škubání 4K videa z Youtube

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Jirkos L. 14. 2. 2025 13:23

Ahojte. Mám nové PC s Ryzen 9 7950X, 64 GB DDR 5. Pro přehrávání videa používám zatím starou grafiku Gigabite 1650 GTX 4GB DDR5.
Zkouším přehrát z Youtube 4K videa 60Hz a obraz mi škube. Video se přehrává, jen když je buffer plný (oranžové políčko) - viz přiložené foto. Internet mám 250Mbps.
Když to video stáhnu ve 4K, tak se přehraje ve VLC bez problému, zatížení GPU a CPU je cca 5%.
Co bych mohl nastavit, aby bylo přehrávání v prohlížečí plynulé? Vyzkoušel jsem Google Chrome,Edge i Firefox - video se trhá ve všech stejně.
Přílohy
Snímek obrazovky 2025-02-14 115218.png
Jirkos L.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 14. 2. 2025 15:08

Vypni adblocker. YT takhle usery tresta bezne.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod r34ktor 14. 2. 2025 16:38

Dle reportovaných údajů je nějaký problém s konektivitou. Píšeš, že máš 250Mbps, ale stránka s videem využívá pouze 3066Kbps.

Zkus chování v anonymním okně prohlížeče.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirkos L. 14. 2. 2025 19:40

to KineCZek: skutečně je to tak, do nového PC se mi načetlo mé nastavení z mého prohlížeče a tam se propsaly i kdysi používané doplňky, které už v současnosti nepoužívám. Děkuji za radu.
Jirkos L.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FILIPFJ 15. 2. 2025 07:25

KineCZek píše:Vypni adblocker. YT takhle usery tresta bezne.

To se fakt reálně děje? Já používám Brave s integrovaným adblock štítem a ničeho takového jsem si nevšiml. Youtube tam je komplet bez reklam a nic se neseká.
FILIPFJ
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 15. 2. 2025 10:13

Ani, děje. Ve Chromu běžně.

BTW Brave používám od podzimu a spokojenost (mám i mobilní verzi).
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 15. 2. 2025 21:49

V Chrome mám blokování reklam a YT je bez chyb. Nicméně četl jsem spíše o blokování obsahu jako takového, než sekání videa. Na to jsem zatím nenarazil.

Connection speed je dle náhledu opravdu nízká a Buffer health je na nule. Chyba může být kvalitou připojení. Jak jste připojen k routeru, kabelem nebo domácí WiFi?
Emil Pastelka
Junior