na šroty s 1 GB Ram, kde bola prakticky nepouzitelna. Takze osobne si myslim, ze vyvoj sa vybral spravnym smerom. Nechapem, preco ma byt win 7 este trapnejsi.

ano ale poenta mojho prispevku bola v tom... ze predavaju to iste viac krat... ine jadro bolo od win9x/ME pri prechode na winNT/2k/XP a dodnes sa to NEZMENILO... Vista aj 7 su TO ISTE JADRO ! mozno s vylepsenym ci upravenym kodom ale hruby zaklad je ten isty... apropo preco asi boli problemy pri prechode winXP na SP2 ?

to iste mohli spravit s XPckom - novy vyzor, lepsia sprava pamati, atd. lenze oni chcu zarobit na svojich zakaznikoch a tak ked si si kupil (co ty asi nie) legalny winXP tak si v *CENSORED* pretoze si musis teraz kupit zas dalsi OS miesto toho, aby pracne a poctivo urobili update winXP radsej spravia dalsi OS za ktory musis zaplatit !!!!!!! XP je super a dokonaly system...s tacilo par uprav s prichadzajucou dobou ako sam pises... napr. ta sprava pamati... nakolko dnes sa pouziva uz vatsia kapacita operacnej RAM nez niekdy tak XP mohlo vyuzivat kusticek viac uz tej pamati
co sa tyka WIN 7 a WIN VISTA, samozrjeme WIN 7 je lepsi od VISTY ale... za aku cenu ? 7cka je v podstate len vylepsena VISTA, ved preto spekuluje Microsoft s upgrade zadarmo... aby sa nestazovali zakaznici... lenze dakto ma WinVistu a dakto ma Win7 proste bordel... nechapem, preco neurobili ServicePack dalsi do VISTA systemu... a ba... viem preco... aby ZAROBILI !!!!!! lebo co je nove, to je dobre

podla mnohych...
ale dost bolo o MS - komercnom systeme, ktory nema buducnost... ktory sa snazi vzdy len "predat" a nic viac a prave vdaka cisto cistej komercionalizacii je tak moc popularny... mozno si panstvo v Microsofte chce kupit nejaky dalsi ostrovcek... preto si zmyslel, ze urobi dalsi OS

tato tema mala byt o DirectX 10 (DirectX ver.10 sa pre XP nevyvija aby sa lepsie predavala Vista a 7cka)
32/64bit - apropo dalsi dovod ich "kupnej sily" som spominal tiez ten, ze urobili aj 32bit aj 64bit, aby kupovali ludia aj 32bit na stare sunky - kiez by Microsoft pan svetu IT pretlacal konecne 64bit - lenze osobne zaujmy su prednejsie, pred pokrokom nasej Zemi - pred prechodom na uz IBA 64bit OS systemy a 64bit softwary
Cesta bez prekážok, nevedie nikam. (Maxim Gorkij)
Všetko čo sa môže pokaziť, sa pokazí. (Murphyho zakon)
-
MB:ASUS M5A97-EVO-R2.0, CPU:AMD FX-6350 (3900 MHz), RAM:2x Kingston 4GB 1866MHz (DDR3), VGA:Sapphire ATI Radeon R9 270X (2GB), PSU:SS-650HT-F3