Stránka 1 z 2

Sapphire Radeon 5450

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2015 23:25
od Zeletice
Dobrý den,
na pc optiplex 745, 2gb ram DDR2 800Mhz (dual), Cpu C2D E 6700 - 2,66Ghz, FSB 1033Mhz mám integ. grafiku Intel GMA 3000. OS Windows Xp SP3, 32 bit. Videa na youtube (html5) se mi v prohlížeči Maxthon moc nesekaly - rozlišení 1080p, 5 minut - ztráta tak max 5 dropped frames. Jelo to celkem plynule

Dal jsem do této sestavy grafiku Sapphire Radeon 5450, 512 Mb DD3, nainstaloval ovladače a resetl pc. Při vyzkoušení videa na youtube se sekají i v 720p, a u stejného videa v 1080p mám už 61 dropped frames.
Grafika je pro pcie 2,1. Já mám 1,1x16. Teplota grafiky max kolem 45°C. Četl jsem různá fora a zpomalení by nemělo být tak hrozné.
Nevíte v čem je zakopaný pes??Myslel jsem, že bude vše lepší jak int. grafika.
Díky

Re: Sapphire Radeon 5450

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2015 23:47
od Python.p
V procesoru / nenažraném flashi / ovladačích / OS

Re: Sapphire Radeon 5450

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 5. 2015 00:46
od ahorek
Jaký prohlížeč a jaké ovladače?
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+XP+-+Professional/Home

Grafika je sice naprostý lowend, ale pořád mnohonásobně lepší jak ta integrovaná, měla by zvládat i akceleraci.

Re: Sapphire Radeon 5450

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 5. 2015 17:56
od Zeletice
to Python.p: Youtube nejede přes flash, ale html5. Ovladče nejnovější, co se nabízí pod windows xp
to ahorek: Prohlížeč Maxthon, nejnovější (ten byl i předtím)
Zkusím ty ovladače podle odkazu...

Re: Sapphire Radeon 5450

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 5. 2015 18:45
od milsimr
V klasickém Firefoxu se problém vyskytuje také?

Re: Sapphire Radeon 5450

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2015 17:14
od Zeletice
U Firefoxu mně nechce jit html5, ve verzi flash to jakžtakž jede, ale stále to není ono oproti int. grafice.
Přemýšlel jsem, a napadlo mě, co bych teoreticky mohl ještě udělat:
1) Odinstalovat catalyst control a nechat akorát ovladače
2) V registrech jsem si kvůli aktualizacím změnil Windows XP na Windows Embedded
3) Mám vyplé některé systémové služby....

Re: Sapphire Radeon 5450

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2015 18:40
od omualo
Jaka je tam verze ovladacu?
S Catalist 12.8 byly pod XP problemy (artefakty ve hrach, nekdy i kompletni zamrznuti), osobne mam vyzkousenou verzi 11.12 a ta jede slusne, na novejsi aktualizovat momentalne nehodlam.

Re: Sapphire Radeon 5450

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2015 20:00
od Zeletice
Nepomohlo. Ta teplota grafiky kolem 45°C bez zátěže je v pořádku??

Re: Sapphire Radeon 5450

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2015 21:08
od omualo
Jestli je to bez vetraku, tak OK, ale bylo by lepsi videt, na kolik to stoupne v zatezi. Ja jsem dokazal asus 5450 ohrat na +- 60°C, ale to je tou krabici, ve ktere je to zavrene.

Bohuzel ten comp je ted u synvce, az se tam dostanu, tak bych to zkusil otestovat - je to jeste athlon64 s ddr1, takze cekam vetsi sekacku, i kdyz po vymene grafiky to jede svizneji.

Jeste me napadlo se podivat do spravce zarizeni, jestli ta gfx nebude s necim v konfliktu; pripadne se mrknout do catalistu, jestli nejsou aktivovane nejake vylepsovace obrazu.

Re: Sapphire Radeon 5450

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2015 21:53
od r34ktor
Zeletice píše:U Firefoxu mně nechce jit html5, ve verzi flash to jakžtakž jede, ale stále to není ono oproti int. grafice.

Pod Windows XP funguje jen omezená akcelerace. Aktuální stav zjistíš, pokud do adresního řádku zadáš about:support (sekce Grafika). Je klidně možné, že to bez akcelerace pojede lépe.

Zapnutí/vypnutí lze řídit pomocí předvoleb v about:config:
  • layers.acceleration.disabled - true + layers.acceleration.force-enabled - false = HW akcelerace zakázána
  • layers.acceleration.disabled - false + layers.acceleration.force-enabled - true = HW akcelerace vynucena (pokud to parametry osazených komponent dovolují)

Re: Sapphire Radeon 5450

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2015 22:04
od Zeletice
Konflikt není
Podle GPU-Z i Catalyst mám pamět na 667Mhz. Není podtaktovaná? Podle czc.cz by to mělo být na 800Mhz či 1600 Mhz...
"Rychlost grafických pamětí (efektivně) [MHz]: 1 600"
Paměti typu DDR3 jsou taktované na neuvěřitelnou frekvenci 800 MHz.

Re: Sapphire Radeon 5450

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2015 22:18
od r34ktor
800 MHz DDR3 = 1600 MHz efektivně

V klidu se mohou paměti podtaktovat. Hodnoty je třeba odečítat v zátěži.

Re: Sapphire Radeon 5450

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 5. 2015 23:41
od karlos00x
IMHO je to jen o SW. Co te proboha nuti pouzivat v dnesni dobe tu prehistorii(mysleno XP)? Co na to rekne Chrome?

Re: Sapphire Radeon 5450

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 5. 2015 05:51
od Zeletice
Chrome nemám... Měl jsem tam i W7, avšak to se s tou int. grafikou sekalo. Uvidíme, zkusím ho nainstalovat teď s touto graf. kartou...

Re: Sapphire Radeon 5450

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 5. 2015 20:57
od Zeletice
W7 32 bit ultimate nepomohl... Má nekdo další nápady??Díky