Stránka 1 z 2

TV Výstup - Galvanické oddělení TV signálu

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 5. 2005 13:56
od Zdenda
Zdravím mám dotázek, nemáte někdo zkušenost s tímto galvanickým oddělovačem?
http://www.axes.cz/components.php?&show=cats&cats=components&maincat=36&id=1107
Případně nějaký tip na něco podobného, co se dá koupit. Nemám odvahu si něco podobného dělat doma a mám problém s tím, že mi TV signál ruší obraz z PC. Pokud vytáhnu anténu obraz je OK. Nebaví mě ji pořád vytahovat.
Dík Zdeněk.

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 5. 2005 14:11
od adams
Hele, fakt to není problém smatlat s pájkou a cínem - jsou to v podstatě čtyři spoje. Kondíky + konektory vyjdou tak na 30-40 kč, je to lepší, než to kupovat za 350 kaček. Podívej se sem: http://www.zive.cz/forum/SubChild.asp?Q ... 64&Main=67

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 5. 2005 14:29
od Zdenda
Tohle a další podobné jsem četl, ale popravdě si tím nejsem moc jistej, když tam každej radí kondíky s jinou kapacitou. A navíc nemám představu co s tím můžu pokazit.
Ale přehlédl jsem ten GT 780, to vypadá lépe.
http://www.schwaiger.cz/katalog/index-31.html
Dík.

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 5. 2005 14:35
od adams
to zvládneš, nic na tom není :)

Obrázek

hoummejd jak noha :D

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 5. 2005 15:50
od cache
hehe :) tak to si na tom lepsie ako ja :) ja som len ocistil kabel od izolacie, predelil zem, medzi zeme dal prvy kondik co mi prisiel pod ruku (urcite vacsi ako ten co mas ty) a pak to cele omotal lepiacou paskou - funguje to ;)

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 5. 2005 23:36
od SlovakSoft
cache píše:hehe :) tak to si na tom lepsie ako ja :) ja som len ocistil kabel od izolacie, predelil zem, medzi zeme dal prvy kondik co mi prisiel pod ruku (urcite vacsi ako ten co mas ty) a pak to cele omotal lepiacou paskou - funguje to ;)

Ja tiez tak, dva kondenzatory cca za 10,-Sk spolu a tiez to funguje, ale musel som oddelit obidva.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 5. 2005 05:54
od Zdenda
Sorry musel jsem včera nečekaně vypadnout, takže jsem nemohl reagovat.
To Adams:Nemám strach, že bych to nedokázal udělat. Jsem i docela šikovnej 8) , ale jde mi o to, že netuším jak je to s kapacitou kondíků. Vzhledem k tomu, že jsem strojař tak moc netuším co pokazím malou nebo naopak velkou kapacitou.
Jinak dík za názornou ukázku, jak si to udělal, je to opravdu velice jednoduché a přijde mi to "lepší" než to jen napájet na kablík a odizolovat.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 5. 2005 06:21
od Pytlík
Už v první reakci na tvůj dotaz jsi dostal odkaz na celkem vyčerpávající opdpověď. Ty kondenzátory použij keramické, kapacity 390pF - 820pF. Větší příliš nedoporučuji (i když se jejich použitím asi nic katastrofálně nezkazí) a to proto, že pro kondenzátory vyšších kapacit se používá dielektrikum nevhodné pro vysokofrekvenční účely. Kromě toho, i kdyby vf. vlastnosti tohoto dielektrika docela vyhověly, tak by se zvýšení kapacaty neprojevilo na kvalitě přenosu signálu. Už mnou uváděné kapacity mají pro uvažované pásmo kmitočtů natolik nízkou impedanci, že její další snižování by bylo obtížně měřitelné, natož poznatelné na přenosových vlastnostech oddělovacího členu.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 5. 2005 06:36
od Zdenda
Vypadá to, že jste mě přesvědčili. Ten rozdíl v ceně je opravdu dost velkej, takže to zkusím a budu doufat. Nejspíš to udělám až o víkendu a pak se ozvu jak to dopadlo.
Oběma Vám děkuji za Vaše rady a čas.

oddelovaci transformator

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 5. 2005 07:19
od Stanleyy
A skusal si aj nieco ako oddelovaci transformator? Pomohlo mi to velmi dobre u mna doma, na kablovke mame velky rozdiel potencialov medzi zemou v sieti a v kabli. Jednoducho som rozstrihol koaxial, na kazdom konci spravil 2 zavity s priemerom asi 1 cm, prilozil ich k sebe, oblepil lepiacou paskou a funguje to vyborne.. Tie zavity samozrejme musis spravit tak, ze zospajkujes tienenie koaxialu so stredovym vodicom; nieco podobne najdes tu:
http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... le&sid=242

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 5. 2005 07:25
od Zdenda
Ještě pro sichr :D >:-[] .
Keramický kondenzátor s drátovými vývody diskový - 50V s výše zmíněnou kapacitou, je to tak?
Viz: KER 180P÷1,8N RM5 na [url]http://eos.ges.cz/peosc.asp?menu=rejstrik2&misto=4&hledej=6R55&trihled=6R5500&stav=0&nazev=BRBRBRX3Keramické+kondenzátoryBRBRBRX4Keramické+kondenzátory+s+drátovými+vývodyBRBRBRX5Keramické+kondenzátory+diskové+50V&obr=KERKO50&tpobr=KERTA&poznamka=[/url]

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 5. 2005 08:01
od Zdenda
To Stanleyy:Nic takového jsem nezkoušel. Dík za tip, ale už jsem se rozhodl, že zkusím variantu s kondíkama. Bude to hotové do půl hodinky s cenou do 20Kč, což za ten pokus určitě stojí a přijde mi to snažší a elegantnější než tvoje metoda (ale nic proti ní nemám).

Re: oddelovaci transformator

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 5. 2005 08:19
od cache
Stanleyy píše:http://www.tvfreak.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=242

"Řešení tohoto problému je jednoduché - zapojit kondenzátor do 1nF do kabelu mezi obě země." - jo toto je presne to co som ja spravil a funguje to ako ma.. Len som pouzil nahodny kondik co bol v okoli, ale to je asi aj fuk mozno ;)

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 5. 2005 08:34
od Zdenda
To cache:Jo tohle je opravdu jednodušší, ale jak jsem četl někomu to pomohlo a někomu ne. Možná, že až to budu dělat, tak zkusím i tuhle variantu, ale spíš to asi udělám jako Adams. Ovšem to co radil Stanleyy je asi něco trochu jiného, ne?

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 5. 2005 08:37
od cache
Zdenda píše:To cache:Jo tohle je opravdu jednodušší, ale jak jsem četl někomu to pomohlo a někomu ne. Možná, že až to budu dělat, tak zkusím i tuhle variantu, ale spíš to asi udělám jako Adams. Ovšem to co radil Stanleyy je asi něco trochu jiného, ne?t/quote]

Hej lenze to co radil Stanleyy som mierne nepochopil, tak ze pozriem zdroj (tu linku co tam dal) a tam bolo to co som spravil ja :)