Grafická karta pro 6 monitoru

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Mikitukin 17. 10. 2022 22:01

Zdravím, řeším nový tradingový PC setup. Mám připraveno 7 monitoru, avšak k PC chci mít připojeno 6 monitorů. Na trhu jsem nyní našel že jsou 6ti portové grafické karty Nvidia (mám na mysli výstupy HDMI, DVI) avšak tech. specifikaci všude píšou že lze připojit pouze 4 monitory. U AMD karet jsem našel karty jen se 4 porty.

Tak řeším jak na to.

Mám si koupit dvě grafické karty?
Půjdou 2 karty připojit tak, aby mi fungovaly všechny výstupy. Například i pro 8 monitorů?
Pokud ano? Tak potřebuji kupovat obě karty výkonné?

Díky za rady. Už jsem toho jsem si o tom něco přečetl, ale jsou to z rady z roku 2015 a starší, takže na to už moc dávat nechci.
Mikitukin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 10. 2022 22:12

Do jakého PC to má přijít?
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Mikitukin 18. 10. 2022 07:39

Zdravím. PC ještě nemám stanoveno. To postavím podle toho, na se bude moci připojit PC, takový tomu přizpůsobím PC bude především o pro účely tradingu v softwaru Ninja Trader 8. Tento software a jeho vizualizace grafů je celkem náročná. Včera jsem ještě hledal jaké specifikace jsou nejvhodnější pro tento software. A všede psali, že čím více jader tím lepší. Herní procesor na to prý nejsou moc vhodné.

Rád bych ti odpověděl konktrétněji. Ale zatím nevím. Nyní hledám cestu jak PC připojit 6+ monitorů

Díky za ochotu
Mikitukin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 10. 2022 09:13

Stroju pro Ninja Trader jsem osobne delal jiz nekolikero. Nechceme radeji zacit vyberem tech monitoru, nebo sdelenim jejich typu, pokud uz nektere jsou koupene?

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod milsimr 18. 10. 2022 10:07

Pokud ty monitory umí DP MST (řetěžení), tak by mělo stačit monitory nařetězit na jednom výstupu (pokud počet řetězených monitorů není omezen ze strany GK).

Jinak ano, stačí dvě karty s potřebnými výstupy. Netřeba nic extra výkonného.

Popř. sehnat NV NVS 810 https://www.alza.cz/pny-nvidia-nvs-810-dp-d5640527.htm.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 10. 2022 10:11

Pro 6 panelu staci bohate jedna karta + igpu. Cele toto tema je koncipovano uplne spatne. Zacal bych tady: https://forum.zive.cz/viewtopic.php?p=10268560#p10268560 a pokracoval novym dotazem na celou sestavu.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Mikitukin 18. 10. 2022 13:39

Udělal jsem na to doufám správný příspěvek
Mikitukin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 10. 2022 13:44

Pokracovani prosim zde: viewtopic.php?f=932&t=1326502

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN