Stránka 1 z 2

Ge Force 6600 a zdroj

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 4. 2005 14:26
od izmask
Stačí na GF 6600 zdroj 300 W ? Ďík.

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 4. 2005 14:41
od yarik
Alespoň 350W ono to pojede ,ale je to nadoraz

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 4. 2005 14:56
od Špidla
Přesně tak. Pokud je značkový tak by nemusel být problém, ale tuším že i nVidia doporučuje min. 350W.

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 4. 2005 15:58
od Snoopy
A jaky mas procesor, kolik disku, kolik pametovych modulu, kolik CD/DVD vypalovacek, kolik PCI karet, kolik USB preiferii, kolik ventilatoru...?

Pro ramcovy prehled spotreby urcitych komponent doporucuji: http://www.jscustompcs.com/power_supply/

pripadne

http://takaman.jp/D/?english

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 4. 2005 16:29
od Axell
Není 300W jako 300W.

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 4. 2005 17:59
od X__
Na Czech Computeru mi technici řekli, že na 3 GHz Pentium 4 a GeForce 6800 GT mi stačí kvalitní 360W zdroj, ale že nebudu mít rezervu ... z toho bych řekl, že Tobě by 350-360W mělo bohatě stačit

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 4. 2005 21:22
od Snoopy
jj... udaj 300 W je obvykle zavadejici. V prve rade u mene etablovanych vyrobcu hrozi, ze udavanou "energetickou kapacitu" nesplni. Kdyz jsem si potezkal muj byvaly "300W" zdroj od AOpen a "350W" od KME(asi), byl rozdil v hmotnosti dvojnasobny. Samozrejme ve prospech AOpen. U neho bych se tedy nebal, ze nema dostatecnou tepelnou kapacitu na chlazeni. Nebo jako kdysi 235W zdroje byly de facto 200W, pouze mely o neco malo vetsi chladice.

Nejvice dulezity je vsak udaj o zatizitelnosti jednotlivych vetvi. Dnes se spotreba presunula z +5V vetve na +12V a tomu musi odpovidat i jejich zatizitelnost. Dobre je tedy koupit zdroj s dvemi +12V vetvemi (ATX 2.0, EPS), kde jedna je vyhradne pro procesor a druha pro ostatni hw. Samozrejme teto vyhody lze vyuzit pouze u urcitych desek (dnes se uz snad ani jine nevyrabi). Se zvlastnim napajecim konektorem pro CPU prisly desky pro P4. Take existuje jiste omezeni soudobe zatizitelnosti +3V a +5V vetve. Tj. ze soucasne zatizeni +3 a +5 nema prekrocit napr. 200 W i kdyz je to "460W" zdroj.

Takze pred koupi zdroje je dobre si prostudovat jejich parametry, zjistit, jake zatizeni jednotlivych vetvi dane PC vyzaduje a pak teprve nakupovat. Vhod prijdou samozrejme i recenze a ruzna fora, nejlepe na overclockingovych strankach, kde se resi i takove dulezite udaje, jako je hlucnost zdroju ;-)

Tak to jsou me poznatky (snad spravne), ktere jsem nacerpal pri vyberu noveho zdroje. Nakonec to vyhral 460W zdroj Akasa, i kdyz mozna jsem mel jit do 460W nebo lepe 550W Antecu, ktery si overclockeri dost chvali kvuli vykonu i nizke hlucnosti. No tak snad priste ;-) Jinak Akasa s 12cm vetrakem hlucny prilis neni, pouze pri vyssi zatezi (kodovani videa/dvd authoring, hry) se vice roztoci a muze trochu rozvibrovat case. Byl to potom takovy hlubsi ton. Silikonove podlozky nepomohly, az nakonec novy case, zda se... perfektni CoolerMaster STC-T01 ;-)

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 4. 2005 21:51
od Fidel.Kastrol
mam 300W eurocase a jedu v poho (+6vetraku ;o) mozna jede nadoraz, ale pohoda

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2005 07:06
od nupix
Fidel.Kastrol píše:mam 300W eurocase a jedu v poho (+6vetraku ;o) mozna jede nadoraz, ale pohoda


ale jak dlouho to tak bude trvat, uz to ze je jenom 300W je dost malo a navic jeste od EC, byt tebou bych ho pri nejblizsi prilezitosti vymenil, nechci nejak kritizovat, ale reknu ti to rovnou zdroje od EC jsou jedny z tech nejhorsich u nas prodavanych, jestli chces neco noveho tak by stacil nejaky Forton treba 400W a mas klid a zase tak moc te to stat nebude ...

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2005 10:20
od ICEBOSS
Athilles píše:
Fidel.Kastrol píše:mam 300W eurocase a jedu v poho (+6vetraku ;o) mozna jede nadoraz, ale pohoda


ale jak dlouho to tak bude trvat, uz to ze je jenom 300W je dost malo a navic jeste od EC, byt tebou bych ho pri nejblizsi prilezitosti vymenil, nechci nejak kritizovat, ale reknu ti to rovnou zdroje od EC jsou jedny z tech nejhorsich u nas prodavanych, jestli chces neco noveho tak by stacil nejaky Forton treba 400W a mas klid a zase tak moc te to stat nebude ...

no... asi tak... jak dlouho ten pretizeny EC vydrzi...

jinak... autore... a zbytek sestavy je copak? snad si nemyslis, ze potreby zdroj se odviji jenom od grafiky??!! POkud ti tam tepe prskot, tak bych koukal po hezke 400-450 se silnou 12V vetvi.. Treba Levicom Visible power 450W nebo 500W.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2005 10:32
od izmask
CPU XP+2200, 2x256 MB RAM,CDRW,DVDRW,WiFi,1xHDD 160G,TV Tuner,SB Live.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 4. 2005 10:56
od ICEBOSS
Pokud je to opravdu dobra 300W tak by dlouhodobe stacit mel... jinak ja osobne bych shanel novej.

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 4. 2005 20:56
od p
AsusP4P800SE, Prescot 2,4/3,0Ghz, 1GB RAM, Ge Force 6600GT, 3ks HD, 1ks CD ROM, 3ks přídavné ventilátory, zdroj 300W, žádný problém. Asi tak.

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 4. 2005 20:58
od Špidla
p píše:AsusP4P800SE, Prescot 2,4/3,0Ghz, 1GB RAM, Ge Force 6600GT, 3ks HD, 1ks CD ROM, 3ks přídavné ventilátory, zdroj 300W, žádný problém. Asi tak.A/quote]


Tak s tímhle už bych se docela bál, že mi odejde zdroj a možná i něco jiného :shock:

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 4. 2005 09:41
od p
No vidíš, už to běží od července 2004 a žádný problém. 6600GT je od prosince 2004 kdy byl přidán také 3 disk. Pomalu se blíží konec školního roku, tak to asi nechám dětem a postavím něco novějšího.