od KineCZek 7. 10. 2020 12:25
Nejlepsi je zatim TUF ... v rukach jsem mel TRIO, Ventus, TUF, Phoenix, GS Phoenix, GamingPro, OC GamingPRO, Gigabyte Eagle, Gigabyte Gaming (ta tez neni zla), EVGA FTW XC3 (ta velice zklamala hlukem i teplotami) a netrpelive ocekavam STRiX. Slibeny jej mam sice uz pres mesic, ale zatim do CR (oficialni cestou) STRiX v produkcnim kusu jeste nedorazil ani jeden. Tim chci rict, ze pokud nekdo (kdokoliv) dalsi rika, ze ho v rukach mel, lze Vam. A nebo by muselo lhat nekolik lidi primo z nVidie a z ASUSu mne, coz nepokladam za prilis pravdepodobne.
Zkusenosti s predprodukcnimi kusy mohou byt u totozne edice karty VELMI odlisne od realnych prodejnich kusu. Meni se sice hlavne BIOSy, ale u nekterych modelu doslo i k HW zmenam v napajeni a stabilizaci, takze cokoliv predprodejniho ma vypovidaci hodnotu lonskeho snehu z Vaclavaku.
Rukama mi prosly i 3090 od MSi (TRio i Ventus), ASUS (TUF), Gigabyte (Gaming) a Palit / Gainward. (Coz je jedna a tataz firma i karta, lisi se jen kryt na chladici, umisteni RGB prvku a u 3080 prekvapive i ventilatory, zatimco u 3090 byly totozne. Nemohu zatim ale vyloucit, ze ta odlisna 3080 mohla byt predprodejni vzorek.)
Nekdo Vam rekne, ze u 3080 TUF civky vubec nepiskaji. Nekdo rekne, ze piskaji jako vepř. A pravdu budou mit oba. Osobne mam kus naprosto ukazkovy, kde o civkach nevim. A vazne o nich nevim, protoze vse okolo je nizkootackova Noctua Chromax, vcetne vetraku na karte samotne. Takto tichouckych jsem jich mel v rukach nekolik. Potom jsou kusy, kde civky vyslovene vresti - dokonce tak, ze z cele karty neslysno original ventilatory, nybrz pouze civky. U takoveho kusu nema moc ULN uprava smysl. Ale reklamovatelne to jen kvuli zvuku civek OPRAVDU NENI.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)
PC sestavy hracum i profesionalum na miru - nyni nove i na Facebooku. (KineCZek Work)