Tři týdny zpátky mi při práci zezelenal monitor. Počítač fungoval dál, měl jsem puštěné video na youtube a to se přehrávalo. Párkrát jsem zkusil monitor vypnout, zapnout a nepomohlo to. Po chvilce se PC sám od sebe restartoval a všechno bylo vpořádku. Dva týdny PC fungoval bez problému.
V sobotu se stalo něco podobného. Monitor nezezelenal, ale vypnul se. Bylo při tom slyšet takové prásknutí, jako když vypadne elektřina a PC se úplně vypne, ten ale ještě běžel několik minut dál, než se vypnul. (narozdíl od té situace dva týdny zpátky se nerestartoval, ale vypnul se). Nevím, jestli to s tím může souviset, ale jak to vypnutí, tak restart vždycky proběhly potom (nepamatuju si, jestli hned potom), co jsem ještě zkusil jestli ten kabel, co vede od monitoru do PC není uvolněný a pořádně ho do PC zatlačil.
Nicméně PC od té doby zase funguje v pořádku. PC je 11 let starý PC je Intel(R) Core(TM) i5-3570 CPU @ 3.40GHz 3.40 GHz 8GB RAM, je tam ale necelý rok starý disk a ještě mladší zdroj. Grafika 7 let stará NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti.
Je to problém s grafickou kartou? Pokud ano, jakou si mám do tak starého PC vybrat jako náhradu?